Manolo logotype

Fredagsinspiration - Indigoblazern

Fredagsinspiration - Indigoblazern
Den klassiska blazern förknippas ofta med marinblått. En tongivande färg för våren är den något ljusare nyansen indigo – i synnerhet i bomullskvalitéer som efter användning ger ett snyggt slitet uttryck.

Kavaj Boglioli, byxor Incotex, tröja Loro Piana, skjorta Finamore, skor Alfred Sargent Hampstead, väska Mismo.

    

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Raderad säger
2012-02-24 12:25 - Anmäl

Tråkigt att Boglioli endast verkar köra på treknäppt denna säsong, funderat på att köpa just denna kavaj men knäppningen verkar på något sätt lite off.
#2 Mancini säger
2012-02-24 12:40 - Anmäl

Har inte tänkt på det tidigare, men du har rätt i att Boglioli kör väldigt mycket treknäppt med rullande slag. Personligen tycker jag det är det snyggaste alternativet till uddablazern. Känns som man får upp knäppningen lite..
#3 Raderad säger
2012-02-24 12:58 - Anmäl

Fin outfit, men jag tycker att ytterplagg ofta lyser med sin frånvaro i dessa inlägg! Mer tips och inspiration på ytterplagg uppskattas.
#4 Raderad säger
2012-02-24 12:59 - Anmäl

När det just gäller vår och sommarkavajer så kan det ibland bli så att knäppningen blir för hög när det är treknäppt. Det är förstås inte något som är fult, men det döljer tyvärr eventuell slips eller scarf. Kanske får klicka hem kavajen och testa hemma helt enkelt, som tur är så har Mr Porter bra returpolicy!

En kavaj från Boglioli skulle verkligen vara ett tillskott!
#5 Raderad säger
2012-02-24 13:39 - Anmäl

Den treknäppta varianten från t.ex. Boglioli och Caruso tycker jag funkar som tvåknäppt. När man lämnar den översta kanppen oknäppt syns den kn..... nästan inte.
#6 Raderad säger
2012-02-24 13:57 - Anmäl

Men kavajen är ju inte treknäppt utan 2/3-knäppt. Det innebär att den översta knappen sitter där slaget rullar om ni förstår vad jag menar. Stor skillnad mot de treknäppta kavajer folk hade på 90-talet.
#7 Raderad säger
2012-02-24 14:01 - Anmäl

Just precis. Jag saknade själva begreppet 2/3-knäppt
#8 Raderad säger
2012-02-24 14:09 - Anmäl

haha.. syns knappt..
#9 Raderad säger
2012-02-24 14:52 - Anmäl

Även fast det är 2/3-knäppt så ser man att det handlar om 3 knappar då slaget inte har samma form som en tvåknäppt. En ullkavaj med med 2/3 knäppning ser däremot oftast precis ut som en tvåknäppt kavaj, antar att man inte kan påverka bomull lika mycket som ull.
#10 Raderad säger
2012-02-24 15:04 - Anmäl

£9. Hmm, är det helt enkelt inte bara Mr Porter som inte har någon koll på hur denna kavaj bör stylas? Jämför med yoox där alla 2/3 knäppta kavajer är knäppta helt fullt. Ser ut som skit och avskräcker från inköp.
#11 Raderad säger
2012-02-24 16:35 - Anmäl

Jag är inte så väl bevandrad i den svenska terminologin, och betvivlar att det egentligen inte finns någon etablerad sådan.

På engelska skulle jag kalla det här en 3 roll 2.5.

I en 3 roll 2 (eller 2/3-knäppning som verkar vara hur det används här), är den översta knappen gömd bakom slaget.

I en 3 roll 2.5, å andra sidan, sker väl snarare "rullningen" i samband med den översta knappen.

"What is a 3 roll 2 jacket?

That's shorthand for a three button jacket with lapels that roll to the middle button. That's why you can see the (unusable) top buttonhole on the reverse side of the lapel, like the jackets on the suit and stroller wearing men in the illustration.

On a 3 roll 2.5, the buttonhole is hidden by the lapel roll. It's also never buttoned. Primarily an American look, I like it for odd jackets and less formal suits.

On a 3 roll top, the lapel is short as the top button can be closed. This is the classic vested suit."

Bildexempel finns här: http://www.styleforum.net/t/20448/3-button-vs-3-roll-2-vs-2-1-2

Jag anser att kavajen på bilden har en alldeles för hög knäppning, som smickrar ytterst få.
#12 Halmstad säger
2012-02-24 17:34 - Anmäl

En av de bästa fredagsinspirationerna jag sett.

Fast jag skulle lämnat in kavajen för fordring. Jag avskyr verkligen att ta på mig ofodrade ytterplagg eftersom det suger tag i textilerna man har under på ett mycket otrevligt sätt. Ett glansigt foder fyller faktiskt sin funktion utan att det påverkar lättheten i plagget.

Skorna är riktigt mumma. Jag planerar att skaffa ett par mockaskor nu till våren, och har svårt att bestämma mig vilken brun nyans jag skall ha. Utbudet är något begränsat eftersom jag nu bestämt mig att inte chansa med F-vidder mer. Det är helt enkelt för smalt för mina fötter, och komfort är viktigt för mig.
#13 Raderad säger
2012-02-25 00:15 - Anmäl

#12 Ja, foder har ju en funktion.
Viktigaste är dock foder i ärmarna tycker jag.
#14 Raderad säger
2012-02-25 15:40 - Anmäl

Var in hos Gabucci och inhandlade en K-jacket som har betydligt mjukare form än bomullskavajen som blir nästa inköp. Kolla in gabucci.tumblr.com för att se 2/3 knäppning på en Boglioli
#15 Raderad säger
2012-02-25 15:40 - Anmäl

Var in hos Gabucci och inhandlade en K-jacket som har betydligt mjukare form än bomullskavajen som blir nästa inköp. Kolla in gabucci.tumblr.com för att se 2/3 knäppning på en Boglioli
#16 Raderad säger
2012-02-25 15:46 - Anmäl

#15 Problemet är bara att K-jacket kostar över 10 000, men dom är ju onekligen riktigt snygga! Köpte kavajen som är med i denna fredagsinspiration, så får se hur den ter sig in real life.

Lär posta den på min blogg om någon vill se resultatet i veckan, http://sartorialdoctrine.tumblr.com/
#17 Raderad säger
2012-02-25 20:40 - Anmäl

K-jacket på Gabucci kostar 7.900 kr. Den på bilden.
#18 Raderad säger
2012-02-27 15:22 - Anmäl

Detta är förmodligen inte en populär åsikt, men i mitt tycke är butiker som Gabucci, Lund & Lund och även Herr Karl i väster oftast ett steg för långt upp i åldersstegen (typ 55+) och inte sällan lite för extremt för den gemene mannen i dagens samhälle.

Oavsett om du håller med i ovanstående eller inte, kika på deras web gabucci.tumblr.com och fundera sedan ärligt över hur många av de plagg som visas där du känner dig snygg i. Bäst (ur komiskt hänseende) är den dubbelknäppta kavajen i kornblått. Förvånar mig inte ett dugg om det finns nån Partille-johnny som ger 10 lakan för den.

Det är riktigt svårt att hitta en bra butik om man inte vill gå till skräddare idag. NK och butikerna som därstädes härbergeras är närmast att likna vid outlets (följer senaste flugan och är bara snäppet över H&M i kvalitet, i min mening).

Alternativen till nätshopping direkt från tillverkaren, eller - för den som har råd - skräddaren, är inte jättemånga, tycker jag. Tyvärr. Upplys mig gärna!
#19 Raderad säger
2012-02-27 15:49 - Anmäl

Adergaard, jag fattar inte riktigt vad du menar; gubbigt och extremt? Den kornblå kavajen på "Gubbuccis" hemsida är väl det enda plagget där som jag inte skulle kunna tänka mig att ha själv (och jag har ett drygt decennium kvar till 55).

Jag kanske inte sorterar in i normen til 100%, men det är det väl knappt någon här som gör. Fast vi kanske är just gubbiga och extrema? Inte mig emot.
#20 Raderad säger
2012-02-27 18:32 - Anmäl

Mitt första stopp då jag letar efter någonting är alltid Herrshopen i Lund. En klassisk herrekipering av konservativt snitt där man får goda - och ärliga - råd. Har Magnus inte det jag letar efter kan han beställa det i de flesta fall.
#21 Raderad säger
2012-02-28 11:30 - Anmäl

@ Adergard. Jag förstår inte riktigt ditt resonemang, i min mening blir det något motsägelsefullt att anklaga Gabuccis utbud för att både vara gubbigt och extremt samtidigt? Jag har svårt att se det extrema i kavajer från Caruso och Boglioli, chinos från Incotex och skjortor från Barba. Gubbigt? Ja det beror väl på vilken utgångspunkt man har. Föredrar man (svenska)modemärken som Hope/Acne/Whyred osv så kan jag förstå att den mer klassiska stilen kan ses som gubbig. Att NKs utbud håller samma kvalitet som HM är trams och det vet du. Berätta gärna vad du föredar i stilväg samt var och vad du handlar.
#22 Raderad säger
2012-02-28 13:38 - Anmäl

Jag håller inte alls med. Tycker om de flesta av plaggen på gabuccis hemsida, hade köpt dem allihop om jag haft råd, förutom den prickiga skjortan.

Det som är tragiskt är i dag att ungdomligt blivit synonymt med baseballkeps, t-tröja med valfritt blaffigt tryck och jeans från det där japanska märket jag inte kommer ihåg vad det heter. Inget ont mot ovanstående alls egentligen, men en kavaj, skjorta och chino, är inte "gubbigt".
#23 Raderad säger
2012-02-28 14:12 - Anmäl

#22: Håller med. Kavaj, skjorta och chinos behöver inte vara gubbigt. Om du trodde att det var innebörden av vad jag sade har du således missförstått. :)

Vi har alla rätt till olika åsikter och min är att det är svårt att hitta en fin, normal kostym (grå eller mörkblå), eller andra bra, användbara ensembler av kläder, på de i denna tråd nämnda etablissemang. Jag hittar bara storrutigt, ljusblått, bomullskostymer, extremt skurna kavajer, för korta byxor med dragsko etc etc. Inte ens när jag ber personalen visa vad de har i kostymväg som funkar till kontoret verkar de kunna komma fram med nåt vettigt. "Vi får in vårens grejer snart". Vårens grejer? WTF?? Ge mig en grå kostym. Hur svårt skall det vara?

Nåväl. Vi kan släppa denna diskussion här. Det var allt.
#24 Raderad säger
2012-02-28 15:15 - Anmäl

23# O.K.

Är man 55+ går man klädd i "storrutigt, ljusblått, bomullskostymer, extremt skurna kavajer, för korta byxor med dragsko etc etc"? Oklart på vilken planet, emellertid.

(Jag köpte just en grå kostym på Gabucci. Om man bläddrar till andra sidan på gabuccilänken, är det den i mitten på den översta bilden. Rätt olik ovan beskrivningar.)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen