Manolo logotype

Inspiration, Sid Mashburn

Inspiration, Sid Mashburn
Det finns ett antal ständigt återkommande stilpersonligheter på nätets många herrmodebloggar. Bröderna Ricci från Bari-skrädderiet Sciamat, mytomspunna Lino Ieluzzi och ständigt stenhårda Nick Wooster är bara några exempel på personer som för den stora massan är totalt okända, men som i stilkretsar är närmast helgonförklarade. En annan är Sid Mashburn, som med sin butik i Atlanta, lyckats skapa en helt unik tolkning av amerikansk stil.

Med bakgrund på bland annat JCrew är inspirationen från amerikanskt preppy- och Ivy League-mode är tydlig, men här i en bokstavligt talat mer sofistikerat kostym. Kavajer sydda av några av Italiens främsta tillverkare med minimal uppbyggnad och figurnära snitt har i kombination med klassiska Levi's 501:or, button down-skjortor och en ledigare slips blivit Mashburns signum. Välklätt och enkelt, men samtidigt med lekfull inställning. Sedan en tid tillbaka har butiken även en webshop som är väl värd ett besök, om inte annat för inspirationens skull.  

Nedan följer några exempel.

              

Ytterrock från Caruso.

Randsydda monk straps som tillverkas av brittiska Alfred Sargent.

Kavaj sydd av Sartorio Napoli. Kavajen på rubrikbilder kommer från D'Avenza.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

#1 Douglas säger
2012-02-20 21:56 - Anmäl

Härligt. Många plagg jag gillar här, ytterrocken från Caruso är helt fantastisk.
#2 SirLancelot säger
2012-02-21 14:29 - Anmäl

Det här är satan i mig EXAKT min kopp te! Här har man sannerligen lyckats plocka det bästa av två världar utan att för den delen fastna i något hypermodernt sportigt mode med "sober färgskala", nylonvästar o hamnarbetarbyxor eller för den delen ballongpassform a la brooks brothers o fluga :/. Verkar ha fin musiksmak med :)
#3 SirLancelot säger
2012-02-21 14:36 - Anmäl

Nu vill vi ha en likadan artikel med Frans Boone!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.