Manolo logotype

Skoklassikerna - Tricker's Bourton

Skoklassikerna - Tricker's Bourton
Få modeller definierar senaste årens skomode som veckans skoklassiker. En klumpig och stadig wingtip som ursprungligen utvecklades för att trampa lera på den brittiska landsbygden, men som idag bärs av stilmedvetna män i korta byxor. Tricker’s Bourton.

Att intresset för brittiska skor senaste åren exploderat kan i hög utsträckning tillskrivas Tricker´s. Samarbeten med bland annat Thom Browne och Junya Watanabe har liksom modeller i en rad olika specialutförandet för tongivande modebutiker gjort att Northhampton-tillverkaren hittat en helt ny publik. Men trots en uppsjö av olika modeller är det fortfarande slitvargen Bourton som är Tricker's absoluta signaturmodell 

Med sin karaktäristiskt runda läst 4444 är denna modell knappast den smäckraste skon marknaden har att erbjuda. Derbysnörningen med fyra snörhål skapar tillsammans med den dubbla lädersulan, stormranden och den infällda tåblomman en kompromisslöst robust wingtip för att slita i riktigt skitväder.

Även om Bourton tillverkats i allt från benvit mocka till svart scotch grain-läder och shell cordovan förknippas modellen kanske starkast med den gula färgnyansen Tricker's kallar för Acorn (översta bilderna) samt den något mörkare och rödare cognac-färgen Marron. Originalutförandet har lädersula, men idag finns även modeller med robustare gummi-sulor med commando-mönstring.  Nedan följer några exempel. 

      

Tricker's Bourton Espresso

Tricker's for Junya Watanabe

Trickers for End Hunting & Co.

Tricker's for Superdenim

Tricker's for Très Bien Shop

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

Andra artiklar om varumärkena: Tricker´s
#1 Egon säger
2012-02-02 16:04 - Anmäl

Jag har espresso-varianten sedan tre år tillbaka, och har sedan dess plockat upp två till par Tricker´s i andra utföranden. Bättre skos finns inte för pengarna (även om de är lite dyra i Sverige). Jag älskar dem. Fungerar till allt utom mjukisbyxor och de elegantaste kostymerna.
#2 Halmstad säger
2012-02-02 16:08 - Anmäl

Grenson har många modeller i den här genren till ett något mera humant pris än Tricker's. Jag älskar grova broughes, men då traditionellt lågmälda utformningar utan clown-varning, och alltid med gummisula. Dubbel eller trippel lädersula känns bara helt fel för skor för svårare väglag.
#3 Raderad säger
2012-02-02 16:25 - Anmäl

Jo, jag inhandlade ett par Grenson Archie som substitut för ett par Bourton då jag tyckte de senare var något dyra. Ack vad jag ångrat mig. Sämre skit än Grenson får man leta efter. Stenhårda och helt omöjliga att gå in. Utvecklade tom behinneproblem efter att jag gett mig på att gå in dom.
#4 Egon säger
2012-02-02 16:42 - Anmäl

Har också dåliga erfarenheter av Grenson. Det är bara en kortsiktig besparing, ingenting annat.
#5 Raderad säger
2012-02-02 16:54 - Anmäl

# 4, Helt sant i Grensons fall. Dock har jag haft goda erfarenheter av andra "budget"-märken som Loake. Tänkte att Grenson var ett bra alternativ för en sko man inte använder sådär våldsamt mycket, men nu står dom bara och samlar damm på skohyllan. Ingen som vill köpa dom?!
#6 Raderad säger
2012-02-02 17:02 - Anmäl

#3, Grenson Archie tillhör väl Grensons sortiment som produceras utanför Storbritannien om jag inte är helt fel ute? Någon som har erfarenhet av Grensonskor tillverkade i England? Har för övrigt ett par grova brogues från Sanders som jag är mycket nöjd med!
#7 Raderad säger
2012-02-02 17:16 - Anmäl

#6 Jo, det stämmer. Rushden collection tillverkas i Indien. Men åter till Trickers. Vad är det egentligen som skiljer modellerna Bourton, Keswick och Ikley? Verkar vara exakt samma läst. Är det enbart sulorna?
#8 Raderad säger
2012-02-02 17:34 - Anmäl

Måste erkänna att jag har lite svårt för Trickers. Tycker de är lite too much. Alfred Sargent har en snygg broguemodell som känns betydligt smäckrare utan att bli alldeles för "fin i kanten". Finns att beskåda här: http://www.nittygrittystore.com/product/brand-alfredsargent/woodland-grain-brogue2
#9 Halmstad säger
2012-02-02 18:24 - Anmäl

Jag har inte provat Grenson men vet att tidigare haft bra rykte. Ägarbyte?
#10 Halmstad säger
2012-02-02 18:36 - Anmäl

OK, Grenson har en *Rose collection* som verkar hålla den rätta kvalitén...
#11 Raderad säger
2012-02-02 19:21 - Anmäl

#7 Här är en länk som svarar på dina frågor om Trickersmodellerna: https://www.shoehealer.co.uk/page.asp?pageidx=49
#12 Raderad säger
2012-02-03 02:55 - Anmäl

Att Grenson som tillverkare skulle hålla sämre kvalitet än t ex Loake är minst sagt en sanning med modifikation..

Grenson tillverkar linjer i så många olika pris och kvalitetsklasser att det är omöjligt att uttala sig om märket överlag. Archie är ju en modell som någon nämnde vars ursprung inte ens är från England och är tillverkad av sämre material.
Sen har ju Grenson som Halmstad var inne på sin Rose Collection som i mina ögon är bra nära Crockett&Jones Benchgrade och kostar ca 300-400 GBP i Storbritannien (precis som C&J Benchgrade)

Loake har i mina ögon även de en väldigt ojämn kvalitetsnivå på sina linjer men deras sputspets "1880" är fortfarande minst en nivå under både Rose Collection och C&J Benchgrade.

Jag äger modeller av alla tre tillverkarna och linjerna och det är på mina egna erfarenheter jag baserar dessa tankar.

Då artikeln handlar om Tricker´s kanske jag skall passa på att säga att även om jag inte äger några par har jag stort förtroende för hela Trickers sortiment även om de rent estetiskt inte är min kopp te riktigt..
#13 Egon säger
2012-02-03 10:56 - Anmäl

Tricker´s må vara kända för sina lantskor, men de tillverkar även väldigt fina oxfords. Jag har t.ex. ett par Regent, som jag tyckte betydligt bättre om än alternativen från Church´s och C&J:

https://www.shoehealer.co.uk/product_details.asp?product_idx=2216&imgstate=0
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen