Manolo logotype

Businessgarderoben våren 2012

Businessgarderoben våren 2012
Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Går det då att prata om en utpräglad vårgarderob för kontoret? För de allra flesta är det i princip samma kostymer och kavajer som rullar året om.  Men lika användbart som det är med en grövre flanellkostym under vinterhalvåret är det också med en tunnare ull- eller ullmix-kostym under de varmare delarna av våren. För även om säsongerna är något förskjutna i Sverige så finns det tveklöst tillfällen då garderobens standardkostymer är för varma. Om inte annat så är det en bra investering för variationens skull. Nedan följer några exempel.

     

Ermenegildo Zegna Su Misura.

Corneliani

Rutigt från Canali.

Kritstrecksrandigt i mjuk kavajsilhuett, Lubiam.

Dunhill

Ledigt elegant från Ermenegildo Zegna.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Canali Corneliani Dunhill Ermenegildo Zegna Lubiam
#1 Raderad säger
2012-01-25 21:47 - Anmäl

Lubiam är den enda kavajen som inte är uppenbart flera nummer för liten. Annars tjusigt, trevliga tyger.
#2 Raderad säger
2012-01-25 22:54 - Anmäl

Håll3r med #1 till stor del, även generellt ute i vardagen. Dock är jag verkligen lika mycket emot att ha för stor storlek (axlar som sitter ute i luften som man så ofta ser på amerikanska politiker t ex).

Det är en konst att i dagens modeläge få en kostym som sitter bra utan extensiva ändringar. Det tycker jag är lite tråkigt.

Jag får alltid gå upp en storlek (till 52) och sy in kavajen som satan för att byxorna skall passa (det finns inte tyg nog i 50 där kavajen dock funkar fint, för det är så smalt byxmode).

Ger man 10 papp för en kostym tycker man ju att den borde sitta riktigt bra., Det sjuka är ju att det kostar det tredubbla om man skall skräddarsy den.

Tja, kan tyckas som i-landsproblem men man får faktiskt lov att gräva där man står...
#3 Raderad säger
2012-01-26 00:39 - Anmäl

#2 Därför jag bestämt mig för att sluta köpa byxor/skjortor (och ev. kavajer/rockar) och börjat lära mig sy istället. Kommer ta fruktansvärt lång tid att lära, men mycket roligare!
#4 Raderad säger
2012-01-26 08:44 - Anmäl

Hoppas Lubiam får in en fot på den Svenska marknaden, tråkigt att bara L.B.M 1911 finns representerade.
#5 Raderad säger
2012-01-27 23:46 - Anmäl

Finns redan på affären Local act
#6 Halmstad säger
2012-01-28 00:34 - Anmäl

Jag fattar inte vad väskorna gör i bilderna. Det skymmer ju kläderna. Hur svårt kan det vara att skjuta bra produktfoton?
#7 Raderad säger
2012-01-28 02:33 - Anmäl

De ska väl förmedla en känsla av business...

Ju mer jag tittar på bilden från Dunhill, desto roligare blir den.
#8 Halmstad säger
2012-01-28 14:19 - Anmäl

Det är traditionella "katalog"-bilder i helfigur typ Dunhill som jag vill ha. Det är så man får en vettig uppfattning om hur kostymen sitter på kroppen. Tråkigt, visst, men vill man sälja kläder och inte bilder är det så det behöver vara, en naturlig, stående helfigurs-pose, utan accesssoarer.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.