Manolo logotype

Smakprov från Pitti Uomo 81

Smakprov från Pitti Uomo 81
Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

            

Dubbelknäppt dekonstruerad rock från Luciano Barbera.

Luciano Barbera

Luciano Barbera tillsammans med svenska praktikanten Albin. I bakgrunden syns den kostym Barbera bar när han fotades för italienska Vogue i början av 60-talet, vilket blev starten för Luciano Barberas klädkollektion.

Hackett hämtar en stor del av sin inspiration till den kommande höstkollektionen från jaktstugan. Murrig färgskala med mycket tweed och matiga ulltyger.

Eton Diamond Collection som tillverkas i samarbete med italienska Marol.

Smakprov på några av Etons näsdukar.

Etons ledigare linje Green Ribbon.

Grovstickad duffel från italienska Herno.

Urval av märkets dunjackor.

Välskräddat från Napolo-baserade Isaia.

Mabro återintroducerar sin yngre linje M57, men nu med ett nytt grepp; plaggtvättade kostymer och kavajer i full kanvas-konstruktion.

Här en smoking i kokad flanell.

Även Montecore satsar mycket på grovstickade ytterplagg och detaljer.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Eton Hackett Herno Isaia Napoli Luciano Barbera Mabro Montecore
#1 Raderad säger
2012-01-17 16:23 - Anmäl

Den grovstickade duffeln är mycket snygg.
Gillar annars bästa Lucianos kostym från 60-talet.

Olof: Är det inte Luciano som alltid hemlevererar sina färdiga kostymer och påtalar vikten av att man spenderar minst 48 timmar i den, i sträck, från det man fått den för att liksom få den att forma sig och bli just "din" kostym?
#2 Raderad säger
2012-01-17 16:27 - Anmäl

För den löjligt intresserade så hittade jag quoten:

"Put the suit on and keep it on. Wear it for two days straight. Eat in it. Sleep in it. Then it will not just be an exquisite suit. Sarà un tuo vestito - it will be your suit".
#3 Mancini säger
2012-01-17 17:31 - Anmäl

Adergaard - Har du provat en kostym eller annat plagg för den från Barbera så vill du inget annat än att bo i den.. :)
#4 Raderad säger
2012-01-19 08:03 - Anmäl

Vem är denna mysteriernas man Anton som är praktikant hos Barbera? :)
#5 Raderad säger
2012-01-19 10:28 - Anmäl

#4, +1.
#6 Raderad säger
2012-01-19 12:33 - Anmäl

Eller hur?! Nu verkar jag förvisso inom finansbranschen och är inte överdrivet sugen på att börja jobba med kläder eller mode - även om jag gärna skulle ta deras arbetstider och de få timmarna samt en del sköna resor - men det måste ju garanterat finnas en historia bakom att en ung, svensk man lyckas landa internship hos L.B, något som många torde betrakta som ett drömjobb. Om någon vet mer; dela med er!
#7 Raderad säger
2012-01-23 09:31 - Anmäl

#6
Löjlig kommentar.. Finansbranschen, pfft. Som om passionerade modeskapare inte jobbar mer eller mindre dygnet runt. Och tar stora risker dessutom (till skillnad från spel med andras pengar). Men visst, finns säkert en och annan slacker i modebranschen också. Precis som inom finans. På storbankerna jobbar de ju inte direkt dygnet runt om man säger så..

Men visst, vore ju intressant att höra mer om pryon.
#8 Raderad säger
2012-01-23 16:22 - Anmäl

#7 Är det omöjligt att invända mot andra utan att vara otrevlig själv?
#9 Raderad säger
2012-01-23 17:29 - Anmäl

#6 - Nu är vi off topic, men ändå. Det är mycket möjligt att det finns människor inom modebranschen som kör 120 timmar i veckan under hektiska perioder, men jag betvivlar att det finns modemänniskor som över ett år snittar på 90 arbetstimmar i veckan utan helgledighet. Jag finner det än mindre troligt att det finns modemänniskor som gör detta ett antal år i rad. Om du är av en annan åsikt så får du gärna rätta mig och ge några exempel på människor som gör detta.

Vidare; om du refererar till de fyra största universalbankerna i Sverige när du skriver "storbankerna" så kan jag meddela att det på åtminstone tre av dessa fyra finns människor som jobbar 80-100 timmar i veckan månad efter månad, år efter år...

För övrigt så är din retorik och ditt sätt att uttrycka dig väldigt smaklöst.

Tillbaka till topic.
#10 Raderad säger
2012-01-23 23:28 - Anmäl

# J.W. (pun intended)
Har inte för avsikt att lusa ned tråden mer än såhär, men istället för att ventilera frustration över dina arbetstider hade du väl kunnat hålla dig till topic från början och bara frågat om praktikanten.

Och ja, jag antar att mitt dåliga humör då jag fick hem bolåneavin (med ytterligare höjd räntemarginal för banken) fick mig att uttrycka mig onödigt otrevligt. Men jag gissar att min frustration mer eller mindre speglar den allmänna uppfattningen om din yrkeskår, orsakat av att bank- & finansbranschens helt förbrukat sitt förtroende.

Och att skryta med hur många timmar man jobbar, samt utgå från att (vi) i modebranschen bara reser runt och glassar är ju bara så pubertalt. Jag skulle gissa att lärlingen i fråga jobbar minst lika mycket som en nybakad investment banker. Men det får vi förhoppnings höra mer om i en intervju.

Men låt oss återgå till min hemmaplan, dvs yta och självupptagenhet ;)
#11 Raderad säger
2012-01-24 00:59 - Anmäl

Swagga,

Ja, jag borde kanske inte ha skrivit så - det tillförde ingenting till diskussionen och det var onödigt. Jag ber om ursäkt för det.

Jag gissar, med reservation för att jag kan ha helt fel, att du baserar dina åsikter gällande finansbranschens förbrukade förtroende på vinklade och många gånger direkt felaktiga, ytliga artiklar eller "granskningar" i Aftonbladet - möjligen har du någon gång läst någonting av sopan Carolina Neurath i SvD, men djupare än så har du inte grävt, och då kanske du borde uttala dig lite försiktigare... Precis som den oinsatta allmänheten, vars åsikter åtminstone jag har slutat bry mig om för länge sedan.

Själv pysslar jag med företagsekonomi i olika former och att klaga på mig för att du inte är nöjd med ditt bolån är jämförbart med att jag skulle åka ner till Neapel, gå in hos valfri lokal skräddare och skälla ut berörd person för att jag inte gillade Versaces visning under modeveckan i New York... :)

Jag är en aktiv motståndare av timmar per vecka-kulturen som tyvärr frodas inom corporate finance i allmänhet och investment banking i synnerhet, så där är jag helt och hållet med dig. Vidare så har jag aldrig någonsin påstått att folk inom modebranschen bara reser runt och glassar - endast att många inom din bransch verkar få åka på en hel del sköna resor. Så där, nu har vi rett ut våra meningsskiljaktigher.

Nåväl, nu stod jag för ytterligare ett ointressant inlägg angående allt annat än innehållet i ovanstående artikel... Hoppas ni kan förlåta mig.

Back to work!
/J.W
#12 Raderad säger
2012-01-24 02:15 - Anmäl

Peace!
Låt oss fortsättningsvis hålla oss till det som är intressant, nämligen klädporr! ;)

Kokad flanell... Mumma!
#13 Raderad säger
2012-01-28 15:10 - Anmäl

@ G.A
Samtliga kommentatorer kommer troligtvis inte uppskatta att jag går OT igen men jag undrar bara ifall inte jag kunde få din mail G.A, tycker investmentbanking verkar ishårt och skulle gärna vilja jobba som det. Är dock novis inom området och därav skulle några pedagogiska länkar/tips vara kanon. Kan inte du bli min investmenbaker mentor, haha?

Ja, jag är medveten om att jag kan verka naiv men det bjuder jag på. tack på förhand! MVH

Beroende_vakten@hotmail.com - Ha en bra dag!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.