Manolo logotype

Tre sätt att bära manchester

Tre sätt att bära manchester
Manchester är ett material med lika många trogna anhängare som orubbliga skeptiker. För många är manchester den perfekta avvägningen mellan fritid- och vardagsklädsel, medan det för andra förblir ett material för mossiga universitetslektorer. I dagens artikel tipsar Manolo om hur du bär denna spårrandiga bomullsväv på bästa sätt.

För den som vill bär bomullskostym även under vinterhalvåret är manchester tillsammans med mollskinn det tveklöst bästa alternativet. I smalspårigt utförande blir materialets karaktär väldigt nedtonat och påminner mer om känslan i en slät bomullssvid. Tänk bara på att manchester liksom andra bomullskvalitéer är relativt styva i sin struktur och saknar det fall en ullskostym har. Här en helt ofodrad modell i elegant gråbeige nyans från Lardini.

Canali

Kavajer och uddablazrar i manchester är en betydligt ovanligare syn. Kanske just för att manchester kan vara lite knepigt att matcha med byxor i andra tyger, speciellt ull. Snyggast gör sig manchesterkavajer till byxor i andra typer av bomullskvalité. Montedoro (Mr Porter)

Piombo (The Corner)

Manchesterbyxorna är ett givet inslag i höst- och vintergarderoben. En smalspårig modell i klassiska färger som brunt, beige och olivgrönt är en bra utgångspunkt som passar såväl en stickad överdel som till en marinblå ullkavaj. Även varma höstfärger som orange och gult lämpar sig väl till denna typ av byxor. Incotex (Mr Porter).

Zanella (www.massaboutique.eu)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Canali Incotex Lardini Piombo Montedoro
#1 Halmstad säger
2011-12-01 00:56 - Anmäl

Jag har väntat i ett par år på en artikel om manchesterkostymen!

Underbart material för vardagsbruk. Skulle gärna vilja ha en tredelad i med lite bredare spår - omöjligt att få tag på förstås! En stor fördel jämfört med andra bruksiga tyger är att det inte blir för varmt. Länge hade jag en manchesterkavaj som nästan-daglig-sommarkavaj.

"Mossig", ja. Den icke-formella kostymen eller udda kavajen i lite bruksigare material blir ju ofta beskylld för det, men det är det bästa jag vet.
#2 Churchill säger
2011-12-01 07:07 - Anmäl

Skorna i första bilden är ju fantastiska! Sko-porr på hög nivå!
#3 Mr Andre säger
2011-12-01 11:17 - Anmäl

En fråga angående kvalitén på tyget. Vad tycker ni? Vad ska man tänka på?

Jag har spenderat en ansenlig summa pengar på diverse manchesterplagg. Framförallt byxorna slits ut på en säsong. Det känns tungt att lägga för mycket pengar på kläder med så kort livslängd (givet då att jag inte vill gå och se ut som den mossiga lektorn i utslitna och illasittande kläder).
#4 Padrone säger
2011-12-01 11:41 - Anmäl

#3 Har också haft samma problem, tycker manchestertyg är mindre slitstarkt än vad många påstår..
#5 Halmstad säger
2011-12-01 12:15 - Anmäl

Helt klart är det mindre slitstarkt. För att inte skillnaden mot byxorna skall bli för stor, är det lämpligt att bära kavajen som udda kavaj till t.ex. jeans. Sedan måste man ha viss tolerans för att (fr.a. byxor) blir lite slitna och tappar formen något.
#6 lano säger
2011-12-01 15:27 - Anmäl

Jag är sugen på att investera i mitt första par Incotex byxor, vet någon var i Sverige jag kan prova dem fysiskt? Vill alltså inte köpa på internet...
#7 G.A säger
2011-12-01 15:57 - Anmäl

lano,

Bra val! Gabucci säljer byxor från Incotex. Huruvida det finns fler fysiska återförsäljare i Sverige är jag osäker på, men jag har för mig att så inte är fallet.
#8 G.A säger
2011-12-01 15:57 - Anmäl

lano,

Bra val! Gabucci säljer byxor från Incotex. Huruvida det finns fler fysiska återförsäljare i Sverige är jag osäker på, men jag har för mig att så inte är fallet.
#9 KjellinWork säger
2012-02-27 06:29 - Anmäl

Nu hänger jag inte med, manchester skall slitas så den där lite siden matta tonen kommer fram.
#10 Monster säger
2012-05-13 20:29 - Anmäl

Manchesterbyxor går bort för mig. Där i mott manchesterkjol/kjolar går hem hos mig. Hittade denna intressanta artikel ang. herrkjolar http://www.feminetik.se/vildmark/?sub=show&id=10467
#11 riesenschnauser säger
2012-05-13 22:05 - Anmäl

Åh, tänk att få ikläda sig herrkjol... :rolleyes:
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

An evening with Ciardi

Läs mer

Shoegazing

Reportage – John Lobb Paris fabrik

Läs mer

Hodinkee

Weekend Round-Up: A Confusing Sport...

Läs mer

The Armoury Lightbox

A pair of bespoke #Pommella trousers...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen