Manolo logotype

Church's Heritage Line

Church's Heritage Line
Med märken som Edward Green, John Lobb och Gaziano & Girling är konkurrensen i skobranschens absoluta premiumsegment stenhård. Nu ger sig även Church’s in i matchen med sin topplinje Heritage Line.

Double Monk strapsen Burghley och Wingtip-broguen Chatworths är två exempel från den nya linjen. Lästen är något aggressivare mot många av Church's mer anglofila skodon. Dessutom med en rikare finish och mer genomarbetad detaljnivå, vilket avspeglar sig tydligt i skornas sula. Du hittar dem bland annat på Upper-shoes.com.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Church’s
#1 riesenschnauser säger
2011-11-29 23:27 - Anmäl

Är det bara jag, eller ser den där fejk-patinan ganska billig ut? Och dessutom - vill man tampas med G&G, JL och EG är det minsta man kan göra en ritsnedläggning av avlappssömmen. Hade jag sett de där monksen på stan hade jag gissat på Bally eller något annat förvirrat modemärke. Tråkigt.
#2 Halmstad säger
2011-11-30 12:40 - Anmäl

Skiftningarna på monksen ser onekligen lite slarviga ut. Att Church's ger sig in i premiumklassen är ju annars rätt naturligt, eftersom det ger större ekonomiska marginaler per sko även när dyrare material och tillverkning är inräknat.
#3 Adergaard säger
2011-11-30 13:08 - Anmäl

Rent generellt är skor med spännen ett no no. De ovan är inget undantag.
#4 lano säger
2011-11-30 14:24 - Anmäl

Tycker båda modellerna är klockrena! Ge mig!
#5 Archibald säger
2011-11-30 15:58 - Anmäl

Riktigt snygga skor!

Jag får en känsla av att just termen "ritsnedläggning", är arvtagaren som buzzword till "randsytt".

Ingen värdering lagd i det hela, men jag hör det nämnas allt oftare i liknande sammanhang, och på samma sätt som just "randsytt" började få plats i stilfolks vokabulär för några år sedan :)

Sen är det lite intressant, det där med att diskutera skor med butiksägare. Nyligen kikade jag på boots från RM Williams hos en lokal handlare, för att få en fysisk kläm och känn upplevelse/uppfattning av skorna.

Affärsinnehavaren beskrev skornas kvalité med inlevelse och passion, och förklarade med säker ton hur skorna minsann var Både randsydda (pekandes på randsömmen intill lästlädret), OCH durksydda, pekandes på den del av sömmen som syntes på sulans undersida...

När jag nämnde kängruläder, insisterade han på att skorna genomgående tillverkades av hägkvalitativt kalvläder...

Utan att inveckla mig djupare i diskussionen, tackade jag för titten, och gick vidare.
#6 Archibald säger
2011-11-30 16:05 - Anmäl

...Och för att förtydliga en sannolikt märklig referens till prat om ritsnedläggning och skodiskussion med butiksägare, bör jag kanske hänvisa till Manoloinlägget jag läste parallellt med detta ;)

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20101107/att-stanga-sulan-med-ritsnedlaggning/?page=1
#7 riesenschnauser säger
2011-11-30 17:01 - Anmäl

Archibald: Man kanske inte behöver ha ritsnedläggning för sakens skull, men vill man tävla med andra premiumtillverkare får man i mitt tycke lägga manken till. Skorna ovan är inte särskilt förfinade och exempelvis Crockett & Jones Handgrade ser markant bättre ut, bland annat pga den sjaskigt utförda patineringen.

Vad avser butiksägare, är det tragiskt så att folk inte vet vad de säljer. Men det är sant att merparten av RMW:s sortiment är av kalv - eller missförstod jag dig?
#8 lano säger
2011-11-30 18:35 - Anmäl

Archibald: Det är lustigt det du säger, jag finner mig själv i liknande situationer med jämna mellanrum. Man tycker ju att när man är intresserad av att betala 4000 kr för ett par skor, ska man åtminstone få hjälp av kunnig personal som inte lurar en...

För övrigt tycker jag R.M Williams gör väldigt fina skor, dock lite överprisade i mitt tycke. För 4000 kr tycker jag man kan kräva ett skoläder som iaf är vegetabiliskt garvat, något jag nyss fick reda på att Australiensarna inte verkar håller på med över huvud taget. Läs gärna sida 3 och 4 där de beskriver sina olika läder och rätta mig om jag har fel: http://www.rmwilliams.com.au/home.asp?pageid=04CEB529C04DDC8F&pagecontentslideshoworderid=FDE375FF88B6107A
#9 riesenschnauser säger
2011-11-30 18:52 - Anmäl

4000 kr är ju de svenska ockerpriserna. Med tanke på att svenska skoaffärer säljer Loakes billigare kollektioner för över 2000 kr paret är dyra RMW knappast förvånande. Sverige är helt enkelt ett dåligt land för shopping.
#10 Kopparstaden säger
2011-11-30 19:57 - Anmäl

Priserna i Sverige är ju en fråga som ständigt förvånar, bla att många butiker har olika priser på olika modeller från tex C&J men i Sverige kostar alla 4300:-

När det kommer till Church´s nya linje så skulle inte jag köpa dem om jag hade 8000 kr att lägga på skor. Vill jag ha riktig premium skulle det blir EG eller GG annars CJ Handgrade. När det kommer till ett bra utbud på läster och valmöjligheter rankar jag Carmina högt, har ett par svarta oxford från dem och är riktigt nöjd.
#11 Whedda säger
2011-11-30 19:59 - Anmäl

Jag tycker personligen finishen såg trevlig ut. Angående Ritsnedläggning eller inte tycker jag inte att det handlar om någon överlägsen fördel i användning utan om en mer komplicerad process och högre hantverksnivå. Jämför det med med komplicerade urverk vs billigare enklare. De komplicerade/avancerade behöver inte på något sätt vara mer exakta och framför allt inte tåligare men det är en helt otrolig nivå på hantverket.

Kan till viss del hålla med om att skall man konkurrera i ett segment av premiumskor som de andra märken som nämns onekligen är så bör man nog själv försöka leverera samma detaljarbete. Nu vet jag ju dock inte priset på den här linjen vilket på något sätt känns ganska avgörande.
#12 riesenschnauser säger
2011-11-30 22:19 - Anmäl

#10 Kopparstaden: Word!

#11 Whedda: €800 på Upper-Shoes, dvs samma segment som EG/Lobb/GG.
#13 Halmstad säger
2011-11-30 23:28 - Anmäl

Jag är helt övertygad om att man hos en skomakare (ofta är det ju där man får titta efter de exklusiva märkena om man befinner sig utanför Stockholm) kan förhandla till sig ett acceptabelt pris.
#14 Archibald säger
2011-12-01 16:36 - Anmäl

#7 Jag tror jag uttryckte mig lite luddigt. RM Williams har några riktigt intressanta modeller av just känguruskinn. Det var dem jag refererade till, men som försäljaren var helt ovetande om. Här, ett gott exempel, hos den handlare jag anlitar:

http://www.ahume.co.uk/RM-Williams/Boots---FREE-CARE-PRODUCT-and-FREE-UK-DELIVERY/RM-Williams-Comfort-Kangaroo-Craftsman-Boot/p-75-104-624/
#15 riesenschnauser säger
2011-12-01 18:38 - Anmäl

RMW tillverkar mig veterligen alla modeller i känguruskinn om kunden så önskar. Jag har själv ägt ett par Wentworth i just känguru. Konstigt att försäljaren inte har koll på denna möjlighet, men som sagt, det är inget ovanligt.
#16 Halmstad säger
2012-01-21 12:05 - Anmäl

Det är Church's-kampanj på http://www.herringshoes.co.uk just nu, dock EJ ovanstående serie.

Skoblock ingår och priser kring 275 pund. Begränsat antal modeller.
#17 Uppsalastudent säger
2012-02-24 18:44 - Anmäl

Apropå att Church's inte stänger sulan med ritsnedläggning:
Posted by Leather man
...I can shed some light on why Church's don't do it. It was in a conversation with Dean Girling that I found out the reason - Dean Girling said that back in the day when Church's concealed the stiching on many of their shoes they got so many complaints from uneducated customers ( shoewise!) about the flap lifting with wear that in the end they gave up concealing the channel stiching. Dean was telling me this because Gaziano and Girling are getting a lot of complaints in a similar way - customers seem to think when the flap lifts a little , as it often does at the toe, it is a manufacturing fault. Dean said he could quite understand why Church's just walked away from the whole business of concealing the sole stiching....
http://new.styleforum.net/t/168002/shoe-damage-report-shoe-porn-central-part-ii/7545
#18 riesenschnauser säger
2012-02-25 10:10 - Anmäl

#17: Tänkvärt! Samtidigt är ju hela grejen med att snygga till sulan mer eller mindre meningslös ur ett bruksperspektiv. "Bögeri" som Halmstad skulle säga :) Men lyxprodukter är inte lyxprodukter för att de är enbart funktionella.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

100 Hands shirts: Made in Amritsar...

Läs mer

Shoegazing

Rapport från London Super Trunk Show...

Läs mer

Hodinkee

Talking Watches: With Keegan Allen

Läs mer

The Armoury Lightbox

We’re incredibly excited to be hosting...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Löf & Tung now available at...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen