Manolo logotype

Cutler & Gross 0772

Cutler & Gross 0772
Glasögon är ett ämne vi behandlat relativt blygsamt senaste tiden. Särskilt med tanke på att detta för många är den kanske viktigaste accessoaren i garderoben. Därför tänkte vi i dagens artikel kompensera med Cutler & Gross krafttbåge 0772 – en uttrycksfull båge för en glasögonbärare som vägrar tumma på kvalitén.

I somras skrev vi om hantverket bakom italienska Persols bågar, vilka tillverkas utanför Turin i norra Italien. Även brittiska Cutler & Gross tillverkar idag majoriteten av sina bågar i Italien efter liknande principer. Som material används främst italienskt acetat som skärs till och slipas för att sedan tumlas i trätunnor med harts samt olivolja. En process som tar cirka 3-4 dagar och ger en mjukare yta utan att förstöra bågarnas form. Totalt ligger det cirka tre veckor arbete bakom ett par bågar där alla skruvar och gångjärn fästs för hand utan lim.

Modellen 0772 andas verkligen Cutler & Gross med markerade linjer, genomarbetade detaljer och tydlig vintagekänsla. Kanske inte för den mer diskret lagda glasögonbäraren, men annars får man leta efter en mer sofistikerad accessoar till businessviden.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

Andra artiklar om varumärkena: Cutler-&-Gross
#1 Raderad säger
2011-11-27 23:41 - Anmäl

Är det någon som känner till något knep för att bibehålla acetatbågar i bra skick? Är inne på mitt andra par svarta i acetat, och de börjar se dassiga ut efter drygt ett år. Plasten mattas och blir gråaktig. Min optiker putsade upp bågarna men det blev liksom inte riktigt bra. Blir nog metallbågar nästa gång...
#2 Mancini säger
2011-11-28 15:05 - Anmäl

Riesenschnauser - Kolla om inte din optiker kan slipa ytan lite. Har gjort det hos min optiker med några bågar och det brukar ge ett väldigt bra resultat.
#3 Åsa säger
2011-11-29 14:01 - Anmäl

Tyvärr är det så att de finaste acetatbågarna ofta blir matta på ytan. Skölj av dem då och då med ljummet vatten, men använd inte diskmedel som torkar ut. Lite,lite olja eller annat fett som du gnider in kan hjälpa till att behålla glansen. Din optiker kan oftast glanspolera en båge som blivit matt.
#4 Raderad säger
2011-11-29 15:26 - Anmäl

#1 Som Åsa säger. Det är mer en kemisk reaktion än slitage (fett från huden, hårprodukter etc) som gör att dom blir matta och senare får vita partier. Ett effektivt sätt innan man går och lämnar in bågarna är att smörja in dom med symaskinsolja. Gnid in rätt flödigt och lämna det under natten så att plasten hinner suga åt sig. Torka sedan bort det som är överflödigt. De vita partierna kommer då att försvinna, men kan komma tillbaka rätt fort. Upprepa då behandlingen så kommer du få en mer långvarig effekt. Lycka till!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.