Manolo logotype

Höstens handskar

Höstens handskar
Handskar är ett ämne många läsare efterfrågat. Även om kylan ännu inte varit lika påträngande som ifjol börjar det snart bli dags att investera i ett par. Manolo har valt ut några modeller som håller värmen och stilen i höst.

En bra utgångspunkt för den som vill ha ett par handskar som kan bäras både till kostymen och fritidsklädseln är ett par läderhandskar med tunnare ullfoder i exempelvis kashmir. Handskläder är i regel lite tunnare och smidigare än läder som används till exempelvis skor eller väskor, som inte har samma krav på rörlighet. Vanliga kvalitéer för kvalitetshandskar är lammnappa, hjort-, älg- och den kanske allra finaste kvalitén peccaryskinn, som kommer från sydamerikanska vildsvin.  Nedan följer några exempel.

Läs även:

Handskmakeri del I – Tillskärning och sömnad

Handskmakeri del II – Handskläder

Brittiska Dents gör högkvalitativa handskar. Här med foder i kashmir. (Mr Porter).

Lyxiga och handsydda handskar i peccary-läder från Hestra.

Santoni

Lammpälsfodrade handskar är knappast det smidigaste och elegantaste alternativet, men håller tveklöst värmen. Dents (Mr Porter).

Stickade handskar ger en mjukare känsla. Här i kashmir med grå mockadetaljer. Från Piacenza 1733 (Yoox.com).

Peccary i nubuck-kvalité där lädrets narvsida slipats för en mattare yta. Hestra.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Handskar

Andra artiklar om varumärkena: Hestra Santoni Piacenza Cashmere Dents
#1 Halmstad säger
2011-11-07 22:53 - Anmäl

Jag är expert på att slarva bort handskar (och paraplyer).

Vågar man satsa på ett dyrare par?
#2 Raderad säger
2011-11-08 03:34 - Anmäl

Jag tycker mig märka att ju dyrare ting, ju svårare blir de att tappa bort. På det sättet kan det faktiskt bli billigare med en dyrare investering, istället för att man tappar bort dussintalet billiga.

Ack och ve, förlorade jag likväl mina solglasögon. De var dock ett par Clubmaster, och sådana går ändå inte att bära i Sverige för tillfället.

Angående handskar skall de vara lätt fordrade, smidiga och tätt följa hand och fingrar, med lagom stora sömmar.Hellre lite kalla, än så pass bökiga att man tvingas ta av dem så fort man vill göra någonting meningsfullt.
#3 Raderad säger
2011-11-08 10:14 - Anmäl

Ah Peccary-handsken.... den vill jag ha! Men jag delar Halmstads oro. Tänk om man tappar en handske? De kostar ju ändå i runda slängar 16-1700 kronor. Nä - det får nog bli ett par mjuka hjortskinnshandskar från Hestra i år igen. 550 kronor känns mer komfortabelt, jag litar inte på mig själv....
#4 Raderad säger
2011-11-08 10:15 - Anmäl

Handskar är dock något som går att hitta snyggt och billigt. Knepet är att skaffa ett visst "ticks" där man alltid stoppar höger handske i höger ficka, väster i vänster, osv. Visst, jag kanske verkar psykotiskt som alltid kollar var handskarna är, men jag har alltid handskar till hands (no pun intended).
#5 Raderad säger
2011-11-08 10:16 - Anmäl

Flera onödiga slaverier. Väster=vänster* psykotisk* och lite konstig meningsuppbyggnad.
#6 Raderad säger
2011-11-08 11:34 - Anmäl

Handskarna är sorgligt nog det enda skälet till att besöka Dents butik i London nuförtiden.
#7 Raderad säger
2011-11-08 12:13 - Anmäl

Handskarna är sorgligt nog det enda kvarvarande skälet att besöka Dents butik i London.
#8 Raderad säger
2011-11-08 13:19 - Anmäl

Peccary är otroligt snyggt! Men att lägga mer än 1500 på ett par handskar som förmodligen blir skitiga på nolltid känns menlöst. Köpte ett par Dents ifjol och dom har flera olika nyanser av brunt nu, endast genom att jag skrapat rutan på bilen och genom normalt användande. Jag vill inte ens tänka mig hur snabbt ett par beigea/ljusbruna handskar skulle bli sktiiga.

Handskar är något man nästan köper nya av varje säsong, men peccary är förstås riktigt oförskämt snyggt.
#9 Raderad säger
2011-11-08 17:06 - Anmäl

"Lammpälsfodrade handskar är knappast det smidigaste och elegantaste alternativet, men håller tveklöst värmen"

För mig är det inte så... Har lammulls- och kaninpälsfodrade handskar och jag kommer ändå hem med lila/blå fingrar och knogar...
#10 Raderad säger
2011-11-08 22:35 - Anmäl

http://en.wikipedia.org/wiki/Raynaud's_phenomenon

Spännande grejor!
#11 Raderad säger
2011-11-08 22:55 - Anmäl

När man har läst om "Vita fingrar" får man ju nästan känna sig lyckligt lottad... Det var missvisande att skriva att knogarna blir "lila/blå", de får en lila-ton. Men när jag är ute och man "trycker bort" blodet från händerna tar det en 20-30 sekunder innan de helt har återfått färgen och man ser att blodet är tillbaka. Vem vet, det kanske är en lindrig "primär form" ^^
#12 Raderad säger
2011-11-08 23:32 - Anmäl

Många snygga i denna post, helt klart. Jag kan dock rekommendera Chester Jefferies handskar, som håller en bra kvalitet till ett hyfsat pris. Jag har köpt dem i butik, men tydligen kan man även beställa enligt mått, och vissa modeller i extremt många färger.
http://www.chesterjefferies.co.uk
#13 Raderad säger
2011-11-14 15:41 - Anmäl

Jag slog till idag på dom kashmirfodrade mockahandskarna från Personality som du skrev om förra hösten.
Som herren som jag köpte dom av sa - Köper du ett par handskar för sjuttonhundra så glömmer du dom inte på pendeln.
Hoppas han har rätt :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.