Manolo logotype

Höstskor, Scotchgrain

Höstskor, Scotchgrain
Scotchgrain-läder har varit en relativt vanlig syn bland skotillverkarna senaste säsongerna. Den präglade och något oregelbundna ytan ger en tålig yta som passar perfekt till höstens robustare skodon. Manolo har valt ut några favoriter.

Något förenklat är Scotchgrain läder som präglats med ett konstnarvskikt. Eftersom det är svårt att hitta helt släta läderhudar utan repor eller märken används ofta denna teknik för att göra eventuella defekter mindre synliga och bättre utnyttja lädret. Detta betyder dock inte att scotchgrain-läder nödvändigtvis är av sämre kvalité än helt slätt skinn. För även om detta används för att dölja en undermålig kvalité på riktigt dåliga skinn är det i många fall en ren estetisk fråga.  

Fördelen med scotchgrain är att det är mindre känsligs för fläckar och repor än släta skinn. Därför syns den här typen av läder främst på lite robustare fritidsskor och kängor. Nedan följer ett antal exempel.

Alfred Sargent Woodland (Nitty Gritty)

Barker Black

Crockett & Jones Isley

Gaziano & Girling Hove

Lodger

Alden Longwings (Leffot)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 toral säger
2011-10-31 21:07 - Anmäl

Snyggt! Själv köpte jag ett par Herrings Windermere förra hösten och är helnöjd.
#2 Halmstad säger
2011-10-31 23:21 - Anmäl

Fina grejer.

Kan Olof - eller någon annan - utreda relationen mellan Barker och Barker Black? Är den senare något slags sentida lyx-avknoppning till den förra?

Apropå höstskor har jag f.ö. precis skaffat ett par Barker "Hamilton" (svarta): Ett fattigmansalternativ till Alden ovan och Church's Grafton m.fl.
#3 riesenschnauser säger
2011-10-31 23:25 - Anmäl

Själv går jag och suktar efter ett par Alfred Sargent Culford, en modell som tyvärr fasats ut och ersatts av en betydligt dyrare klon. Trevliga bilder! Som alltid blir man ledsen över hur taskigt utbudet av fina skor är i svenska butiker.
#4 riesenschnauser säger
2011-10-31 23:26 - Anmäl

Är G&G Hove något så delikat som en sko med enkel Dainitesula förresten? Jag kan inte se någon mellansula i läder på bilden ovan. Läckert!
#5 LeavesTung säger
2011-11-01 12:30 - Anmäl

#4 riesenschnauser : Ja det stämmer, samtliga Gaziano & Girling går att beställa med enkel Dainite under made-to-order programmet.
#6 riesenschnauser säger
2011-11-01 19:35 - Anmäl

Det är ju fantastiskt. Varför ser man inte sådant oftare? Fler tillverkare borde fatta hur smart det är att ha en slank profil men ändock funktionell gummisula. Då slipper man strula med löjliga påklistringssulor och slipper även besväret med galoscher.
#7 Halmstad säger
2011-11-01 20:16 - Anmäl

# 6

Inte alls ovanligt. Använd den smarta sökfunktionen på herringsshoes.co.uk så hittar du flera exempel med lågprofil och dainite - om du kan stå ut med skor i 1500-2000kr klassen. Jag kan dock tycka att dainite är lite för grov för de slankaste modellerna. Själv väljer jag alltid dainite med storm welt konstruktion.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

How to pick shirt cloth

Läs mer

Shoegazing

Event – Shoegazing After Work hos...

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Omega...

Läs mer

The Armoury Lightbox

#TheArmoury knit waistcoat in green...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen