Manolo logotype

Höstens strumpval

Höstens strumpval
Bland höstens många stickade plagg hamnar strumporna ofta i skymundan. Samtidigt kan ett genomtänkt val av strumpor höja stilnivån markant. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter i höstens utbud.

Enfärgade merinoullstrumpor i brunt, grått eller marinblått är en basvara i garderoben som verkligen passar alla typer av tillfällen och klädkombinationer. Bresciani.

Strumpor i kashmir är långt ifrån det slitstarkaste valet, men känslan kan ingen ifrågasätta. Pantharella (Mr Porter)

Diamantmönster från Berg & Berg.

Kabelstickade strumpor ger en härligt höstig och gedigen känsla. Perfekt till ett par robustare höstskor i scotch grain-läder. Corgi (Mr Porter)

Bruna skor och strumpor i orange är en strålande kombination som ger höstklädseln lite liv. Drake´s London.

Fiskbensmönster ger strumporna en snygg struktur. Barneys.

En av säsongens mest framträdande strumptrender är grovstickat med tydliga mönster. Här från Junya Watanabe.

Paul Smiths devis "Classic with a twist" tydliggörs kanske bäst genom märkets mönsterrika strumpor. Kombineras med fördel till en diskret businesskostym och mörka lågskor.

Elegant randigt från Richard James.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Raderad säger
2011-10-12 18:11 - Anmäl

Är det någon som känner till något strumpmärke som är så långa att man inte ser benet sticka fram mellan stumpan och byxan när man sitter ner och som inte glider ner till fotleden efter 5 minuter? Det känns som om alla märken bara uppfyller det ena eller det andra... För övrigt var det mycket snygga strumpor, gillar speciellt de härliga brunfärgerna i första bilden
#2 Raderad säger
2011-10-12 19:24 - Anmäl

Köpte strumpor från Berg&Berg(Bresciani) häromdagen och kan inte mer än att rekommendera dom! Snygga, sköna och dom glider inte ner. Jag rekommenderar att man går ner en storlek om man är smal, jag har storlek 45 i skor men storlek 41~ när det gäller Bresciani.

För övrigt så upplever jag att over the calf sitter bättre.
#3 Raderad säger
2011-10-12 20:12 - Anmäl

Till 1: Drakes fran London gar till precis under knana. Har inforskaffat ett brett urval infor hosten, mycket bra sockor.
#5 Raderad säger
2011-10-13 08:07 - Anmäl

Skotska Wolsey tillverkar mycket trevliga ullstrumpor. Sitter bra, håller bra, och kostar bra. Dvs lite.
#6 Raderad säger
2011-10-13 10:44 - Anmäl

#1 - för mig funkar Hugo Boss/Paul Smith bäst i det avseendet. Tror Wolsey har längre vadstrumpor i ull också.

Ett alternativ till ren Cashmere är blandstrumpan från Bleu Forêt. Något tjockare men funkar utan större problem i höstskor.
#7 Raderad säger
2011-10-13 12:05 - Anmäl

Tackar för alla svar! Får köpa ett par eller två för att testa vad som funkar. Men strumphållare är kanske inte jättesexigt på en 18-åring ;)
#8 Halmstad säger
2011-10-13 12:33 - Anmäl

Fast det är å ena sidan inte strumpor långt upp på vaden heller...

Jag skulle satsa på en bra resår i första hand.
#9 Raderad säger
2011-10-13 12:46 - Anmäl

Mycket sant Halmstad! Jag skulle säga att det optimala vore strumpor som går upp 20-25 cm från ankeln med bra resår
#10 Raderad säger
2011-10-13 13:27 - Anmäl

Om jag har strumpor som går över vaden, blir byxorna hängande där när man går från sittande till stående och man får "stampa ner dem".

Kanske byxorna är för snäva, kan ågon tycka, men i stående är den vidden perfekt.

Jag är beredd att ta stampandet, men ett O.K. alternativ är Duchamp som i regel stannar uppe rätt bra. Om man står ut med deras mönster.....
#11 Raderad säger
2011-10-13 13:27 - Anmäl

Vill görna tipsa om viccel.com. En turk som gör snygga, bra strumpor, bomull, merino eller silke i trevliga färger. Jag har köpt därifrån flera gånger.
Två tjocklekar, "sommar" resp. "vinter". Sommar är lite väl tunna, snarast för turkisk sommar.
OTC-strumporna sitter uppe och hasar inte ner.
Hyfsade priser och frakt ingår.
#12 Raderad säger
2011-10-13 15:21 - Anmäl

Jag har precis köpt några par Viccel, och är iaf än så länge mycket nöjd. Men de känns lite slappa, så jag funderar på att köpa en storlek mindre än normalt nästa gång (har 42-43 annars). Krymper Viccels merinostrumpor i tvätten?

Är det förresten någon som har erfarenhet av H J Halls strumpor, som säljs på http://www.pediwear.co.uk/products/socks.php?
#13 Raderad säger
2011-10-13 16:13 - Anmäl

#10 - det är alltså inte bara jag som "lider" av detta.

Jag känner mig ganska spånig när jag står där och stampar...
#14 Raderad säger
2011-10-14 08:11 - Anmäl

#13

Nej, du är inte ensam och en dag kommer allmänheten förstå att den som står där och stampar är en gentleman med rätt byxvidd och strumpor som säkerställer att ingen skall behöva se hans bleka ben över strumpkanten. Du kommer att möta tacksamma blickar snarare än höjda ögonbryn.

Det är min vision.

Keep on stomping!
#15 Raderad säger
2011-10-14 10:00 - Anmäl

#12: Slappheten är min största fiende när det gäller strumpor. Jag har två par Pantherella som sitter som dragspel vid foten. De enda strumpor jag hittat som har riktiga resår är faktiskt Falke, även om en del strump-elitister ser ned på märket. Kan någon tipsa om strumpor med lika efffektiva resår? Hur är Bresciani i jämförelse?
#16 Kopparstaden säger
2011-10-14 14:47 - Anmäl

Intressant att det är många som tycker det är viktigt med rätt strumpor. Trodde jag var ganska ensam om det...

För ett tag sedan så kollade jag på strumpor på Brothers och såg att de bara hade i strl 40-45. Jag frågade varför de körde så brett strl-register eftersom det innebär ju att de kommer att vara för stora för alla utom de som har 44-46. De tittade frågande på mig och svarade något i stil med att de passade alla och att killar inte bryr sig. Jag svarade att vi nog tänkte olika när det gäller "passa" eftersom en kavaj i strl 54 passar också alla om det enda kravet är att man ska komma i den. De fattade inte alls vad jag menade eftersom det faktiskt står att strumpan passar 40-45 på förpackningen...suck.

Jag har strl 41-42 i skor och köper alltid strumpor i strl 39-41 för att de ska sitta bra. Var på Åhlens City i sthlm i förrgår och letade efter nya strumpor och såg du att de sålde Bleuforet för halva priset, 49kr. Bra pris för den kvalitén.
#17 Raderad säger
2011-10-14 15:47 - Anmäl

Intressant diskussion, jag har precis upptäckt fenomenet kvalitetsstrumpor.

#12 utveckla gärna varför några ser ner på Falke, jag som precis börjat köpa riktiga strumpor kanske bör tänka på något?
#18 Raderad säger
2011-10-14 17:03 - Anmäl

Jag använder personligen Falkes Bristol-serie i ull och de håller bättre kvalitet än allt annat jag testat. Även andra produktserier från Falke håller hög kvalitet Inte världens sexigaste varumärke dock! :). En annan tillverkare som jag kan rekommendera är en fransos som heter "Mazarin"; jättefina bomullsstrumpor. De säljer utöver sitt eget varumärke även strumpor från Gammarelli.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen