Manolo logotype

Dunjackor i flanell

Dunjackor i flanell
Vi uppmärksammade dunjackor sydda i eleganta ulltyger redan förra året. I år tycks fenomenet starkare än någonsin och syns i allt från lätta täckvästar till vinterdugliga rockar. Många uppskattar idén med lättare ytterplagg medan detta för många är och förblir en totalt obegriplig kombination.

Nu är det ju långt ifrån alla av dessa jackor faktiskt fyllda med dun utan många modeller använder sig av värmeisolerande syntetmaterial som Thermore®. Detta ger ett kanske inte fullt så bylsigt utseende som många dunjackor. En annan teknik är när gåsdun injiceras med hjälp av lufttryck i plaggets olika delar för att ge en så lätt vikt som möjligt. Det är kanske främst vikten som får många att överväga att byta ut eller komplettera ullrocken med ett modernare ytterplagg. Inte ens stilmässigt finns det så mycket att klaga på längre.

 

Det går inte att diskutera dunjackor utan att nämna Moncler. Som senaste säsongerna sastsat stort på modeller i ull. Här i kombination med nylon.

Klassiska ytterplaggsmodeller i en modern tappning har visat sig vara ett framgångsrikt koncept för höstens uppstickare, Montecore.

Täckväst Valstar.

Brunello Cucinelli har länge arbetat med denna typ av plagg. Här en sportig parkasmodell i ull, kashmir och siden.

Britterna gör kanske inte stilen med riktigt samma finess som tidigare nämnda, men visst kan även de. Hackett.

Monclers dunfyllda flanellblazer Rodin.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Hackett Moncler Valstar Montecore
#1 Raderad säger
2011-10-10 23:57 - Anmäl

Skulle lätt kunna tänka mig att ha en jacka av denna sorten. Tyvärr är mitt stora problem vad man skall ha för ytterplagg när det är regn och 0-5 grader. Vill inte gärna ta min ullrock då eftersom den blir rätt sliten av vätan, funkar bra när det snöar men inte i hällregn.
Vad använder ni andra för varma regnjackor?
#2 Raderad säger
2011-10-11 00:36 - Anmäl

Jag använder en tunnfodrad trenchcoat. Under den anpassar jag mig efter yttertemperatur: tweedkavaj, kashmirtröja eller tunnare lammullströja. Paraply är för övrigt en väldigt funktionell och bra uppfinning, som jag upptäckt efter att ha köpt ett vackert dito på second hand. Reklamparaflaxer i all ära, men om de är fula blir de inte använda, och då blir man blöt och kall.
#3 Raderad säger
2011-10-11 08:31 - Anmäl

Har svårt att se ett mer lämpligt plagg än Barbours oljerock. Komplettera med en tröja eller kavaj (kanske både och?) av den varmare varianten så håller du både kylan och vätan ute!
#4 DT säger
2011-10-11 09:50 - Anmäl

#1 Jag har en Swims "Trench Coat" (som till modellen inte alls ser ut som en trench) med något trelagers funktionsmaterial. Till den hör ett löstagbart innerfoder med lätt vaddering. Kör den höst, vinter och vår i såväl regn som kyla. Kompletterar man med tröja och halsduk så är den riktigt varm, och de kallaste dagarna så har jag även en tunn poplinjacka under.
#5 Halmstad säger
2011-10-11 16:32 - Anmäl

Regn och 0-5 plusgrader klarar min garderob av, men inte med paraply-ovänlig blåst. Hur jag nu missat det efter snart 25 år på västkusten, vet jag inte. Måste skaffa något...
#6 Raderad säger
2011-10-11 17:08 - Anmäl

Jag tycker kavajmodellen på den första bilden, samt rocken på den tredje ser fasligt trevliga ut. Perfekta för klara, friska höstdagar.

Jackorna ovan är väl som folk påpekat, inte regntåliga. I mitt tycke avhjälpt med en lätt regnrock eller ett paraply i beredskap.

Jag det själv som en ren omöjlighet att alltid vara klädd i plagg som i sig klarar en eventuell regnskur.
#7 Raderad säger
2011-10-11 20:53 - Anmäl

Vad är det för märke på den första jackan? (Kavajmodellen)
#8 Raderad säger
2011-10-12 08:07 - Anmäl

Regntåligt eller inte spelar väl inte så stor roll - när det regnar har man väl inte dunjacka? Det skall vara bra kallt innan det behövs.
#9 Raderad säger
2011-10-12 09:17 - Anmäl

Den första jackan, kavajmodellen, är en Montecore.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.