Manolo logotype

5 x Button Down-skjortor

5 x Button Down-skjortor
Även om helgen börjar lida mot sitt slut har Manolo i dagens artikel tagit en närmare titt på de lite ledigare skjortalternativen. Här fem favoriter från oxford och denim till flanell.

Oxfordtyg och button down-tyg är en lika självklar kombination som saffran och risotto. En klassisk färg som ljusblått, rosa eller vitt är en bra utgångspunkt för att bära till såväl fritidsklädsel som en elegantare blazer eller kostym. Gitman Vintage (Mr Porter).

Chambray använder samma vävteknik som oxfordtyg, men har något tunnare garner vilket gör att tyget blir lättare. Påminner även om denim. Black Fleece (Mr Porter).

Under höstsäsongen är rutiga skjortor ett frekvent förekommande inslag. Här i en elegant brun och blå komination. Rutigt. Snygg brun/blå-kombination. Aspesi, (www.aspesi.it).

Att matcha en snygg blazer eller flanellkavaj med en denimskjorta låter kanske inte som en vinnande kombination, men kan med lite känsla faktiskt bli förvånansvärt snyggt. Our Legacy.

Flanellskjortan är med sin mjuka och ruggade yta knappast det främsta valet till affärskostymen, men fantastiskt bekväm under kashmirtröjan en kylig höstdag. Gant by Michael Bastian.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

#1 Halmstad säger
2011-10-02 21:37 - Anmäl

Helst inte knappar i kontrasterande färg. Vita knappar mot mörk krage är inte tilltalande. Förresten, man skall inte ha slips till bottom down skjortor? Finns det någon motivering till det?
#2 Raderad säger
2011-10-02 22:01 - Anmäl

Håller med dig om knapparna.

Det finns ingen regel som säger att man inte ska ha slips till bd-skjorta. Dock så ses bd som en fritidsskjorta i UK vilket kan vara en anledning till att man i UK inte bär slips till bd.

I USA är bd med slips en del av den klassiska Ivy league-stilen och även i Italien genom Agnelli som inspirerade av amerikanerna.
#3 Raderad säger
2011-10-02 22:07 - Anmäl

Amerikansk trad brukar gilla att ha slips eller fluga till OCDB vilket kan vara snyggt, beror väl på vilka traditioner man följer.
#4 Halmstad säger
2011-10-02 22:13 - Anmäl

Har svårt att se hur t.ex en slips i rustikare utförande till de här skjortorna kan förolämpa någon. Inte mer än täckjacka över kavaj och annat som lanseras av italofilerna.
#5 Tom Selleck säger
2011-10-02 23:21 - Anmäl

Sedan jag började med måttbeställda skjortor tycks alla butiksskjortor sitta så otroligt dåligt. Och inte ens den bästa ändringsskräddaren kan få fason på Our Legacys enorma ärmhålor. Tyvärr är tygutbudet aldrig lika spännande för måttbeställda skjortor som hos butiksskjortorna.
#6 Kopparstaden säger
2011-10-02 23:36 - Anmäl

Som sagts i kommentarerna innan så är det ju ingen regel att man inte få ha slips till BD-skjortor. Allt handlar ju om vad man gillar och trivs i. Kolla in foton på JFK så ska du se att han kör kostym med vit BD-skjorta ganska ofta och han anses väl vara en av de bättre klädda presidenterna :-)
Personligen kan jag inte se mig själv äga en BD-skjorta och var grymt nöjd i somras när jag hittade en ljusblå oxfordskjorta utan BD-krage, dessutom på rea.

Tycker att grunden i att vara välklädd är att ha kläder som passar och sitter bra på personen samt att denne trivs i kläderna. Då kan nästan vad som helst se snyggt ut...nästan :-)
#7 Raderad säger
2011-10-03 12:19 - Anmäl

#5 Jag måttbeställer också samtliga mina skjortor sedan några år tillbaka. Tycker du verkligen tygutbudet är så dåligt? Jag håller mig till Tailorstore samt The Fair Taylor och som de kompletterar varandra, har jag ganska många tyger att välja mellan även i de bättre kvaliteterna.

#6 Håller helt med. Oftast är det den personen som lyckats ta på sig något som passar honom som ser bäst ut. Oavsett om det sen är slips till BD skjortan eller ljusa Carmina monkstraps till den mörka kostymen. Lite lekfullhet har aldrig skadat, så länge personen vet hyffsat vad han gör ;)
#8 Halmstad säger
2011-10-03 13:58 - Anmäl

40 slim sitter oftast helt perfekt på mig men jag köper måttbeställt på nätet av rena snålhetskskäl. Jag är inte beredd att lägga speciellt mycket på skjortor, men kan säkert ändra mig på den punkten.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Everyday Denim shirts back in stock...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Happenings: The Horological Society Of...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen