Manolo logotype

Höstens byxor - Mollskinn

Höstens byxor - Mollskinn
Bland garderobens många köp hör byxor till det kanske tråkigaste. Inte nog med svårigheten att välja material - dessutom gäller det att en modell som sitter bra. För att ge lite inspiration i byxletandet tänkte vi i en mindre artikelserie titta närmare på några klassiska höstbyxor. Först ut mollskinnsbyxorna.

Den täta väven ger tillsammans med ruggad yta en oregelbunden och väldigt speciell karaktär. Många förknippar nog byxorna med jakt och brittisk landsbygd där de har en självklar del. Liksom tweed och manchester är ju detta ett väldigt tyst material som lämpar sig utmärkt för att inte skrämma iväg potentiella jaktbyten. En egenskap som knappast spelar någon större roll i en mer urban miljö. Nackdelen med materialet är att det är relativt tungt och kan i många sammanhang upplevas som lite klumpigt.

Bäst gör sig materialet till en till en ull- eller bomullskavaj i tyngre kvalité. Gärna med en stickad tröja till för att förstärka den ledigare känslan. Färgmässigt är brunt och marinblått säkra val, men även olivgrönt är väldigt snygg färg för denna byxtyp.

Härliga färger från PT01 (även allra översta bilden).

Incotex (Mr Porter).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Incotex PT01
#1 Raderad säger
2011-09-26 19:23 - Anmäl

Nice !
#2 Halmstad säger
2011-09-26 20:29 - Anmäl

Vissa mjuka material drar åt sig damm och ludd väldigt lätt. Vet inte hur det är med just detta dock, men jag hatar att ta till tejprullen titt som tätt. Föredrar rent generellt mera glatta material.
#3 Raderad säger
2011-09-26 22:12 - Anmäl

Jag gillar moleskin!
#4 Tom Selleck säger
2011-09-27 10:59 - Anmäl

@Halmstad, har du testat klädborste istället för tejprulle? Jag läste att tejprullarna kan efterlämna oönskat klister och att klädborste är ett bättre alternativ, men jag har inte själv testat.
#5 Halmstad säger
2011-09-27 11:58 - Anmäl

Kanske det. Spontant känns det som det inte skulle vara så effektivt med borste. Lös smuts fungerar ju bäst med borste men fibrer och liknande är helt hopplöst. Kan förstås inte uttala mig om moleskin specifikt.
#6 Raderad säger
2012-02-27 07:04 - Anmäl

Ny här på forumet, Hej! Köper en hel del moleskins! det mesta inhandlas i UK, jobbade i Edinburgh och fick snart taste på tyget. Högre kvalitets moleskine är så mycket mjukare än vanligt jeanstyg, varmare och starkare. Lite för varmt att användas under sommarens regniga dagar men det finns tunnare varianter av tyget som kanske funkar? Det ända kruxet är att det gärna blir lite knäigt efter en dags användning. Det går att få tag i en del jeansvarianter i roliga färger, funkar alltid till tweedkavaj eller råsidenkavajer. Annars tycker jag att mollskinn inte kräver någon specialskötsel förutom att man behöver tvätta dem separat ett par gånger i början. Cordings flatfront är okey och RM Williams jeans passform är lysande, i alla fall på mig. "In the end of the day " så älskar jag detta tyg mer än vanligt jeanstyg. Hoppas att ni inte tycker detta blev att för tjatigt :-)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.