Manolo logotype

Trickers Henry Chelsea Boots

Trickers Henry Chelsea Boots
Tricker´s har efter samarbeten med bland Junya Watanabe gjort en enorm resa senaste åren. Från att vara en halvmossig brittisk skotillverkare till att bli hett villebråd och kult bland en mer modemedveten målgrupp. Bland Northampton-tillverkarens många modeller framhålls ofta klumpbroguesen Bourton som märkets allra mest karaktäristiska. Ett minst lika bra val för höstsäsongen är dock Tricker´s chelsea boots, Henry.

Försedd med en robust commando-sula i gummi och en så kallad stormrand, som stänger ute väta, är detta verkligen en slitstark vän i höst- och vinterrusket.  Den något klumpiga silhuetten som går igen i tillverkarens många andra modeller passar perfekt till grövre flanellbyxor eller denim. Gärna i lite kortare längden för att skorna inte skall misstas som vanliga lågskor. Online hittar du bland annat modellen på Asos.com.

Här syns modellen i en av Bogliolis reklamkampanjer. Den runda och klumpiga formen förstärker klädernas mjuka och naturliga silhuett.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Boots

Andra artiklar om varumärkena: Tricker´s
#1 Tom Selleck säger
2011-09-25 20:46 - Anmäl

Tricker´s är ofta lite väl grova för min smak. Med den där sulan och så mycket detaljer hade jag föredragit snörning framför resår.

Chelsea boots helt utan sömmar eller andra detaljer tycker jag dock ser allt för avskalat ut. Jag föll nyligen för ett par Chelsea boots som Tricker´s tagit fram i samarbete med the Bureau Belfast, som manolo tipsade om för ett par år sedan: http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20091208/country-boots
Önskar dock att de haft lädersula, men jag kunde inte låta bli...
#2 Tom Selleck säger
2011-09-25 20:48 - Anmäl

*Önskar dock att de haft gummisula (inte lädersula som de har nu)!
#3 Halmstad säger
2011-09-25 22:07 - Anmäl

Resår istället för snörning gör den rätt mycket bekämare att ta av och på (med skohorn går det på en sekund), samt ger den en lite mer urban touch.
#4 Raderad säger
2011-09-26 15:35 - Anmäl

Jag gillar personligen inte kontrasten mellan grova boots och kostymer.
#5 Raderad säger
2011-09-26 19:25 - Anmäl

OK men inget jag springer benen av mig efter.
#6 Raderad säger
2011-09-28 00:42 - Anmäl

Modellen finns i fler varianter och till bättre pris på pediwear, tycker för övrigt att kombinationen av den löjligt smalafotvidden och de klumpiga skorna ser helt galet ut(bilden altså), snubben ser nästan ut att vara fastgjuten i betong vid fötterna.
#7 Raderad säger
2011-09-28 10:00 - Anmäl

En underbar outfit på sista bilden. Minus byxorna förstås, jodpuhrs som kostymbyxor går ju bort. Och kavajen var ju inget vidare, för kort och går bort. Sedan borde modellen också bytas ut mot någon utan abnormt stort huvud i förhållande till sina smala sluttande axlar. Men bootsen var ju snygga...
#8 Raderad säger
2011-09-28 11:49 - Anmäl

Jodhpurs som kostymbyxor? Nu pratar du i nattmössan.
#9 Raderad säger
2011-09-28 19:05 - Anmäl

Byxor som är åtsittande över vader och vrist heter jodphurs. Normalt en ridbyxa, men används uppenbarligen även som underdel till kostym. Jodphur boots är det egentliga namnet på skon du kanske tänker på.
#10 Raderad säger
2011-09-29 23:53 - Anmäl

Sedär, jag som trodde att jodhpurs var en speciell sorts ridbyxa och inte en term man anbringade på de byxor vars passform man anser vara för snäv.
#11 Raderad säger
2011-09-30 08:05 - Anmäl

Om jodhpurs är en byxmodell som främst används till ridning eller en ridbyxa som ibland inspirerar kostymdesigners kan man kanske diskutera. Men nästa gång du förstår vad jag menar kan du ju skriva din invändning direkt istället för att prata om nattmössor.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.