Manolo logotype

Eleganta Hiking Boots

Eleganta Hiking Boots
Det är nog få som gått miste om rådande hiking-trend där modemedvetna män klär sig i expeditionsjackor, ryggsäckar utrustade med alla möjliga ihakningsanordningar och så självklart ett par rejäla hiking boots på fötterna. I dagens artikel har Manolo spanat in de lite elegantare tolkningarna av skomodellen.

Eleganta vandringskängor kan låta som en kontrast. För trots lyxigare material och sobrare detaljer är detta inte direkt en skotyp för den kritstrecksrandiga kostymen.  Tvärtom gör sig den överdimensionerade och klumpiga silhuetten helt klart bäst till en ledigare stil med grövre bomullsbyxor och jeans. De elegantare tolkningarna fyller kanske därför inte ett enormt tomrum utan attraherar snarare en excentrisk bärare som gillar halvudda kombinationer. 

F.LLI Giacometti är en liten norditaliensk skotillverkare som specialiserat sig på rejälare hiking boots i finare material. (via: Rumors.jp)

Här en liknande modell från spanska Magnanni.

Santoni släpper denna halvudda kombination av låga vandringskängor och exotiskt skinn.

Populära Diemme (Très Bien Shop).

Brunello Cucinelli

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Boots

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Diemme Magnanni Santoni
#1 Raderad säger
2011-09-14 10:20 - Anmäl

Kul inlägg, glöm inte bort C & J Snowdon bara. Det är i alla fall mitt nästa inköp, en sko som passar lika bra i snöovädret i stan, som när man ska fjällvandra och fiska.

http://crockettandjones.co.uk/mensboots-snowdo.html
#2 Raderad säger
2011-11-20 19:56 - Anmäl

Alla var fina även om den från Santoni inte riktigt föll mig i smaken. Vi har våra egna från Eagle2011 inne nu och de känns fantasiska på foten och även för ögat. http://www.urbana.se/se/grp/eagle-2011.php
#3 Raderad säger
2011-11-20 21:51 - Anmäl

Men uppenbart jävigt.
#4 Raderad säger
2012-09-06 09:08 - Anmäl

Håller den här trenden i sig under 2012? Är det värt att köpa dyra och stiliga hiking boots för en (troligtvis) kortvarig trend? Väldigt snygga boots dock. Har funderat på ett par Primeboots ett tag men de är nog lite för klumpiga för att kunna anses ha någon stil. http://www.bootsbutiken.se/primeboots.html
#5 Raderad säger
2012-09-06 12:23 - Anmäl

#4

Jag har svårt att se att det skall bli så långvarigt som mode, men jag har förvisso överskattat den mänskliga logiken flera gånger tidigare.

Kängguide:
Meindl = Vandra i Sarek. Det kommer att göras länge framöver.
Brunello Cucinelli = Trippa runt på Pitto Uomo 2012
#6 Halmstad säger
2012-09-06 15:16 - Anmäl

I sitt rätta element är naturligtvis dessa skodon helt tidlösa och rätta.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.