Manolo logotype

Mönster för en varierad skjortgarderob

Mönster för en varierad skjortgarderob
Manolo rekommenderar ofta en konsekvent shoppingstil, vilket sällan är så sant som vid köp av businesskjortor. Ett plagg som är lika obundet vid säsong som av rådande trender som businesskjortan. Men det finns tveklöst tillfällen då man vill variera sig bland de enfärgade och blå/vit-randiga klassikerna.

Det krävs sällan särskilt stora förändringar för att skapa en varierad klädsel. Tvärtom, när det kommer till businesskjortor är det viktigt att se till de små detaljerna i tyget. Ljusblått och vit är alltid en bra utgångspunkt som ger ett fräscht och välvårdad intryck. Enkla medel som en svag ruta eller rand i välbalanserad färg är ofta fullt tillräckligt för att skapa ett nytt uttryck. Nedan följer några exempel.

 

Att kombinera en vit och ljusblå botten med ett brunt rutmönster ger skjortan en varmare känsla. Perfekt under den bleka höstsäsongen. Från Canali (Mr Porter).

Diskret elegant ljusblått rutmönster från Dunhill.

Napoli-skräddarna Isaia står för några av höstens kanske snyggaste businesskjortor. En blå och vit bas skapar tillsammans med inslag av grönt, vinrött, grått samt brunt väldigt bärbara skjortor utan att för den delen kännas slätstrukna. Isaia (Park & Bond).

Den som någon gång vandrat på Milanos gator har säkerligen observerat hur italienska businessmän ofta bär en lite mörkare blå skjorta till sin marinblå eller gråa kostym. Här i ett diskret pepitarutigt mönster från Ermenegildo Zegna.

Även om skjortor med kontrasterade innerfoder och färgstarka knappar fortfarande är en ihärdig plåga tycks många av de svenska skjortmärkena nu röra sig mot ett sobrare stilideal utan utsmyckningar. Här klassiskt snygga skjortor från Stenströms.

En lite mer vågad rand från ovan nämnda Isaia. Bärs med fördel till en enfärgad kashmirslips eller stickad dito för att inte ta allt för stort fokus från ansiktet.

Här en annan klar rand. Ermenegildo Zegna.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Andra artiklar om varumärkena: Canali Dunhill Ermenegildo Zegna Isaia Napoli Stenströms
#1 Raderad säger
2011-09-08 09:49 - Anmäl

Kan inte låta bli att tycka att merparten av ovanstående skjortor ger pyjamasvibbar.
#2 Raderad säger
2011-09-08 11:05 - Anmäl

Håller med :) Kolla in Alessandro Gherardi skjortor på Gabucci i Stockholm. Stilen är typisk italiensk i likhet med Isaia och Barba Napoli med handsydda detaljer fast till halva priset. Köpte 3 skjortor á 1250 kr per styck och är mycket nöjd med dem.
#3 Raderad säger
2011-09-08 12:07 - Anmäl

Överlag mycket snyggt, tycker jag.
Zegnas skjortor har dock - generellt sett - lite lite för låg krage kan jag tycka.

Bland samtliga ovanstående tar jag helst den från Dunhill, endast p g a att jag gillar färgen och mönstret, det riktigt diskreta men ändå närvarande, allra bäst.
#4 Raderad säger
2011-09-08 13:42 - Anmäl

Gillade Zegna och Dunhill, sen gick det downhill.
#5 Raderad säger
2011-09-08 18:23 - Anmäl

#2 Ska prova dem. Hur är passformen? De flesta italienska skjortor jag provat har varit relativt korta, vilket blir ett problem om man är 190 cm...
#6 Raderad säger
2011-09-15 09:43 - Anmäl

#5 alw, De är slimade utan att sitta åt fr tight, själv är jag 182 cm och de känns lagom till mig. Det bästa är att prova på plats. Jag provat Barba och Finamore på Gabucci men i kvalité kontra pris slår Alessandro Gherardi de flesta jag provat. Framförallt de svenska märken inom samma prisklass. Kolla in deras webbsida www.gabucci.se där de visar bilder på detaljarbetet.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.