Manolo logotype

Försmak hösten 2011, Aspesi

Försmak hösten 2011, Aspesi
Att stilsäkra män över hela världen börjat bära arméinspirerade jackor över sina kostymer kan i hög utsträckning tillskrivas Aspesis förtjänst. Genomarbetade detaljer, funktionella material och ett dessutom relativt humant prisläge gör denna italienska uppstickare till en av herrmodets just nu intressantaste märken.

Även om märket, som startades i Milano 1990 av Alberto Aspesi, idag producerar allt från vespahjälmar och badshorts till tvättmedel och tandkräm är det tveklöst ytterplagg som Aspesi förknippas starkast med. I synnerhet sina arméinspirerade jackor som tydligt påminner om den klassiska M65-jackan men med en modern känsla i form av ett smalare snitt och tekniska material.  Generellt arbetar märket med relativt klassiska former, men med smarta fick- och materiallösningar för att passa en urban bärare. Både i form av rena naturmaterial, men även syntetiska material.

Vid sidan av arméjackan återkommer ofta blazrar i tekniska material, lättare dunjackor och trenchoats i märkets kollektioner. Nedan följer ett urval från märkets aktuella höstkollektion.

Aspesi ett antal egna butiker runt om Italien, men även i Madrid, Paris och Japan. Du hittar märket online via The Corner och snart även Mr Porter.

Bland märkets mer udda produkter står denna tandkräm klart överst.

..liksom märkets flytande tvättmedel.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Aspesi
#1 Raderad säger
2011-09-06 15:53 - Anmäl

Nej tack.

Med undantag av några få av bilderna så är det riktigt uselt färgmatchade klädval. Känns även som det kunde varit en svensk designer för det skriker "lagom" om alltihop.

Det måste även tilläggas att den mulle-ledare till modell de valt inte hjälper upp kläderna heller, typ "Har någon sett vem som snodde min självkänsla?". Inte riktigt den looken jag tror de vill förmedla.
#2 Raderad säger
2011-09-06 16:34 - Anmäl

@Adergaard

TROLOLOLOLOLLL OLOLOAAH!
#3 Halmstad säger
2011-09-06 16:41 - Anmäl

Helt OK skogspromenadsklädsel, men lämnar ingen som helst exklusivitetskänsla. Vi jag gå klädd så, väljer jag modesta varumärken.
#4 Raderad säger
2011-09-06 17:20 - Anmäl

Jag tycker att modellen ser snäll ut, men flera av kombinationerna är lite väl mycket gymnasial skolgård för min smak.
#5 Raderad säger
2011-09-06 19:19 - Anmäl

#3 jag tycker tvärt om att det kan vara en stor charm i att bära just exklusiva kläder utan att det skriker till allmänheten vad de kostar...Tycker betydligt bättre om subtila "okända" märken som låter designen och kvaliteten tala och inte varumärket i sig för att motivera priset.
#6 Raderad säger
2011-09-06 19:53 - Anmäl

Klockrent. Precis som Whedda bär jag hellre kläder som låter kvalitet och material stå i fokus. Inte kläder som skriker lyx eller hög prislapp.
#7 Raderad säger
2011-09-06 19:55 - Anmäl

Den snyggaste armeinspirerade jackan som någonsin gjorts (i min värld) är ju vår svenska Tenson Himalaya men med materialet och designen från 70- och 80-talet. Helt annat än vad Himalayajackan är idag med smalare skurning och bättre/snyggare ytterfoder. Annars är det ett svårt uppdrag att göra snygg design på vinterkläder, tycker dock att bild 5 och 7 är snygga jackor i det här inslaget.
#8 Halmstad säger
2011-09-06 23:27 - Anmäl

#5 & #6

Självklart är det så, men det hänger på att åtminstone jag själv kan känna och se denna kvalitet i material och tillverkning i kläderna. Men även då, skulle jag inte lägga speciellt mycket pengar på kläder av denna typ.
#9 Raderad säger
2011-09-07 00:12 - Anmäl

#8 - Visst kan man se det så men det är ju helt beroende på vad man bär till vardags kan jag tycka. Bär man kostym en handfull gånger per år kanske det är svårt att motivera priset på en måttsydd Zegna men bär man den här stilen 360 dagar kanske det är pengar väl investerade?

Ett bra exempel är kashmirtröjor, ett plagg som ingen utom du behöver veta "exklusiviteten" i. Bärbart både om man sitter framför brasan med en kopp te eller under en kavaj på kontoret...
#10 Halmstad säger
2011-09-07 00:32 - Anmäl

# 9

Helt enig.

Det hela kokar ned till att jag helt enkelt inte tycker det är tillräckligt snyggt för att lägga ut pengar på det, känsla eller ej. "Exklusivt" var väl fel ord.
#11 Raderad säger
2011-09-07 07:57 - Anmäl

Vill jag ha en arméjacka köper jag en fältanvänd M65:a.
#12 Raderad säger
2011-09-07 09:07 - Anmäl

Ser väl rätt bra ut.

Som en parentes; detta kombinerat med trenden på Manolo den senaste tiden får mig att tänka på det ideala plagget:

bomull + plaggtvättat + dekonstruerade axlar + arme´= Vapenrock M59

Ett plagg som bars flitigt av kidsen för att antal år sedan, företrädelsevis de som inte behövt ha den under värnpliktstjänstgöringen.
#13 Raderad säger
2011-09-07 09:26 - Anmäl

#2: Vadå? Kommentarsfält är till för att ge sina åsikter. Sluta häckla är du snäll.

#4: Kunde inte sagt det bättre själv. Det är precis det där skolgårdslooken som gör att jag inte heller tycker det är så tilltalande klädsel som visas på bilderna.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.