Manolo logotype

Höstskor - Chukka boots

Höstskor - Chukka boots
Chukka bootsen är en skomodell vi ständigt återkommer till här på Manolo. Med en lika avslappnad som välklädd känsla är detta en uppskattad skotyp bland en rad olika typer av bärare. I dagens artikel tänkte vi ta en titt på några av höstens alternativ.

är detta verkligen en skomodell som fungerar ihop med hela garderobens register. Chukka bootsen är sportiga och samtidigt oklanderligt eleganta. Det något högre skurna skaftet ger en klädd känsla utan att upplevas som klumpigt likt många högre kängor. Beroende på läst och material har chukka bootsen många olika uttryck.  Mocka är populärt för att betona skotypens ledigare sida, och bärs i södra Europa gärna till något kortare skurna flanell- eller ullbyxor, men lika gärna till ett par jeans.  

Sett till rådande modebild dominerar just nu en lite klumpigare silhuett med tjock sula och rund tå. Nedan följer några exempel.

Denna roströda färg, som Church's kallar för Maracca, gör sig perfekt till höstsäsongens murriga färgskala.

Chukkas med eleganta detaljer från John Lobb. Modellen heter Romsey.

Spanska Carminas version i färgen "Snuff" (The Armoury).

Crockett & Jones Chiltern är med sin Dainitesula en populär höstsko.

Amerikanska Common Projects introducerar denna höst en egen tolkning av chukka bootsen som tydligt präglas av märkets ledigare formspråk.

Chukka boots burna till helgrå klädsel. Foto: The Sartorialist.

Ermenegildo Zegna

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Boots

#1 Raderad säger
2011-09-07 12:41 - Anmäl

www.gabucci.se har tagit in Church's chukkas men har sedan tidigare även Santoni och Bontoni chukkas. Värt att kolla in och jemföra kanske? Någon som vet mer om kvalitén hos Santoni kontra Church's?
#2 Raderad säger
2011-09-09 13:41 - Anmäl

Carmina, Ermenegildo Zegna samt Crockett & Jones
var riktigt snygga. Framförallt tyckte jag om carminas i både brunt och grönt. Jag hör till dem som aldrig ägt ett par ökenkängaor, men börjar bli mogen fallfrukt för dem nu... :-)Är det någon som vet var man kan få tag på Carmina i Stockholm?
#3 Raderad säger
2011-09-11 11:46 - Anmäl

Vet någon hur många olika chukkas-modeller Church's har? Jag fann bara Sahara på deras hemsida. Är det även dessa som Gabucci har på sin hemsida?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.