Manolo logotype

Montecore - eleganta ytterplagg i höst

Montecore - eleganta ytterplagg i höst
Allegri, Aspesi, Fay, Herno och Valstar – det finns många exempel på duktiga italienska ytterplaggstillverkare. En annan spännande tillverkare som haft stor framgång i Italien de senaste åren och som lanseras på allvar i Sverige i höst är Montecore. Manolo har tittat närmare på märkets höstkollektion.

Märket startade för snart 15 år sedan i Appignano som ligger i regionen Marche vid den italienska östkusten, där all produktion sker. Själva formspråket andas typisk italiensk elegans där en modern silhuett och hög funktion möter en klassisk estetisk. Smarta ficklösningar, rockar med avtagbara innerjackor och funktionella tyger skapar mångsidiga plagg för att bära såväl till kontoret som på fotbollsläktaren.  För höstsäsongen syns exempelvis många jackor i nylon samt ulltyger från Vitale Barberis Canonico som behandlats med teflon för att stå emot väta. Passformen är figurnära med en kort skuren axel som ger en nätt och samtidigt rörlig känsla. Nedan följer ett urval från märkets höstkollektion.

I höst hittar du Montecore på Herr Karl (Göteborg), Olséns (Malmö/Helsingborg), Lund & Lund och Rose & Born i Stockholm, Divanti (Gislaved), Thomas (Halmstad) samt Zgander (Helsingborg). Prisnivån sträcker sig från cirka 4000 för nylonrockare till 7500 för modellerna i ull.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 Raderad säger
2011-08-23 16:31 - Anmäl

Mnja... Femman uppifrån var snygg, tycker jag. Annars var det lite "hardda ku & hardda geit", som de säger i Jämtland, d.v.s. varken hackat eller malet.
#2 Raderad säger
2011-08-23 19:59 - Anmäl

4000 för en "nylonrockare" låter ju fantastiskt bra. Visste inte ens att det fann rockare som klädde sig i nylon
#3 Raderad säger
2011-08-23 19:59 - Anmäl

4000 för en "nylonrockare" låter ju fantastiskt bra. Visste inte ens att det fann rockare som klädde sig i nylon
#4 Raderad säger
2011-08-24 08:14 - Anmäl

#1 Jag tycker att det definitivt blev hackat (eller malet? Vad är vad egentligen?). Roligt att se en lite annorlunda typ av quiltade jackor. De är lite mer urbana, lite mindre av godsherre-plagg. Snyggt!
#5 Raderad säger
2011-08-24 16:31 - Anmäl

O.K.

Täckjackorna som går att knäppa ända upp är malda och några av dem riktigt snygga.

Yllekavajen hackad.

En lågt skuren, sexknappars, dubbelknäppt kavaj i täckjacketyg är varken eller. Om det skall vara motiverat med täckjacketyg - ett material framtaget för hög isoleringsförmåga till låg vikt, logiskt förekommande i funktionsplagg - måste jackan gå att knäppa ända upp om det inte skall se för långsökt ut.

Det blir lätt lika fjantigt som den medelålders mannen iförd kashmerekavaj, cargo shorts och med en extra lammullströja ifall det skulle bli kallt, eller kallare, eller var det varmt...?

Min slutpoäng är att det mesta som är snyggt i regel har ett logiskt, funktionellt ursprung.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.