Manolo logotype

Creed Original Cologne

Creed Original Cologne
Fransk-brittiska parfymhuset Creed är klart restriktiva med nya doftsläppp. Ett undantag är sommarens nyhet Original Cologne som flirtar friskt med dandyideal och England under den viktorianska eran.

Doften, som är en del av serien Les Royales Exclusives, är framtagen Olivier Creed som tillhör sjätte generationen Creed. Olivier står bland annat bakom dofthusets storsäljare Green Irish Tweed, som lanserades i mitten på 80-talet. Original Cologne beskrivs som en klassisk frisk Cologne enligt den gamla skolan, men med träigare bas för att ge en varaktigare doftkänsla. Bland doftens toppnoter märks bland annat siciliansk bergamott, citron och italiensk grapefrukt, medan hjärtnoterna rymmer apelsin samt päron. En annan viktig ingrediens är parfymgalbanum, vilket är en rot som främst återfinns i delar av mellanöstern och som ger en frisk men samtidigt något bitter doft. Just denna ingrediens används ofta just för att balansera skarpa citrusdofter. Doftens bas utgörs av bland annat grå ambra samt vit mysk.  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet Parfym

Andra artiklar om varumärkena: Creed
#1 Raderad säger
2011-07-29 23:33 - Anmäl

Var hittar jag denna doft?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.