Manolo logotype

Smakprov L.B.M. 1911 AW 2011-12

Smakprov L.B.M. 1911 AW 2011-12
Även om det slängs hej vilt med begreppen dekonstruerade och ofodrade kavajer är det väldigt få tillverkare som behärskar denna typ av konstruktion fullt ut. 100 års-jubilerande Lubiams ledigare linje L.B.M. 1911 är tillsammans med Boglioli och Piombo ett av de kanske allra mest lyckade exemplen.

Nedan följer ett mindre smakprov från märkets höstkollektion. 

I Sverige säljs L.B.M. 1911 bland annat på NK Herr i Stockholm och Göteborg, Lund & Lund i Stockholm samt Herr Karl i Göteborg.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: L.B.M. 1911 Lubiam
#1 Halmstad säger
2011-07-26 19:12 - Anmäl

Inte illa, men en aning extrovert för min personliga del. Utanpåliggande fickor känns sådär. Det rätt grova tyget gör dock att det sitter rätt snyggt, trots dekonstruktionen.
#2 Raderad säger
2011-07-26 19:42 - Anmäl

Det hela känns lite väl nja... Konstiga tyger, med undantag för den gråa glencheckrutiga kavajen. Ytterplaggen skall vi inte ens tala om.

Halmstad, det är väl inget fel på utanpåfickor, iaf inte på uddakavajer?
#3 Raderad säger
2011-07-26 21:58 - Anmäl

Jag tycker tvärtemot Halmstad och nn ovan att de här kavajerna var jättetrevliga. Utanpåliggande fickor och lite grövre tyger passar mig som inte har ett traditionellt kostymyrke perfekt!

Är det nån som varit och känt på dem lajv och kan rapportera om känsla, kvalitet och pris?
#4 Raderad säger
2011-07-26 23:58 - Anmäl

Kan absolut slå ett slag för L.B.M, köpte en kavaj på Nitty Gritty i våras och är helnöjd. 3500kr känns dessutom som ett ganska rimligt pris då man får mycket för pengarna. Att denna kollektion ser bra ut är det ingen tvekan om, kanske blir ett till inköp, billigare än Boglioli men samma känsla.
#5 Raderad säger
2011-07-27 10:40 - Anmäl

L.B.M. 1911 finns dessutom på St. James's i Göteborg. Vi har redan fått in ett antal artiklar från dem, bland annat två olika flanellkostymer, plus ett antal kavajer. Personligen tycker jag att de gör väldigt bra grejor för pengarna. Väldigt trevliga kvaliteter och bra konfektion.

Något annat att kolla in i den här kategorin av ofodrade och dekonstruerade kavajer är ju Cornelianis Trend- och ID-kollektioner. De jobbar med mycket stickade material som är grymt följsamma och komfortabla. Avslappnad elegans när den är riktigt bra.
#6 Egon säger
2011-07-28 18:56 - Anmäl

Jag tycker LBM gör väldigt prisvärda saker, men de går inte att jämföra med Boglioli. Det är något stelt över känslan i LBMs kavajer, som gjort att jag aldrig köpt dem. Dock väldigt prisvärt för den som inte vill lägga 8000kr på en kavaj (vilket förmodligen är ett positivt tecken).
#7 Raderad säger
2011-07-28 20:22 - Anmäl

Skillnaden mellan Boglioli och L.B.M ligger i materialet tycker jag, Boglioli har lite exklusivare tyger men L.B.M är inte långt bakom enligt mig. Och om man tar priserna in i kalkylen så känns Boglioli ganska så oprisvärt, men de gör ju såklart bland de snyggaste okonstruerade kavajerna på marknaden.

Kan slå ett slag för Piombo också, riktigt härliga tyger och passformen är oklanderlig.
#8 Raderad säger
2011-07-29 14:15 - Anmäl

Jag gillar snittet, och detaljerna på både Lubiam och underlinjen L.B.M men jag kan dock känna att många av deras kavajer är i kortaste laget. Jag är ingen sträng förespråkare av att kavajen MÅSTE nå till knogarna eller täcka hela stussen men en för kort kavaj (framför allt baktill) är sällan speciellt smickrande och något jag märkt att man lätt tröttnar på.

Håller med halmstad om att fallet på deras plagg är förvånansvärt bra då detta ofta är en svår detalj att få till utan mellanlägg och vaddering. Vissa tillverkare som inte behärskar tekniken med okonstruerat tappar lätt elegansen och blir för avslappnad, skrynklig m.m.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.