Manolo logotype

Sommargarderobens 9 bästa investeringar

Sommargarderobens 9 bästa investeringar

Button Down-skjorta, J.Crew – En button down-skjorta i oxford eller linnekvalité är lika allsidig som obekymrat elegant. Perfekt till såväl badbyxorna som under den ofodrade kostymen.

Läderarmband, Tateossian – Klä upp fritidsklädseln med sommarens kanske allra mest sofistikerade accessoar.

Parfym, Creed Erolfa – En lätt och frisk doft ramar in sommarens svala stil perfekt.

Badbyxor, Orlebar Brown – Sällsynt välskräddade badbyxor från lovande brittiskt märke.

Tygsneakers, Converse Jack Purcell – Sommarsäsongen är om något ett passande tillfälle för att låta de randsydda broguesen vila till förmån för lättare tygsneakers.

Solglasögon Han Kjobenhavn – Elegant solskydd i uppdaterad form.

Falke Invisible socks – Ankelhöga strumpor är närmast ett måste för en strumplös stil utan genomsvettiga skor.

Weekendbag, Calabrese Napoli – En perfekt resepartner som rymmer semesterns väsentligheter.

Necessär, Lava Bologna – Stilmedvetna reser med finess där necessären är den kanske allra mest sofistikerade accessoaren.  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Raderad säger
2011-07-11 14:06 - Anmäl

Nu skall det klagas, förvisso på detaljer. Så först - snyggt sommrigt!
Sedan då klagan; Glasögonen, varför är alla glasögon mer eller midre av samma modell (som dessutom inte faller mig på läppen, men det är en annan sak) Variation tack!
Sen det där med armband - funkar bara inte. Försökte haka på trenden med ett lika blått armband som ovan, kanske aningen sobrare gav jag mig ut i vårsverige, Kände mig bara obekväm. Framhärdade dock med en dåres envishet, även försvarade mig mot spott och spe från de vänner som påpekade det fjantiga i bärandet av armband. Ända tills en god väns hustru tillfrågades, känd för god smak. Hon bara yttrade; "Ja snyggt; min 8 årige son har också armband" Leendet som kom efteråt fick mig att senare samma kväll lägga undan armbandet. Det kommer aldrig på igen.
#2 Raderad säger
2011-07-11 14:21 - Anmäl

Orlebar Brown. De vill jag ha!
#3 Kopparstaden säger
2011-07-11 14:55 - Anmäl

1#
Anledningen till att armbandet inte funkade för dig var förmodligen att du inte kände för det från början utan testade för att det blivit en trend. Inget fel med det men har svårt att tro att du skulle låsa in ditt favoritplagg om det du fick samma kommentar ang. att en 8-åring också bar ett liknande plagg. De märkte nog att du inte trivdes i det och högg på det, om du stortrivts med armbandet hade folk nog tyckt att "det är nog inget för mig men du bär upp det bra". :-)

Jag har aldrig burit något smycke och bär inte heller armband men var i Italien förra veckan och såg många män allt mellan 20-60 som bar dem på ett mycket snyggt sätt.
#4 Raderad säger
2011-07-11 17:49 - Anmäl

1#
Den 8åringen har verkligen sinne för snygga detaljer!
#5 Raderad säger
2011-07-11 18:15 - Anmäl

#1 - Varför någonsin försöka "härda ut" med något man inte gillar?
Är det inte något du gillar skall du självklart inte bära det precis som att jag inte ska sluta bära mina armband för att du inte trivs med dina.

Angående dina vänners kommentarer...Ställ dig frågan hur pass välklädda dessa är och varför du skall ta deras råd för det första...Merparten av de vänner som jag känner som skulle komma med sådana kommentarer bär antingen foppatofflor eller tribaltatueringar och skulle de mot förmodan vara mer dressade går de vanligtvis i säckiga Dressmankostymer och fyrkantiga limmade budgetskor...

Det är det som får mig att inte känna mig speciellt ängslig i korta kostymbyxor, assymetrisk slipsknut eller något annat italio-tacky...Personerna som tittar snett eller kommenterar det ser oftast ut som skit ändå :)
#6 Raderad säger
2011-07-11 22:01 - Anmäl

Att investera i trendplagg känns inte långsiktigt hållbart. Jag skulle inför sommaren föreslå aktier, fastigheter eller möjligen obligationer.
#7 Raderad säger
2011-07-11 23:21 - Anmäl

Instämmer med #5 Whedda. Stil är inte att tvinga sig själv att uthärda i något man inte trivs med. Jag tar inte av mina brogues för att folk anmärker på att jag har fina skor på mig; inte heller föreläser jag för dem att brogues minsann är en informell typ av sko och passar utmärkt till jeans eller chinos. Jag bara har dem på mig och trivs, sen får folk tycka vad de vill.

Tips: Kasta armbandet.
#8 Raderad säger
2011-07-12 01:46 - Anmäl

Är ett stort fan av bagen, någon som funnit något med liknande drag till en mildare prislapp? Pristak runt tusenlappen.
#9 Raderad säger
2011-07-12 13:04 - Anmäl

#1 Lundabon: Skicka armbandet till mig! Ange din mailadress så får du adressen av mig..
#10 Kopparstaden säger
2011-07-12 19:06 - Anmäl

#8

http://www.mismo.dk/ kanske?
#11 Raderad säger
2011-07-12 23:07 - Anmäl

#10

Mycket fina alternativ, tyvärr kostade de som föll mig i smaken minst 300-350 euro. Antar att det som smakar även kostar, som vanligt.
#12 Raderad säger
2011-07-13 17:51 - Anmäl

Jag köper allt utom armbandet. Det sitter bara på 21-åriga bloggpojkar med hipsterkomplex, inte vuxna män. Jack Purcell tycks för övrigt vara en modell som mest förekommer i bloggar och stilrekommendationer men som väldigt sällan syns ute på gatan.

Blev riktigt sugen på både väskan och necessären...
#13 Raderad säger
2011-07-13 18:26 - Anmäl

#8

Sandqvist har många fina väskor. Deras Carl-Gustav är lite liknande om än inte lika elegant. http://www.sandqvist.net

Sandqvists väskor finns att köpa på många webshoppar. T.ex.
www.propergadget.com
www.tjallamalla.com
www.grandpa.se
#14 Raderad säger
2011-07-14 23:50 - Anmäl

#8
http://www.pellealvegetale.it/en/manufacturers_shops.htm

Här har jag gjort många riktigt bra köp. Jag var där för bara en dryg vecka sedan och köpte en weekendbag för 176€, motsvarande väska från ett mer erkänt märke i stil med Gant (som att svära i kyrkan) hade kostat tredubbelt, garanterat!
#15 Raderad säger
2011-07-15 12:58 - Anmäl

#12 Du menar 21-åriga bloggpojkar som http://www.marianorubinacci.net/club/wp-content/uploads/2011/01/2011-Luca-Rubinacci-per-GQ-Italia-Pitti-Jan-2.jpg

Eller vänta nu, han var ju inte alls en 21-årig bloggpojke. Konstigt
#16 Raderad säger
2011-07-15 13:40 - Anmäl

JensBob, vilket dräpande inlägg....... Killen på bilden du länkar till ser ut att vara lite äldre än 21 och han heter något italienskt, men kan på sin höjd utgöra stilförebild för sportjournalister - skogshuggarskjorta och slips blir inte snyggt vad man än heter.

Bland festivalbanden runt hans handleder åtefinns säkerligen något svindyrt av läder, men det utstrålar inte direkt stil, hur man än etiketterar det. Han ser ut som en vars vänner har "foppatofflor eller tribaltatueringar".
#17 Raderad säger
2011-07-15 15:09 - Anmäl

#16

- Touché!
#18 Raderad säger
2011-07-15 16:12 - Anmäl

#16: Du kan ju googla Luca Rubinacci. Finns många som anser att denna man, som är arvtagare till den neapoletanska konfektionstillverkaren och skräddaren Rubinacci, tidigare London House, är en av världens bäst klädda och största stilikoner. Bland annat placerade GQ honom på plats 7 i år över världens bäst klädda män. Men jag är säker på att någon som kallar sig erpet i kommentarerna på en liten svensk stilblogg har betydligt bättre koll på stil än han har. Oavsett vad man tycker om hans stil så är det helt uppenbart så att det inte bara är 21-åriga bloggare som använder armband.
#19 Halmstad säger
2011-07-15 18:25 - Anmäl

Modeetablissemanget är ett dårhus. Om det finns någon som är (en av) världens bäst klädde man skulle denne aldrig hamna på någon lista övht.
#20 Raderad säger
2011-07-16 08:23 - Anmäl

#19 Och på vilket sätt stärker det tesen att bara 21-åriga bloggare bär armband, vilket var påståendet jag opponerade mig mot när jag postade bilden på Luca? Du får ursäkta, det var inte du som skrev det så det här riktar sig inte till dig, men jag blir bara så trött på alla självpåtagna stilpoliser som tror att de har superkoll bara för att de kan citera tio guds stilbud utantill och slå ner på allt som inte faller inom dessa. Stil handlar inte om att klä sig i uniform och slaviskt följa "reglerna". Det är helt ok att inte personligen gilla något, men jag att förlöjliga andras personliga stilval är det bästa sättet att visa att man själv är en tämligen osäker och totalt stillös individ.
#21 Halmstad säger
2011-07-16 16:11 - Anmäl

# 20 Du får ursäkta, men jag tycker det är minst lika tramsigt försöka stärka sina argument genom att hänvisa till listor över bäst klädda personer. Armband till kostym är inte (längre) ett personligt stilval. Jag tycker kategorin (udda) accessoarer mycket sällan blir personligt. Intressanta färgval, materialval och ovanliga kombinationer är oftast mycket mer lyckat och en större intellektuell utmaning.
#22 Raderad säger
2011-07-16 20:38 - Anmäl

#21

-Hear, hear!
#23 Raderad säger
2011-07-20 22:48 - Anmäl

OK, armband bärs av ett antal av modeskribenter hypade italienare samt av 21-åriga bloggar som apar efter. Vi andra gör bättre i att följa råden i #21.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen