Manolo logotype

Cargoshorts?

Cargoshorts?
Gränsen mellan att klä sig som en hurtig turist eller vara helrätt för Florens under Pitti-veckan har aldrig varit suddigare. Efter att osunt stilmedvetna män började bära cargobyxor till svindyra kashmirkavajer är det nu dags för cargoshortsens återupprättelse.

I kategorin utdömda plagg ligger antagligen cargoshortsen överst på listan.  Ett plagg för spritsemester i Ayia Napa och rika fotbollsstjärnor med alldeles för mycket pengar i förhållande till smak. Men välklädda stilideal är inte huggna i sten. Inte nog med att det faktiskt är väldigt praktiskt för förvaring under varma sommardagar när jackan få ligga hemma - i rätt snitt kan det dessutom vara en riktigt snygg detalj. Nedan följer några exempel. 

Italienska Incotex tolkning.

Oförskämt välklätt på Pitti Uomo i Florens. Foto: Tommy Ton, men.style.com.

Polo Ralph Lauren (Mr Porter).

Den här bilden från Brunello Cucinelli har synts ganska frekvent här på Manolo. Men så är den umbriska kashmirkungen också i en klass för sig just nu.

Woolrich Woolen Mills har en något okonventionell lösning med nättare fickor placerade på shortsens front.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

#1 Raderad säger
2011-06-19 17:21 - Anmäl

Roligt att denna artikel dök upp, är något jag funderat kring nu under våren om man ska inhandla ett par cargo shorts!
#2 Halmstad säger
2011-06-19 19:09 - Anmäl

Dessa shorts går bort av flera skäl. Jag gillar inte att ha fickor på benen, och än mindre ha grejer som i fickorna ständigt dunsar mot benen. Jag föredrar en väl ventilerad fotograf-väst i det läget att man behöver ha med en massa smågrejer på dagsturer i främmande land.
#3 Raderad säger
2011-06-19 19:48 - Anmäl

Jättepraktiska, jag har alltid haft ett par sådana: dock utan att veta att det heter cargo shorts.

Även om man kan få till det så det ser rätt snyggt ut, som han på den där Pitti Uomo-bilden, passar det bäst vid sommarstugan eller om man skall besegra Rommel vid Tobruk.

Aldrig till kavaj om man passerat konfirmationsåldern. Inte ens om man är från Umbrien.
#4 Raderad säger
2011-06-20 09:17 - Anmäl

Jag tycker bilden från Cucinelli talar sitt tydliga språk. Det går att lyckas med både cargoshorts, och kombinationen shorts och kavaj. Därmed inte sagt att det blir bra på alla som försöker.

Rätt inställning till tillvaron, förmåga att kunna kombinera snyggt och kunskap om rätt passform för bäraren.

Cargoshorts kan i mina ögon vara både snygga och praktiska, om de sitter bra på samma sätt som ett par vanliga byxor fast med korta ben. De kan kanske vara något vidare, men inte mycket, utan att man raskt närmar sig det stuk asom ger shorts sitt dåliga rykte.
#5 Raderad säger
2011-06-20 15:09 - Anmäl

Undrar om "Archibald" skulle övervägt cargoshorts ett år tillbaka i tiden, eller de flesta på detta forum för den delen.

Det är intressant hur mode och andras åsikter påverkar en del människor..
#6 Raderad säger
2011-06-20 17:10 - Anmäl

Sant som du skriver att vad man föredrar eller inte förändras över tiden. Och visst är det lätt att inspireras av plagg som syns ofta.

Jag vågar ändå påstå att jag generellt alltid förordat shorts som ett bra, för att inte säga ofrånkomligt sommaralternativ, med eller utan benfickor.

Aldrig på jobbet, men perfekt som fritidsbyxor.
#7 Raderad säger
2011-06-20 18:02 - Anmäl

Som så mycket annat så beror det på helheten. Släng på ett tar cargoshorts och en "Öl skapade en kropp"-t-shirt med tillhörande personlighet så är man rätt långt från något som de flesta skulle definiera som stiligt ... Men med rätt skjorta, tröja och skor kan det uppenbarligen fungera
#8 Raderad säger
2011-06-21 08:02 - Anmäl

INGEN på det här forumet skulle ens övervägt ett par cargoshorts för ett år sedan.
Hade du frågat redaktionen på Manolo eller låt säga King hade du fått blanka nej där med..

Varför skriver jag detta?
Försök bilda er en egen uppfattning om vad som är snyggt och titta inte på andra så fort minsta ändring i modet sker.
Ni kommer uppfattas som mycket säkrare personer och spara en hel del pengar med...
#9 Raderad säger
2011-06-21 13:21 - Anmäl

#8_ Tiderna förändras och med det tycke och smak. Det jag tycker Manolo står för är mer åt stil (långsiktigt) än mode (säsong/konsumtion), dock är det svårt att separera de två helt åt. Mycket av det som var stil på 70-talet passar bättre på 70-tals fest än ute på gatorna idag så det är klart att man ändrar sig (och påverkas) med tiden.

Nu har jag inga cargoshorts och funderar inte på att köpa några, men om de kan bäras upp stiligt så har jag inga problem med att folk inspireras av det. Förhoppningsvis kommer även du ändras och utvecklas med tiden :p
#10 Raderad säger
2011-06-21 13:31 - Anmäl

Personligt tycke och smak är en sak och självklart ändras det med tiden men att följa mode är en annan sak.
Då handlar det genast om att anpassa och klä sig på ett sätt man annars kanske aldrig hade gjort, varför? Därför att andra klär sig på det sättet.

Det roliga i det hela är hur modet bestäms, vilka färger som ska användas och stilar som ska appliceras. Kolla gärna upp det så kommer de flesta känna sig som slavar i ett tröstlöst system utan någon fri vilja..
#11 Raderad säger
2011-06-22 10:50 - Anmäl

Cargo shorts är ju helt underbart på sommaren/semestern. Snyggt med en skjorta till. Dock tycker jag kavajen bör lämnas hemma till förmån för en ulltröja när temperaturen sjunker.
#12 Raderad säger
2011-06-22 16:31 - Anmäl

#11 - Ja, en kavaj är jättebra med alla sina fickor, men man borde klara sig med fickorna på shortsen.

Den där killen från Umbrien - fryser han eller inte? Kavaj OCH tröja antyder ju att det är (eller kanske skall bli) lite kyligt och då undrar man ju varför han inte behöver långbyxor.

Min poäng är att det jag uppfattar som snyggt och god stil nästan alltid grundar sig i praktisk funktion. Kavaj till kortbyxor blir i mina ögon bara ihåligt effektsökeri.
#13 Raderad säger
2011-06-26 23:54 - Anmäl

#12: Håller med om att kavajen i syfte att ge extra fickor känns opraktiskt på ett sätt. Men samtidigt gillar i alla fall jag inte alltid att pracka byxfickorna fulla med både telefon, tuggummi, nycklar, plånbok etc. Då kan det vara bra med en kavaj tillhands. Men självklart måste de finnas behov av att faktiskt ha på själva kavajen som tex att det är lite kyligt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.