Manolo logotype

Shorts och kavaj?

Shorts och kavaj?
I takt med att utbudet av stilfulla shorts ökar på marknaden blir också kombinationen shorts och kavaj allt vanligare. Enligt många, en kombination utan varken syfte eller användningstillfälle, medan andra ser shortsen som ett fullgott och komfortabelt alternativ till chinosen.

Den som vill trotsa konservativa stilröster och ge sig på kombinationen bör börja med ett par klassiska bomullshorts i klassisk färg som khaki, marinblått eller olivgrönt. Kombinera med exempelvis en dekonstruerad bomullsblazer, ledigare oxfordskjorta och ett par lätta sommarskor för en ledig, men samtidigt välklädd sommarstil.  Den något mer vågade väljer en mer uppbyggd kavaj vilket skapar en kontrast till de sportigare shortsen. Nedan följer ett antal stilfulla exempel. 

 

Tight och kort från Gant by Michael Bastian.

Aggressiv styling med kort dubbelknäppt kavaj till cargoshorts. J.Lindeberg.

Brunello Cucinelli

Ytterligare ett foto från The Sartorialist. Här i ett mer nedtonat uttryck.

Dubbelknäppt och shorts är en vågad kombination. Här i kombination med vildvuxet skägg, ofodrade chukkas och retrobågar. Foto: The Sartorialist

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Gant J.Lindeberg Michael-Bastian
#1 Raderad säger
2011-06-07 20:42 - Anmäl

Nej
#2 Kopparstaden säger
2011-06-07 20:45 - Anmäl

Jag ska också börja "trotsa konservativa stilröster" och köra gummistövlar till smoking, slips till t-shirt osv :-)

Nä, allvarligt talat så tycker jag folk får leka med stilar utan att det stör mig men detta är tveksamt. Cucinelli och killen på sista bilden fixar väl det hyfsat men Gant och Lindeberg är ju katastrof, snacka om skitnödigt.
Sen börjar jag undra om Cucinelli har några andra byxor är cargopants och cargoshorts, tycker de kör detta på varenda bild...
#3 Raderad säger
2011-06-07 21:15 - Anmäl

Shorts och kavaj har väl ändå varit med såpass många somrar nu så att det kan börja betraktas som ett allmänt accepterad stilkombination till sommaren. Måste erkänna att jag först var rätt skeptiskt när det började experimenteras sommaren 2008, men nu är det väl ingen som höjer på ögonbrynen över kombinationen. Själv använder jag dock hellre en snygg cardigan under sommmarkvällarna.
#5 Kopparstaden säger
2011-06-07 22:10 - Anmäl

#4 - Haha, klockrent! Är man Angus Young så får man ha shorts och kavaj :-D
#6 Halmstad säger
2011-06-07 22:52 - Anmäl

Mer specifikt är det skoluniform som Angus klär sig i. Short + kavaj ger mig alltid just skoluniformsvibbar vilket blir lite märkligt när vuxna människor bär det.
#7 Raderad säger
2011-06-08 07:32 - Anmäl

Den dubbelknäppta varianten ser rent förjävlig ut. Cucinellin är väl helt ok. Ska det funka bör det vara en relativt avslappnad kavaj som linne eller ofodrad ull (tänk Belvest).
#8 Raderad säger
2011-06-08 08:52 - Anmäl

Cucinellis kavaj passar ju åtminstone, kanske är det som gör att det ser lite mer acceptabelt ut. Men kolla på Lindeberg.. allvarligt, börjar den urvuxna stilen kännas lite gammal nu? Jag menar, den kavajen är ju både tydligt för liten över bröstet, midjan sitter en bra bit ovanför modellens midja och de är dessutom bortåt en decimeter för kort. I kombination med shortsen ser det verkligen ut som om en vuxen (nåja) man har försökt klämma på sig en tioårings skoluniform.

Kanske bara jag som är gammalmodig men när man som jag inte ens skulle överväga shorts oavsett överdel utom i ett par speciella sammanhang så känns detta helt otänkbart.
#9 Raderad säger
2011-06-08 10:18 - Anmäl

Shorts har man (de som har det) för att det är för varmt för att bära riktiga byxor. Hur kan det då vara så kallt upptill att man behöver kavaj?
#10 Raderad säger
2011-06-08 10:26 - Anmäl

Själv skulle jag aldrig komma på tanken att använda kavaj+shorts men rätt person kan säkert se okay ut - och då företrädes de lite yngre grabbarna. Däremot tycker jag både cargoshorts och dubbelknäppt går bort i det här sammanhanget. F ö håller jag med JensBob: Den urvuxna kavajstilen ser bara fjantig ut och Lindebergs passform är makalöst ful.
#11 Raderad säger
2011-06-08 13:41 - Anmäl

GANT bilden, tror inte det kallas shorts snarare hotpants.
Att folk ens vill klä sig så?!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen