Manolo logotype

Den perfekta businesskragen

Den perfekta businesskragen
Eton for Manolo: När det kom till val av skjortkrage var önskemålen från er läsare relativt entydiga, en utpräglad cut away-krage med vidd och höjd. Något vi självklart tagit fasta på i vårt kragval.

Kragen, som hör till en av Etons allra senaste modeller, kännetecknas av en generös vinkel mellan kragvingarna och en distinkt höjd. Kragståndet är rundat för att ge en mjukare känsla. Andra unika detaljer på vår krage är kantstickningen på endast 1 mm samt att skjortan är sydd med uttagbara kraglattor för att bäraren skall kunna justera kragens mjukhet.  Resultatet är en välbalanserad krage som fungerar lika bra med som utan slips och som sticker ut utan att kännas extrem.

   

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Eton

#1 Halmstad säger
2011-05-09 11:34 - Anmäl

Jag föreställer mig att vad man har för ansiktsform (och kroppskonstitution i övrigt) har betydelse för hur man passar i en sådan extrem cutaway-krage. Tänk ett väldigt runt ansikte i den kragen.
#2 Raderad säger
2011-05-09 13:01 - Anmäl

Jag vet att det är tycke och smak men denna typ av krage går fetbort för mig, för att inte tala om Eton som märke. Jag lägger dem i samma påse som The ShirtFcatory eller andra märken av "lågpriskedje"-karaktär.

Det retar förmodligen många men seriöst, gå in på Gabucci eller Lund&Lund eller varför inte Herr Karl i Göteborg och fråga efter en Eton. De hänvsiar dig med all säkerhet till NK eller annat outletliknande etablissemang.

Mer roligt vore ett besök till Borelli (möjligen världens bästa skjortor) men jag fattar att den krassa ekonmomiska verkligheten kräver sponsrade inlägg av typ Eton-serien.

Gillar f ö siten skarpt. Fortsätt gärna med mer om skor!
#3 Mancini säger
2011-05-09 13:49 - Anmäl

Halmstad - Ja, ens ansiktsform är naturligtvis centralt för vilken krage man väljer. Men det gäller ju alla modeller. Generellt tycker jag den här typen av vidare krage passar ganska många olika ansiksformer och inte bara bredare, men det är självklart en smaksak.

Adergaard - Alla har vi nog olika åsikter om Eton eller andra skjorttillverkare för den delen, men jag tycker det är tråkigt att kategoriskt döma ut ett märke. Jag har skjortor från bland annat Borrelli, Truzzi och Barba som jag verkligen gillar, men måste samtidigt erkänna att Eton liksom Stenströms gör riktigt bra skjortor för sin prislapp. Det här projektet handlar inte om att välja sitt favoritmärke utan vi tyckte det var en spännande tanke att utifrån era åsikter faktiskt själva vara med och skapa en skjorta. Sen är det ju som allt annat här på sajten att man själv får ta ställning om man gillar det eller inte.
#4 Raderad säger
2011-05-09 13:54 - Anmäl

Snygg krage måste jag säga. Bra att det är gjord med uttagbara kraglattor så att mjuktheten kan varieras samt slitaget minskas vid tvätt.
#5 Raderad säger
2011-05-09 14:10 - Anmäl

"Outletliknande etablissemang." Ett desperat försök att provocera från Herr Adergaard?
#6 Raderad säger
2011-05-09 14:31 - Anmäl

När och var kommer man kunna komma över de här skjortorna? Jag gillar verkligen det jag sett hittills.

För övrigt skulle jag vilja säga att jag sällan ser kragmodellen på andra skjortor, än dem av bra kvalité och av fabrikat med i mitt tycke intressant designtänk.
#7 Halmstad säger
2011-05-09 14:32 - Anmäl

Jag menar att just ett runt ansikte upplevs som ännu rundare med en sådan krage. Lika så om man har en ganska bred hals så förstärks bredden.
#8 Raderad säger
2011-05-09 14:56 - Anmäl

Adergaard - Har du tappat förståndet helt? Hur orkar man vara så fruktansvärt jobbig? Har du dessa trötta och fullständigt kompentensbefriade åsikter kan du hålla dem inom dig eller så kan du stänga in dig i din (uppenbarligen) blå och vita skjortgarderob och fundera över om detta verkligen är värt att dela med dig av till omvärlden! Stoppar man Eton och Stenströms i Samma kategori som The shirt factory vet man uppenbarligen inte alls vad man pratar om!
#9 Raderad säger
2011-05-09 15:10 - Anmäl

Jag tycker faktiskt att denna krage är så nära perfektion man kan komma. Mycket bra!!
#10 Mancini säger
2011-05-09 15:33 - Anmäl

Acrhibald - Den kommer mer info inom kort var och när skjortan kommer att säljas.
#11 Raderad säger
2011-05-09 15:42 - Anmäl

#3: förstår din poäng om att inte döma ut ett märke, men det är lite som biltillverkare, oavsett vilken Skoda du köper så är det fortfarande en Skoda och den dyraste modellen må ha mer lull-lull, men grundkonstruktionen är fortfarande cheap.

#8: Stenströms gör helt OK skjortor, särskilt deras Slim Fit tycker jag. Det var #3 som nämnde dem i samma andetag som Eton, inte jag. Skäll på honom istället :)

Övrigt: Om det finns ett kommentarsfält på en site som denna så får man ju räkna med att få just det - kommentarer.
Bland de som kommenterar finns de slästrukna och de som sticker ut. Så länge man inte går till personangrepp eller andra tråkigheter så tycker jag det är OK att sticka ut lite. Det kan ni väl tåla eller?
#12 Raderad säger
2011-05-09 16:56 - Anmäl

Tycker jag mig se att det INTE finns en diskret kontrastfärg (för att signalera att det är en Eton-skjorta) innanför kragen? Det var ett av mina önskemål och jag tror jag var ganska själv om det :)

Tack för att ni lyssnade! ;)
#13 Raderad säger
2011-05-09 19:11 - Anmäl

Otroligt fin! Skönt med uttagbara kragpinnar, så trist när kragen är hård vilket normalt är ett av de största problemen jag har med Eton. Detta är verkligen roligt :D
Tyvärr är till och med Etons slimfit för vid för mig, och eftersom ni använder deras grundmodeller antar jag att det blir så även denna gång :(
Kul att få följa med på resan iallfall!
#14 Raderad säger
2011-05-09 20:05 - Anmäl

snyggt, gillar kragen skarpt och speciellt kantstickningen. Jag instämmer också i att även denna kraftiga cutaway fungerar på andra ansiktsformer än runda.

Jag noterar också att pärlemorknappen inte är Etons standardknapp, vilken jag tycker kan upplevas stor och kantig. Denna knapp gillar åtminstone jag mycket bättre.
#15 Raderad säger
2011-05-09 20:56 - Anmäl

#14 Poängen var nog den motsatta, att runda ansikten inte passar speciellt bra i vida cutaway-kragar, eftersom de tenderar att få ansiktet att framstå som ännu bredare.
#16 Raderad säger
2011-05-09 21:06 - Anmäl

Om den kostar över 1200 skjuter jag knäna av er.
Annars är den precis som jag skulle tänkte mig om den ska vara köpbar, snygga knappar förövrigt.
#17 Raderad säger
2011-05-09 21:15 - Anmäl

Har aldrig riktigt förstått kritiken mot Eton. I mitt tycke gör de ganska fina skjortor, om än lite väl vida, även i slimfit.

Kan någon av Er som påstår att Eton är så himla dåliga vara snälla och upplysa mig om vad de gör som är så fruktansvärt? Hade varit kul att veta för jag har uppenbarligen inte märkt det på de Eton skjortor jag hunnit äga i mina dagar. Men jag är öppen för förslag så tipsa gärna om bättre märken i samma prisklass.
#18 Egon säger
2011-05-09 21:24 - Anmäl

Haha, jag har gjort en nästan exakt likadan skjorta made to measure hos Mastai Ferreti.
#19 Raderad säger
2011-05-09 21:25 - Anmäl

Jag kan inte hitta en negativ aspekt med den nya skjortan. Perfekt tyg, mönster och nyans. Härlig detaljnivå och precis rätt krage för business. Personligen har jag en stor kärlek till lite högre buttondownkragar med semispread (tänk Barba/Truzzi) men då det som sagt rör sig om en mer formell skjorta är detta ett perfekt val. Att det skulle vara fel med Eton som sammarbetspartner tycker jag är löjligt för jag vet inte hur många av Manolos läsare som hade velat betala vad den här skjortan hade kostat om samarbetet varit med Borrelli.

Hur passformen är samt ärmlängd osv är ju väldigt svårt att svara på innan man har provat skjortan i verkligheten och så länge inte priset springer iväg för mycket kan man utan större problem både ta in midja och ärmlängd hos ändringsskräddare. Svårare att byta krage eller tyg :)

Mycket bra jobbat Olof och Eton!
#20 Raderad säger
2011-05-10 07:35 - Anmäl

Mycket, mycket snygg krage! Likaså oerhört snyggt tyg. Bra jobbat!
#21 Raderad säger
2011-05-10 09:37 - Anmäl

Klockren skjorta! Väl genomtänkt! Äger själv i stort sätt bara skjortor från de klassiska italienska tillverkarna, men denna skjorta måste ju provas!
Kommer den att säljas i Skåneland?
Tack för trevlig läsning!
#22 Raderad säger
2011-05-10 10:49 - Anmäl

Ser ju mycket lovande ut. Toppen att det blir en cut-away med höjd för oss med långa halsar. Vet vi ännu vilken passform den kommer i?
#23 Raderad säger
2011-05-10 10:54 - Anmäl

Tycker skjortan ser fin ut, tyvärr äger jag redan ett par skjortor i snarlikt tyg..

Ser gärna att Eton, (om denna skjorta säljer bra) ändrar om sin slimfit med samma avslut och knappar, är denna skjorta behandlad/strykfri som övriga etonskjortor?

Finner också Adergaards kommentarer lite roliga måste jag erkänna :)
#24 Halmstad säger
2011-05-10 15:02 - Anmäl

Vad är den allmänna uppfattningen om knappslå? Jag är rätt kluven.
#25 Enth säger
2011-05-10 16:24 - Anmäl

Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna bära denna, 14,5", snälla!

Annars är jag nyfiken över de klagomål det goda folket här verkar ha angående The Shirt Factory. De är en av de få tillverkare som har storlek 14,5" i kragmått, utan att ha ärmar som stannar vid armbågarna. Jag är oerhört nöjd över både passformen och tygkvalitén på mina skjortor, även sömmarna är fina om än så kan de bli bättre.
Det ända jag kan komma på som jag finner negativt är att mönster och kragtyper är lite begränsade.

Enlighten me, gentlemen!
#26 Raderad säger
2011-05-10 17:16 - Anmäl

Jag har ägt två skjortor från the shirt factory och de var båda under all kritik. Kvaliteten på tyget var verkligen dålig, blev urtvättade på nolltid! Inte alls nöjd! Men sen kostar ju en Eton skjorta ett par hundralappar mer, vilket jag tycker att den är värd!
#27 Enth säger
2011-05-10 17:47 - Anmäl

Det finner jag lite konstigt då jag har använt en av deras skjortor som mitt förstaval i snart ett år. Jag har väl burit den 1 gång i veckan och har ännu inte märkt någon påverkan på tyget. Inte heller mina andra skjortor har tagit något nämnvärt stryk. Det är just det som förvirrar mig, är det så att jag har en otrolig tur att få fredagsexemplar eller får alla andra måndagsexemplar?
#28 Raderad säger
2011-05-10 22:16 - Anmäl

En liten detalj som jag är lite tveksam till är den andra knappen. Den sitter ganska högt upp (vilket den verkar göra på de flesta Eton-skjortorna) och jag är lite tveksam till hur det ser ut uppknäppt. "The second button makes or brakes the shirt"
#29 Raderad säger
2011-05-11 16:36 - Anmäl

Vad tråkigt, jag hade verkligen hoppats slippa en cutaway. I mitt tycke hör denna krage ihop med sportreportrar och deras hysteriska slipsknutar.
#30 Raderad säger
2011-05-18 15:24 - Anmäl

Jag hade rätt...
#31 Raderad säger
2011-05-18 16:37 - Anmäl

#28 #29 Å andra sidan är väl inte Jerry Seinfeld rätt man att citera när det gäller skjortor. En högt placerad andraknapp funkar fint i Europa där man ändå knäpper upp två knappar om man inte har slips...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen