Manolo logotype

Vårslipsar

Vårslipsar
Ofodrat, stickat och linnebladningar. Det börjar bli hög tid att lägga undan in de matiga ullslipsarna i garderoben till förmån för lättare vårditon. I dagens artikel har vi valt ut några favoriter.

Många förknippar vår- och sommarslipsar med pastellfärger och klara mönster. Men det som kanske framförallt avgör känslan är slipsens material.  Senaste säsongerna har slipsar i ledigare material som råsiden, bomull och linne blivit en allt vanligare syn. Tillsammans med den stickade slipsen utgör dessa perfekta alternativ för en kanske inte allt för inbiten slipsbärare. Nedan följer några exempel.

  

Ofodrad slips i linne, Berg & Berg.

Gingham-rutig sidenslips från Drakes London.

Stickat från Paul Smith (Matches)

Barba Napoli (Yoox.com)

Madrasslips Polo Ralph Lauren (Mr Porter).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Raderad säger
2011-04-27 19:44 - Anmäl

Jag har svårt att tro att en ofodrad slips kan skapa en särskil snygg knut. Annars väldigt snyggt
#2 Raderad säger
2011-04-27 21:39 - Anmäl

#1 Inga problem alls för mig. Har två slipsar som e ofodrade, knutarna blir likt bilden från Drakes, om jag gör en vanlig four-in-hand. Oftast gör jag dock en dubbel four-in-hand eftersom slipsarna ofta är lite väl långa för mig annars.
#3 Raderad säger
2011-04-27 23:31 - Anmäl

Jag har aldrig förstått grejen att avvika för sakens skull.

När det gäller slipsens beskaffenhet kan ingen säga att materialet påverkar bäraren något särdeles, eller att våren skulle kräva slipsar i ruffigt material. Missförstå mig inte nu, jag anser att flera av slipsarna ovan kan vara ganska snygga till främst koftor eller kavajer i oborstat tyg, men det har ingenting med "vår" eller "säsong" att göra.

Slipsarna är okej bortsett från de två slipsar som liknas vid stickade strumpor som ofta används av folk som försöker ta det första steget mot att "skapa en egen stil", ofta kombinerat med jeans, skor med enorma gummisulor eller möjligen converse-skor på sommaren ihop med en Barbourjacka i glansigt tyg. Slipsen på nedersta bilden passar ekonomstudenten som "pissar på HM" och köper alla Ralph Lauren-plagg som finns efter en tioårsperiod av MQ och Brothers som fått ge vika för en åtrå att smälta in som fattig ungmoderat. Det är min åsikt att det är omöjligt att bära den sista slipsen utan att se ut som en clown som förstått att "slipsen är fri att använda i kreativt syfte!"

En inte allt för inbiten slipsbärare bör inte bära slips då det syns långa vägar om han gillar det eller inte. Att då bära en slips i alternativt material som paradoxalt nog ger ännu fler blickar, ja, det skulle bara en idiot göra. Slipsar i avvikande material tenderar att bäras av ytterst tråkiga människor som saknar förmåga att uttrycka sig verbalt.

Dessutom tar dessa slipsar till stor del bort slipsens funktion som en stilhöjare, vid sidan av att det är svårare att få "liv" i en virkad slips. Att bära slips som accessoar till en i övrigt casual stil är sällan det bästa alternativet.

Annars ett bra inlägg.
#4 Raderad säger
2011-04-28 00:37 - Anmäl

"Lilienthal" Endast EN slips faller in under din kategori "slipsar som liknas vid stickade strumpor", gissa vilken?

Baserat på de rader du författat ovan drar jag till med den dogmatiska slutsatsen att du: 1. är under 20 år 2. är hormonstinn och arrogant 3. är en borgare utan politisk kunskap 4. inte känner till den tekniska distinktionen mellan virkat respektive stickat, men antar att det borde vara samma sak, ungefär.

Annars ett bra inlägg.
#5 Raderad säger
2011-05-08 18:52 - Anmäl

Bra inlägg. Änvänder dock inte själv slips av den enkla anledningen att jag ej trivs i det, men dock fluga använs så väl till finare tillställningar och vardags.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen