Manolo logotype

Vår- och sommarskorna, Mockasinerna

Vår- och sommarskorna, Mockasinerna
Rådande skomode må domineras av grovsulade klumpskor. Så fort solen dyker upp går det inte annat än att vilja plocka fram de lätta ofodrade mockasinerna för säsongen. Manolo har spanat in några av vårens snyggaste modeller.

Det som främst kännetecknar denna kategori av skor är den låga silhuetten och tunna sulan. Den klassiska mockasinen är sydd saknar bindsula utan är i princip sydd en ovan- och underdel. Detta gör att en välsydd mockasin är väldigt lätt och följsam. Speciellt de ofodrade modellerna. Nackdelen är att den inte blir lika slitstark som exempelvis en randsydd skor. Nedan följer några exempel.

Car Shoe:s klassiker i elegant olivgrön mocka.

Church's tolkning på bilskorna.

Tod's klassiker Gommino syns för våren bland annat i denna brandgula färg med flätade lädersnören.

Här en annan modell från den italienska mockasinkungen med en heltäckande lädersula vilket ökar användningstillfällena markant.

Här en liknande modell från Bontoni.

Sutor Mantellassi.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Loafers

Andra artiklar om varumärkena: Bontoni Car Shoe Church’s Sutor Mantellassi Tod’s
#1 Kopparstaden säger
2011-04-19 17:06 - Anmäl

Snyggt! Köpte ett par marinblå mockasiner/loafers på rea för 2 månader sen men är sugen på ett par Tod´s eller Car shoe också. Kan dock inte motivera att lägga 3000 kr på ett par skor utan sula, det blir ju en förbrukningsvara. Någon som vet några snygga alternativ för en mer human peng?
#2 DT säger
2011-04-19 17:33 - Anmäl

Zarah och Massimo Dutti brukar ha utmärkta alternativ för ca 550-900 kr. Dylika skor är ingen rocket science så för mig är det helt befängt att lägga över tre papp på ett par Tod's, det är inte mycket mervärde utöver själva varumärket.
#3 Halmstad säger
2011-04-19 18:04 - Anmäl

BIlskorna går bort. Obegriplig modell. Nedersta loafers är dock snygga. C & J har ett par liknande, men både deras och ovanstående är för smala för min fot.
#4 Raderad säger
2011-04-19 20:56 - Anmäl

Gillar Tod's Gommino skarpt men för er som tycker det är för mycket pengar att lägga på en Gommino så är deras loofers på bilden under med lädersula grymt skön. Köpte ett par för ett par veckor sedan och funderar på om jag inte ska ha en färg till.
#5 gentlemannaguiden.com säger
2011-04-19 21:03 - Anmäl

Är inget stort fan av mockasiner. Ifall man använder den regelbundet kan man vara säker på att tåpartiet slits ut rätt snabbt. I alla fall på de tre översta modellerna. Är dock grymt snyggt till uppvikta chinos och shorts...
#6 gentlemannaguiden.com säger
2011-04-19 21:03 - Anmäl

Är inget stort fan av mockasiner. Ifall man använder den regelbundet kan man vara säker på att tåpartiet slits ut rätt snabbt. I alla fall på de tre översta modellerna. Är dock grymt snyggt till uppvikta chinos och shorts...
#7 Raderad säger
2011-04-20 08:14 - Anmäl

Det finns en anledning till att det heter car shoes: de är idealiska på bilsemester i medelhavsklimat men skall man tillryggalägga lite längre sträckor till fots måste man ha något annat på fötterna.

De jag använde på bilsemestern förra året var i.o.f.s. inte direkt "high end", men den pricipiella uppbyggnaden är densamma och nästan värdelös till promenadskor.

Nåväl - då jag konstant hade lite sand i skorna nötte jag i alla fall bort en envis gammal fotvårta.
#8 Kopparstaden säger
2011-04-20 13:23 - Anmäl

Gick på tips från DT in på Massimo Duttis hemsida för att kolla på mockasiner och då hittade jag det här:
http://www.massimodutti.com/nt-more/shoes_made_to_order.php

Kanske inte butiken man tänker först på när det kommer till MTO. Hoppas det kommer till Sverige också, kan kanske lyfta intresset för skor överlag...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen