Manolo logotype

Strumpkultur vår 2011

Strumpkultur vår 2011
Om det bland kvinnor finns en utbredd kultur av att handla exklusiva strumpbyxor har män länge tenderat att bulkhandla strumpor i storpack. Men senaste säsongerna har det hänt något med vår inställning till strumpor. Från att vara ett nödvändigt basplagg har strumpor blivit en viktig stildetalj.

För fyra-fem år slog trenden med färgstarka strumpor igenom på allvar. Strumpor i klarrött, illgrönt och pippigult blev ett vanligt inslag till såväl chinos och tygsneakers som på män i affärskostym. För den här säsongens syns en betydligt nyktrare syn på strumpor där denna accessoar snarare skall komplettera än totalt ta över stilen. Nu behöver detta inte nödvändigtvis utesluta färg, utan det handlar om snarare om att välja en nyans som inte känns för skrikig. Nedan följer några exempel.

 

Lilla är en tacksam färg för strumpor som fungerar lika bra till svarta som bruna skor. Här från Bresciani.

Brandgult, orange och rött gör sig kanske bäst till ett par bruna läderskor och ett par ljusare bomullsbyxor i beige eller tobaksbrunt. Även här från Bresciani.

Klassiskt enfärgat marinblått från Pantahrella (Mr Porter)

Paul Smiths ränder är knappast det mest diskreta valet, men för den som uppskattar lekfullare detaljer har de en given plats i garderoben. PS Paul Smith (Mr Porter).

Mjuka färgnyanser från italienska Gallo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Strumpor

Andra artiklar om varumärkena: Bresciani Gallo Pantharella PS Paul Smith
#1 Raderad säger
2011-04-13 17:28 - Anmäl

Snyggt, framför allt de nedersta av de lila strumporna från Bresciani.

Själv har jag aldrig varit så där vansinnigt nöjd med Pantherella, jag tycker de ganska snabbt blir lite sladdriga. Falke däremot är suveräna. Testade även ett antal Bleuforet som var på rea på Åhlens City i vintras, och de är också en plusvariant.
#2 Raderad säger
2011-04-15 08:44 - Anmäl

Har under det senaste halvåret börjat bli mer medveten om just strumpval. Började köpa Falke Airport i svenska butiker och blev väldigt nöjd. Gjorde ett större inköp från deras hemsida i Tyskland och fick ett mycket bra pris då kronan är stark. Slängde alla mina gamla strumpor direkt. Det är en oerhörd skillnad.
#3 DT säger
2011-04-15 18:10 - Anmäl

Skulle vilja säga tvärt om. Efter att ha köpt märkesstrumpor under några år (främst på julreor) så har jag börjat tycka att Falke m.fl är grymt överskattade. Ok om man köper tre par för 200, men när vi snackar 200 kr paret?! Då har jag dock provat långt ifrån alla av de märken som nämns ovan. Utan att skämmas så tycker jag H&M ofta levererar väldigt bra på vissa modeller, för några tior per par. Har också ett par Bleuforet som hör till de personliga favoriterna.
#4 Raderad säger
2011-04-16 23:29 - Anmäl

Bresciani är dyr men ger mest valuta för pengar. Kvalitén är fantastisk. Falke är ok om man köper på REA, de är inte värda 200 kr. Det finns också andra fantastiska märken utomlands som vi inte är medvetna om.
Ofta handlar det dock om att strumpor tillverkas på samma fabriker men marknadsförs under olika märken. Bresciani t ex uppträder också under ett antal skepnader.
#5 Raderad säger
2011-04-18 21:28 - Anmäl

Någon som kan rekommendera en webshop med prisvärda strumpor som inte kostar mer än 150 kr?
#6 Halmstad säger
2011-04-19 01:04 - Anmäl

Det är väl med strumpor som med bildäck. Ju dyrare desto fortare sliter man ut dem.
#7 Raderad säger
2011-04-20 20:16 - Anmäl

Ni som vill ha långa strumpor till kostymen ska absolut prova meschaussettesrouges.com.
Fantastiskt fina strumpor och suveränt trevlig och personlig service,
#8 Raderad säger
2011-04-25 16:53 - Anmäl

Uppskattar strumpor från Pierre Robert, t.ex ullstrumporna mfl. Har bra passform. Värt pengarna enligt mig.
#9 Raderad säger
2013-05-16 19:28 - Anmäl

Shit vad snygga strumporna från Paul smith är :) Dessa måste jag söka upp vart dom finns. För övrigt använder jag själv strumpor från Falke. Och det blir en hel del färgglada strumpor för min del. Kolla gärna in min blogg <a href="http://www.roligastrumpor.nu/">roligastrumpor.nu</a> ifall detta ämnet föll er i smaken ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen