Manolo logotype

Bildreportage - Bomullskostymen

Bildreportage - Bomullskostymen
Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

En välklädd stil är när den är som allra bäst fullständigt självklar. Både på bäraren som för tillfället. För den vars arbetsplats inte kräver enhetlig kostym är det är lätt att känna sig något överklädd i en klassisk ullkostym. Samtidigt kan kombinationen kavaj och uddabyxor i längden bli något tröttsam. Bomullskostymen utgör då ett perfekt mellanting som känns elegant och samtidigt avslappnat. Snygg på män i alla åldrar till såväl kontoret som sommarfesten. Manolo har nedan valt ut några favoriter.

Boglioli har senaste säsongerna varit tongivande inom herrmodet med sina fullständigt dekonstruerade och plaggtvättade kostymer. Märket fortsätter för säsongen att experimentera med nya mönster och färger. Här en klassisk marinblå kritstrecksrandig kostym i uppdaterat utförande.

Kostym Boglioli (9800kr, Hans Allde), skjorta Stenströms, slips Ermenegildo Zegna, bröstnäsduk Roda (Gabucci, samtliga bilder).

Tillsammans med marinblått tobaksbrunt är den kanske allra mest användbara och elegantaste färgen för en bomullskostym. Kombinera gärna med en ljusblå skjorta och marinblå slips för diskret stilfull känsla. Här, liksom kostymen ovan, i totalt dekonstruerat snitt med utanpåliggande fickor för en sportigare känsla.

Kostym Belvest (9400 kronor, Gabucci), skjorta Finamore (Gabucci), slips Filippa K.

Ljusare bomullskostymer tenderar att kännas mer sommar- och fritidsbetonade. Oscar Jacobsons modell ovan kompenserar detta med en något grövre bomullskvalité. Framträdande AMF-stickningar, halvfodrad konstruktion med mjukt snitt och bruna diskret kontrasterade knappar är andra utmärkande detaljer.

Kostym Oscar Jacobson (Kavaj 2995 kr, byxor 1095 kr), skjorta Paul & Friends, slips Filippa K.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Raderad säger
2011-03-30 13:12 - Anmäl

Fantastiska bilder, otroligt inspirerande!
#2 Raderad säger
2011-03-30 17:25 - Anmäl

400 kronor mer för en Boglioli än för en Belvest? Snurrigt!
#3 Mancini säger
2011-03-30 17:38 - Anmäl

Simon - Jag tror det beror på att Bogliolis är plaggtvättad, en process som gör den lite dyrare. Sedan tillhör den serien "K Jacket" som är lite mer genomarbetad än vanligare "Boglioli Coat". Både Belvest och Boglioli är totalt dekonstruerade, men Belvest-kavajen har som man ser på bilden ett något annorlunda axelparti.
#4 Raderad säger
2011-03-30 18:23 - Anmäl

Hur tycker ni man matchar snyggast? Tycker själv att den virkade (?) slipsen var snygg till, men den mer traditionella sidenslipsen känns nästan lite malplacerad.
#5 Raderad säger
2011-03-30 20:31 - Anmäl

Belvestkostymen är riktigt snygg!
#6 Raderad säger
2011-03-30 22:50 - Anmäl

#alw Exakt. En av de grejer som gör manolo till en så bra blogg är just att det är så himla bra bilder.

www.samanamel.se
#7 Egon säger
2011-03-31 00:37 - Anmäl

Jag tyckte in om axlarna på Belvest-kostymen så värst. De kändes lite malplacerade på den kostymen. Annars var färgen otroligt snygg. Jag hade gärna köpt en liknande till en aning humanare prislapp.

Mest undrar jag vad det är för näsduk. Den var verkligen snygg.
#8 Halmstad säger
2011-03-31 12:09 - Anmäl

Vad tycker ni om linnekostymens grövre textur? Jag kan på många sätt föredra den i sommarkostymens rätta sammanhang. Bomull och linne blir av naturliga skäl rynkigt och då är linne mer förlåtande.
#9 Raderad säger
2011-03-31 20:59 - Anmäl

Håller med dig, Halmstad. En ledig linnekostym kan vara otroligt snygg. Fast, som tidigare slagits fast här på sidan, så är det knappast en seriös business outfit. Vill dock hävda att det inte är tygets fel utan geografins.

www.worndaily.blogspot.com
#10 Raderad säger
2011-04-08 02:59 - Anmäl

Hur är byxorna till dessa kostymer vad gäller passform? Är de någotsånär slimmade?

Annars tycker jag att bomullskavaj funkar klockrent med jeans på kontoret. En ljusare färg på kavajen till mörkare råjeans och mörkare kavaj till lite mer ljusblå jeans.

Ulljacka och jeans ser så tarvligt ut (i de allra flesta fall.
#11 Raderad säger
2011-08-11 09:56 - Anmäl

Skor till den tobaksbruna belvesten? Ett par mörkbruna whole cuts från Lodger, som figurerat här på bloggen, funkar ju, liksom olika nyanser av brun mocka.

Men svarta skor till den mörkbruna kostymen? Jag tycker det skulle funka även om det kanske blir lite stelt. Vad tycker ni andra?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.