Manolo logotype

Elegant solskydd från Garrett Leight

Elegant solskydd från Garrett Leight
Som son till Oliver Peoples grundare, Larry Leight, sitter det antagligen i blodet att designa smakfulla glasögon. Garrett Leights debutkollektion, som lanserades i höstas, bär tydliga influenser från just Oliver Peoples klassiska formspråk, men har samtidigt ett eget något yngre uttryck.

Samtliga bilder kommer från Colette, där märkets solglasögon finns att köpa online. I Sverige hittar du märket på Bågar & Glas i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

Andra artiklar om varumärkena: Garrett Leight
#1 Åsa säger
2011-03-20 21:46 - Anmäl

Riktigt fina solglasögon i tunn, tunn plast. Snyggt med det gröna glaset till den gulbruna plastbågen.
#2 Halmstad säger
2011-03-21 00:14 - Anmäl

Jag är lite trött på just de här modellerna nu. Jag bara ser Johnny Depp framför mig.
#3 DT säger
2011-03-21 11:18 - Anmäl

Instämmer med Halmstad. Visst dom är klassiska men samtidigt typexempel på hippaste trendbågarna från senaste säsongerna. Finns knappt en intellektuell glidare av rang som inte har ett par snarlika bågar idag?

Finns många klassiker i modevärlden, men vilken klassiker som är credig för stunden varierar från säsong till säsong. Känns därför lite humoristiskt när folk talar om hur nöjda de är med inköpet av något tidlöst plagg, typ trenchcoat, wayfarers eller vad det nu må vara, med motiveringen att dom aldrig kommer gå ur tiden. Sen går det en säsong och wayfarers är hopplöst uttjatade, för att kanske återkomma först om 15 år igen. Så nästa säsong går man och investerar i ett par tidlösa Persol 714, bara för att inse att man kanske inte direkt var ensam om det heller. Och trenchen, den har fått se sig utbytt mot säsongens modeklassiker carcoaten. :)
#4 Raderad säger
2011-03-22 10:29 - Anmäl

Johnny Depp förknippar jag med något tjockare ramar, typ Lemtosh och Sheldrake, snarare än de här. Det är klart, är man väldigt intresserad av något gör detaljer som kanske är mindre för andra, en väldigt stor skillnad.

Vad gäller Oliver Peoples, och i denna mån även Garrett Leight, så har den här typen av bågar funnits med sedan starten 1987. Från början genom modellerna O'Malley och Finley. När dessa modeller försvunnit från OP-sortimentet har de ersatts av andra, framför allt Riley. OP har sedan sålt gamla O'Malleys som vintage, och Garrett Leight har sålt gamla Finleys i sin butik A Kinney Court. Garretts egna bågar bygger mycket på Finley-modellen. Man kan knappast tala om en modets nyck här, snarare hängivenhet och kontinuitet (även om det är ett ungt företag i sammanhanget).

Jag tycker inte man ska bekymra sig för mycket om modesvängningar åt endera hållet. Det här är ju min typ av bågar, så vad ska jag göra nu när de är populära? Överge dem? I mina ögon vore det likvärdigt med att hoppa på något bara för att det blivit populärt.

Jag håller naturligtvis med er om att det är tråkigt när plagg blir uttjatade, men var går gränsen för vilken typ av plagg och accessoarer som omfattas av den regeln? Blåjeans har toppar och dalar, men det är väl knappast uttjatat under topparna och aldrig förkastligt under dalarna?

Se det som en utmaning. Att utmärka sig i en carcoat när nu många andra kommer bära carcoats är en sann känsla för stil.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.