Manolo logotype

Stickat för våren

Stickat för våren
Bara för att vi går mot varmare väder innebär det inte att det är dags att lägga in den stickade tröjan i garderoben. Tvärtom, med tunnare vårytterplagg kan en pullover eller cardigan under kavajen verkligen komma till användning.

Stickat i Sverige innebär allt för ofta v-ringade lammullströjor. Ofta i ett lika präktigt som urbota tråkigt utförande.  I rätt material och snitt kan dock en stickad tröja gå från en känsla vardagsmat till att bli supersofistikerat. Åk till valfri sydeuropeisk stad och du lär med högsta sannolikhet stöta på en helt annan inställning till stickade plagg där pullovern behandlas med samma respekt som businessviden. Det behöver inte alltid vara spektakulära färger eller okonventionella kombinationer utan handlar ofta om relativt subtila uttryck. Som att vira en tunn marinblå eller lila pullover i finare ullkvalité runt halsen för att ge stilen en elegant, men samtidigt avslappnad sista touch. 

 

Brunello Cucinelli.

Doriani

Ännu en lila kashmirtröja, här i lättare kashmir från Piacenza 1733.

John Smedleys klassiska merinoullströjor lämpar sig nästan året runt i Sverige. Här i fullzip-modell.

Färgstarka armbågspatchar från Stenströms.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Stickat

#1 Raderad säger
2011-03-09 22:04 - Anmäl

Tycker det börjar bli lite välmycket armbågspatchar över allt.

Vad gäller stickat i Sverige så ser man väldigt mycket stickade bomullströjor i affärerna, och många av de ulltröjor man ser är utblandade med hemska syntetmaterial. Ofta överprisade tröjor från Svenska modemärken.
Förstår inte varför det är så vanligt med bomull, när det gäller stickade plagg tycker jag ull är överlägset, både ser bättre ut åldras bättre och sitter bättre.
#2 Raderad säger
2011-03-09 22:15 - Anmäl

Någon här som har erfarenhet av stickade tröjor i alpaca? Har läst att alpaca ska ha egenskaper liknande linne, d vs hålla kroppen sval vid värme och samtidigt hålla kylan borta bättre än lamull. Det ska tydligen även vara slitstarkare och mjukare än vanlig ull.

Offtopick:
Skulle gärna vilja se en artikel om udda byxor i sk tropical eller lightweight-ull, typ Fresco och voile, något sådant på gång?
#3 Halmstad säger
2011-03-09 23:39 - Anmäl

Lammull är perfekt på vintern. Tunt och värmer fenomenalt. Gör också att man kan börja med vårjackan lite tidigare...
#4 Raderad säger
2011-03-10 16:48 - Anmäl

Har verkligen aldrig förstått det snygga i ziptröjor både fullzip och sådana med bara zip för halsen går fetbort för mig.
#5 Raderad säger
2011-03-23 23:03 - Anmäl

Är det någon som vet var jag kan hitta tröjan från Doriani i Stockholm? Olof? Har gått igenom två gallerior i jakt på en tröja med dragkedja som går längsmed hela tröjen och som har en roligare färg än svart eller grått... Och det vore inte fel om den var stickad heller. Någon som känner till ett alternativ till tröjan från Doriani?
#6 Raderad säger
2011-05-19 22:19 - Anmäl

Hej Olof och alla andra! Var kan man hitta Brunello Cucinelli tröjan eller liknande i Stockholm? (mörkblå med vintagebruna patches)

Tacksam för svar!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.