Manolo logotype

Split Toe Derby

Split Toe Derby
En detalj som framhäver skornas handgjorda känsla eller bara en gimmick. Skor med delat tåparti kan upplevas som en ganska onödigt investering. Men till rätt kläder är det en skotyp som kan höja stilnivån markant.

Förr innebar detta ett sätt att spara läder genom att slippa skära ut tåpartiet ur ett enda stycke. Varifrån denna detalj kommer är dock inte helt klart. Amerikanska Alden kallar den delade tån för Norweigan Split toe. Ofta förekommer den delade tån på just rejälare skor med becksömsydd costruzione Norvegese.

Ur ett stilmässigt perspektiv är detta knappast en detalj för de allra elegantaste läderskorna utan den delade tån förekommer företrädelsevis på derbys, men även på loafers och monk straps. Det kan framstå som en ganska överflödigt skotyp för den vars skogarderob redan är överfull. Men som casualsko under höst, vinter och vår är detta faktiskt ett väldigt användbar alternativ som kompletterar skogarderobens elegantare modeller. Kombinera gärna med ett par grövre flanellbyxor eller ett par jeans för att balansera modellens robusta känsla.  

Gaziano & Girling Hove

Sutor Mantellassi (Shopthefinest.com)

Carmina (www.thearmourystore.com)

Alden Cordovan

Edward Green Dover. Allra översta bilden, Bontoni.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

#1 Raderad säger
2011-02-24 15:43 - Anmäl

Modellen i mocka är den enda jag skulle överväga att bära. Kommer förmodligen få en del skit för detta - men - denna skomodell bara skriker ut "gubbe" enligt mig.
#2 Raderad säger
2011-02-24 15:43 - Anmäl

Modellen i mocka är den enda jag skulle överväga att bära. Kommer förmodligen få en del skit för detta - men - denna skomodell bara skriker ut "gubbe" enligt mig.
#3 Raderad säger
2011-02-24 16:10 - Anmäl

alw: Därom är vi helt ense. Delad tå ser usch ut.
#4 Raderad säger
2011-02-24 16:30 - Anmäl

Äntligen en artikel om denna skomodel! Jag börjar överlag bli trött på brogues (ingen annan?) och tror starkt att derby-skor kommer att slå igenom på stort inom närmsta framtid, speciellt split toe derbys. Gubbigt eller ej, är det snyggt matchat så bryr sig väl ingen?

För övrigt är EG snyggast
#5 Raderad säger
2011-02-24 18:28 - Anmäl

Helt klart en mycket attraktiv skomodell. Gubbigt håller jag inte alls med om, det är en sko med lantlig känsla, det stämmer. Men absolut inte gubbig. Varför skall allt som inte är trendigt och annorlunda dömas ut? Bara döda fiskar simmar med strömmen! :)
#6 Raderad säger
2011-02-24 19:50 - Anmäl

Fick rysningar av den översta bilden.
#7 Raderad säger
2011-02-24 20:35 - Anmäl

#Edit:
Av välbehag alltså...
#8 Raderad säger
2011-02-24 21:47 - Anmäl

Hm, dessa skor är väldigt osexiga, men vet inte om jag tycker de är fula för det. Inget jag gillar just nu i alla fall. Snyggaste var nog modellen i mocka. Jag gillar inte den där klumpiga sömmen som går i en båge över hela skon.
#9 Raderad säger
2011-02-26 23:54 - Anmäl

Inget i världen tvingar mig att köpa en liknande skomodell.
#10 Mike säger
2018-10-22 15:41 - Anmäl

Fantastiska skor!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen