Manolo logotype

C.P. Company Multi Pocket Goggle Jacket

C.P. Company Multi Pocket Goggle Jacket
Italienska C.P. Companys Goggle jacket, mera känd som Mille Miglia, har sedan den först introducerades för drygt 20 år sedan satt standarden för casualwear-jackor. För vårsäsongen kommer en ännu brutalare version med adderade fickor och detaljer. Manolo slår ett slag för jackan som en kontrast till en i övrigt välklädd stil med kavaj.

Jackan finns bland annat att köpa på Nitty Gritty i Stockholm. Bilder: Endclothing.co.uk

   

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: C.P. Company
#1 Halmstad säger
2011-02-17 19:58 - Anmäl

Jag tappade precis talförmågan .... och skrivförmågan
#2 Raderad säger
2011-02-17 22:47 - Anmäl

Vilket fjantigt plagg. Vapenrock M/59 framstår i jämförelse som praktisk. Och snygg.
#3 Raderad säger
2011-02-17 22:54 - Anmäl

#1 och #2

Skönt att jag inte är ensam om att inte digga jackan.

Känns som manolo försöker bredda sin läskrets? Finns ju mkt snyggare jackor att ha på sig när man inte har sin kavaj. Kläder som dessutom kan funka med kavajer och kostymer. Aja!
#4 Raderad säger
2011-02-17 23:17 - Anmäl

Instämmer i kören, denna jackan passar bättre i King Magazine's hemsida, tillsammans med ett par "Cargo pants" och ett par Converse med hjärtformad loggga.
#5 Raderad säger
2011-02-18 00:30 - Anmäl

Efter 2568 artiklar kanske det blir svårt att skriva nya rader om välklätt =)
Allvarligt talat, jag tycker Olof gör helt rätt och även om jag inte skulle köpt jackan så uppmuntrar jag liknande artiklar! Annan fråga - Har Olof någonsin skrivit om japanskt mode med dess former och stilar?
#6 Raderad säger
2011-02-18 01:59 - Anmäl

Jag tycker om jackan, hur som helst, ibland börjar man undra hur inskränkta ni människor är som enbart ger onyanserad kritik utan minsta utrymme för konstruktivitet. Jag trodde själv att det var en del av att växa upp att skapa, om inte förståelse, tolerens för saker man inte tycker om. Jag kan uppskatta andra stilar än dem jag själv företräder, och att av princip ogilla allt som inte är vad jag föredrar skulle te sig kontraproduktivt på alla plan.
När ni kommenterar tanklöst, likt ett barn som skriker vid fel maträtt, är frågan rimlig att ställa, vilka är ni? finns ni på riktigt? för jag träffar aldrig människor som er.
#7 Raderad säger
2011-02-18 09:49 - Anmäl

Den här jackan är ingenting för mig men jag tycker ändå att det är okej att Manolo skriver om den.

För de som föredrar den riktigt konservativa herrstilen kan jag rekommendera manligheter.se

Manligheter, Manolo och Andreas Weinås blogg på King kompletterar varandra mycket bra.
#8 Raderad säger
2011-02-18 10:36 - Anmäl

Luvan är väl lite småexotisk. Även fönstret på ärmslutet troligtvis menat för att kunna se klockan. Men jag gissar att luvan går att använda utan att "glasögonen" nyttjas?

Jag ser jackan tillsammans med ett par raka gråbruna flanellbyxor med slag, strumpor i samma färgton, ett par brogues med slank läst i tonen mörk tan, dubbel randsydd sula. Slankt krokomönstrat läderskärp av samma färgton i midjan

Till detta en blå quiltad väst under jackan, tillsammans med en blå button-down oxfordskjorta av italienskt snitt och en 6-7 cm bred virkad ullslips. Kasta kanske in en tweedkeps i en grågrön ton med subtila windowpanes i en rostorange ton vid trist väder.

På handleden en Marina Luminor med läderarmband av samma ton som skorna. I ansiktet ett par PO714 med tortoisefärgade bågar och grågrönt glas.

Halvfullt eller halvtomt glas? Snygga tillbehör, eller högstadietrampade fulconversa a'la trend. Få plagg blir väl bättre eller sämre än de saker man kan föreställa sig att bära till?
#9 Raderad säger
2011-02-18 10:41 - Anmäl

#6

Håller helt med. Olof gör ett fantastiskt bra jobb. Alla människor kan inte vara EXAKT likadana.
#10 DT säger
2011-02-18 10:59 - Anmäl

Skulle man bara skriva om konservativ brittiskt aristokratiklädsel så skulle det inte finnas uppslag till 2568 artiklar. Det måste till lite nya infallsvinklar, annars skulle jag lämnat Manolo redan vid "Never wear brown in town". Bra jobbat Olof fortsätt så! Och jackan är faktiskt rätt ball.
#11 Raderad säger
2011-02-18 11:01 - Anmäl

#6

Det du skrev borde sättas upp permanent bredvid kommentatorsfunktionen på alla inlägg för att påminna alla mode-misantroper om att vara sakliga och konstruktiva istället för att pinka ut sina små illaluktande revir. ;)
#12 Raderad säger
2011-02-18 11:45 - Anmäl

Det finns ju faktiskt en möjlighet att både tycka att jackan är ful och att Olof gör ett bra jobb. Jag tycker inte det är så värst förargligt om folk vädrar estetiska synpunkter lite lätt. Exempelvis tycker jag att kommentarer som "Görsnygg, vill ha!" och "Skitful, hur kan du ha med den här?" har ungefär samma värde. Ingendera är väl särskilt nyanserad eller konstruktiv, men jag har en känsla av att många tycker den första kommentaren skulle vara okej bara för att den är positiv, medan den andra avfärdas som gnäll.

I mer ingående artiklar kommer diskussionen ofta att bli djupare, mer problematiserande och säkert mer intressant. I enklare tipspubliceringar, som exempelvis den här, kommer man finna fler enkla och direkta kommentarer. Jag tycker för det mesta att det är helt i sin ordning.

Jag tror varken den här bloggen eller Olof själv skulle vara särskilt behjälpt av att bara få höra positiva omdömen, även om man uppskattar Olofs arbete (bara att man skriver här är väl ett tecken på att man tycker att sidan är intressant).

Min egen uppfattning om jackan är väl den som #6 förespråkar. Den är inte för mig, men jag förstår verkligen att många kan uppskatta den...
#13 Raderad säger
2011-02-18 11:50 - Anmäl

För övrigt tycker jag att Archibalds inlägg var jättefint.
#14 Raderad säger
2011-02-18 12:59 - Anmäl

#8: TDC visar var skåpet skall stå.
#15 Raderad säger
2011-02-18 17:49 - Anmäl

Håller med #8 Archibald
Jackan är faktiskt cool och otroligt mycket tid har lagts ner på design och tillverkning, det är en bra jacka, även fast jag inte skulle vilja bära den själv.
#16 Raderad säger
2011-02-18 18:47 - Anmäl

Tyckte den var ganska kul och en riktigt bra kontrast till en dressad klädsel i övrigt. Dessutom kan jag inte förneka att jag skulle uppskatta att se folks ansiktsuttryck när man kommer gående på stan med luvan uppfälld, inklusive ansiktsmasken.. och i ärlighetens namn har det känts som man skulle ha behövt något liknande de senaste dagarna här i Skåne..

Till alla dogmatiska traditionalister måste jag bara säga att kom igen! Om ingen någonsin testar något nytt och kanske till och med radikalt så kommer aldrig något att hända och om ingen hade gjort det genom historien hade vi fortfarande gått klädda i råa djurhudar, eller hur? Man behöver inte tycka allt är snyggt, men det kan ju vara sunt att acceptera att alla inte har samma smak och att kläder inte behöver vara en uniform.
#17 Halmstad säger
2011-02-19 15:37 - Anmäl

Jag tycker Manolo är en utmärkt modesajt som skulle ge mig svåra abstinensbesvär om den försvann.

Att jag ofta reagerar mot dess kraftiga italien-bias och ibland våldsamma (och tyvärr oftast misslyckade) stilexperiment ändrar inte på den saken.
#18 Raderad säger
2011-03-06 15:13 - Anmäl

Nej.
#19 Raderad säger
2011-03-23 00:44 - Anmäl

Skulle kunna mörda för den jackan om den var lite längre. Vad är grejen med en grov midjejacka?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen