Manolo logotype

The British Cut

The British Cut
När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

Svårigheten med traditionellt brittiska kostymsnittet är att det i många sammanhang kan upplevas som just väldigt traditionellt och strikt. Den uppbyggda timglas-silhuetten med svagt fallande axlar, markerad midja och högt skurna ärmhål är visserligen ofta smickrande, men samtidigt krävande för att kännas naturlig. Det här är verkligen ett stilideal som kräver hängivenhet för minsta lilla detalj.

Men det kanske största problemet är att utbudet av brittiska tillverkare och märken är närmast obefintligt i Sverige.  Speciellt om man är ute efter mer businessanpassade kläder och inte rustika tweedkavajer eller oljerockar för jaktmarkerna. Nedan följer ett mindre urval av brittiska märken som kan vara lite svåra att få tag i på den svenska marknaden utan kräver en resa till London. 

Hardy Amies

Hackett

Dunhill vår/sommar 2011.

E.Tautz

Kilgour

Rake

Scabal

Kilgour

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Dunhill E.Tautz Hackett Hardy-Amies Kilgour Scabal
#1 Raderad säger
2011-02-16 18:05 - Anmäl

Good save the Queen!
#2 Raderad säger
2011-02-16 19:54 - Anmäl

Kan det var så att vid formell klädsel så passar brittiskt stil bäst och vid ledig klädsel så passar italiensk stil bäst? (om man se dessa stilar som de mest framstående)
#3 Halmstad säger
2011-02-16 20:06 - Anmäl

En ledig stil kan antingen vara något annat än kostym (förstås) men det kan också vara så att man väljer lite mer rustika material. Kostymer med usel passform, hänger illa över kroppen eller är allmänt sladdriga, skall man alltid undvika, oavsett ursprungsland.
#4 Raderad säger
2011-02-16 20:44 - Anmäl

#2

Det tycker jag faktiskt var en bra generalisering.
#5 Kopparstaden säger
2011-02-16 21:09 - Anmäl

#2 och 4

Det beror väl vilken kroppsform man har? Har fått för mig att den italienska stilen passar män som är mer slanka och atletiska och den engelska döljer lite mer. Kanske helt fel...nu för tiden blandas ju stilar ganska brett.
#6 Raderad säger
2011-02-16 21:10 - Anmäl

Heartwarming :)
#7 Raderad säger
2011-02-16 21:38 - Anmäl

läckert!
#8 Raderad säger
2011-02-17 08:41 - Anmäl

Jättebra Olof. Bra skrivet.
Jag saknar Spencer Hart i din genomgång som bl a gjorde kläderna till "nya" Sherlock som kan ses på TV i dagarna, förutom den läckra rocken som kom från Belstaff.
#9 Raderad säger
2011-02-18 18:41 - Anmäl

Gillar verkligen det engelska snittet, men tyvärr, i mitt yrke så är det svårt att inte vara för dressad med dito klädsel. Många av mina kollegor jobbar i t-shirt och jeans så att bara komma i blazer och chinos anser många är väldigt uppklätt.

#3 Generellt är det min erfarenhet att det stämmer, åtminstone gällande konfektion. Men en välskräddad kostym, även en italiensk, bör kunna ge en mer tilltalande figur även till en något korpulent herre tror jag.
#10 Raderad säger
2011-02-20 08:22 - Anmäl

#9

Jag har samma problem och lider med dig. Tragiskt att man skall behöva förklara sig för att man har vuxenkläder på jobbet.

"Ere nån som har dött, eller?....hö hö hö" "Skaru på intervju?.....he he heee"
#11 Raderad säger
2011-04-17 20:28 - Anmäl

Vad är det för kostym på första bilden? Apsnygg.

#10 Jag brukar få höra att det är sjukt att lägga pengar på skor. Senast var det en fotbollskille som tyckte det var absurt att man skulle ha flera par dyra skor för vardagsbruk. Själv hade han bara ett par. Förutom fotbollsskorna, det var ju självklart att man behövde olika skor till grus och gräs...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen