Manolo logotype

Försmak, vårens solglasögon 2011

Försmak, vårens solglasögon 2011
Få accessoarer väcker sådana vårkänslor som solglasögonen. Men att hitta en modell man gillar som dessutom passar sin egen ansiktsform är långt ifrån enkelt. För att ge lite inspiration i letandet har Manolo därför valt ut tio favoriter.

Svagt droppformad modell från brittiska Cutler & Gross.

klassiker Wayfarer inte känts lika spännande att sätta på näsan. Ett intressant alternativ är därför den något plattare Wayfarer Caribbean, som introducerades redan 1964 och för säsongen fått ett mindre ansiktslyft.

Moscot Nebb är lite plattare och trubbigare än sin populära systermodell Lemtosh.

Uppdaterad klassiker från Giorgio Armani. Modellen heter 773/S.

Persol Roadster är det italienska ikonmärkets senaste tillskott. Som namnet antyder kommer inspiration från motorsporten med detaljer som skalmar utformade efter luftintag på en klassisk sportbil.

Ovala hornbågade bågar. Tom Ford Carter.

Med solglas i får den runda intellektuella bågen ett betydligt tuffare uttryck. Fortfarande klassiskt elegant. Oliver Peoples Vintage.

Alber är ett av svenska Oscar Magnusons tillskott för våren

Kraftig retrobåge med rustika metallfästen från Oliver Peoples, Albert J.

Helrunt från Persol, 2388S.

Översta bilden: Sartorio Napoli. Glasögon okänt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

#1 Enth säger
2011-02-15 18:18 - Anmäl

Det finns inte någon här i krokarna som sitter inne på någon form av guide relaterad till vilka typer av bågar som passar olika ansikten?
#2 Raderad säger
2011-02-15 18:27 - Anmäl

Precis vad jag också undrar! Jag längtar så efter lite fler solglimtar och nya solglasögon. Är det någon speciell modell som passar höga kindben extra bra?
#3 Raderad säger
2011-02-15 22:23 - Anmäl

#1 Mitt bästa tips är att testa att googla "sunglasses face shape" e.d. Det var genom nån guide på internet så jag fick reda på att avlånga glasögon passar min ansiktsform, vilket de gör också.
#4 Åsa säger
2011-02-15 23:00 - Anmäl

Wayfarers Caribbean är speciell med sin "platta" tunna front. Den är snygg men dock lite damig i stuket då den går upp lite på kanterna.
#5 Mancini säger
2011-02-16 21:55 - Anmäl

Enth - Även om denna typ av guider kanske kan ge vissa generella råd så tycker jag inte man skall lita för mycket på dessa. Jag tycker själv det är väldigt svårt att säga att en viss typ av bågar passar en viss ansiktsform. Många säger att de inte passar i runda eller fyrkantiga glasögon, vilket jag i många fall tror beror på att man inte hittat en passande modell inom respektive kategori. Det är ju skillnad på runda och runda bågar för att ta ett exempel. Det viktigaste är alltid att hitta en bra optiker och testa så mycket som möjligt.
#6 Halmstad säger
2011-02-17 15:35 - Anmäl

En sak man skall tänka på är att glasögonen inte skall sitta för tätt i mitten. Det ser inte så smickrande ut. Skalmarna skall inte vika av inåt som \o,o/ utan löpa parallellt med skallen |o,o|, sett framifrån.
#7 Raderad säger
2011-03-30 07:07 - Anmäl

Finns några bra guider på svenska också som man hittar om man googlar. Skönt att vårsolen gett lite försmaker senaste veckan, dags att skaffa årets solglasögon. Guiderna jag hittade om hur ansiktsformen styr valet av glasögon:
http://www.eoe-glasses.com/ansiktsformer/
http://www.salongk.se/artiklar/2009/05/19/81238796/index.xml
eller
http://www.hagaeyewear.com/?show=information_vempassarivad
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.