Manolo logotype

Inspiration vårjackan - Car Coat

Inspiration vårjackan - Car Coat
Smidig, funktionell och elegant. Car Coaten uppfyller egentligen alla tänkbara önskemål för ett vårytterplagg. Men hur ser egentligen det perfekta exemplaret ut?

Även om vi behandlade Car Coaten så sent som i höstas är detta en modell som inför den stundande vårsäsongen verkligen förtjänar sin uppmärksamhet. Den lårkorta längden gör denna rocktyp väldigt smidig samtidigt som den gott och väl täcker en kavaj och ger betydligt bättre skydd mot väta än en midjekort jacka. Modellen bärs med fördel i relativt smalt snitt med helt ofodrade axlar för att falla bättre över kavajen och högt skurna ärmhål för att få en elegant känsla. Nedan följer några exempel. 

 

Herno

Mackintosh

Allegri

Theory (www.saksfifthavenue.com)

Montecore (yoox.com)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Allegri Herno Mackintosh
#1 Raderad säger
2011-02-08 22:34 - Anmäl

Mycket snyggt! Ge mig två, tack.
#2 Raderad säger
2011-02-09 12:46 - Anmäl

Vart kan man få tag i Mackintosh jackan? Hittar inte den på deras hemsidan :(
#3 Raderad säger
2011-02-09 13:01 - Anmäl

Fantastiskt snygga saker.

Dock har jag börjat konstatera med viss uppgivenhet att många av de produkter som visas upp i snygga bildreportage eller liknande allt som oftast inte går att få tag på.

Bor i Sveriges tredje största stad och kan med säkerhet säga att INGEN av ovanstående kan jag gå och köpa/titta på/lukta på imorgon. Med viss tvekan går det kanske att få tag i 1-2modeller ovan i 1-2 butiker i Sthlm.

Missförstå mig rätt, inspiration är fantastisk trevligt och viktigt. Men som det börjar bli nu så tröttnar man nästan, vore toppen om iallafall ngn av de visade modellerna kan köpas utan en weekendresa till London eller Milano.

I övrigt så är det fantastisk..
#4 Raderad säger
2011-02-09 14:32 - Anmäl

SWIMS har en som kallas trenchcoat, men som är snarlik de du visar upp här. Funkar bra även under vintern, då med innerfoder som tas ut när det blir lite varmare. Finns på http://www.swims.com/#/apparel/mens_trench_coat__navy. Den bästa jacka/rock jag haft.
#6 DT säger
2011-02-10 10:27 - Anmäl

#4, Jag köpte en sådan på Strömsrean i julas, väldigt nöjd med den. Har faktiskt använt den lite som vinterjacka ihop med det medföljande fodret och en tunnare poplinjacka under. Utan fodret blir den en bra vår och höstjacka. Ska man klaga på något så är det väl knapparna som känns lite tråkiga, men dom kan man ju byta ut om man ids.
#7 Raderad säger
2011-02-11 18:51 - Anmäl

Snygga rockar! Vill även tipsa om Aquascutum med flera väldigt fina modeller. Hyfsat prisvärda också, och t.o.m. riktigt billiga om man hittar dem till reapris på t.ex. eBay. Jag drog hem en vändbar Aquascutum från eBay UK häromveckan och är otroligt nöjd. En sådan här är det, fast min är mörkblå resp. grå: http://cgi.ebay.co.uk/AQUASCUTUM-Reversible-3-4-Rain-Coat-Sz-40R-NEW-RRP-595-/300521960034?pt=Men_s_Clothes&hash=item45f8813262
#8 Birdman säger
2014-12-06 23:58 - Anmäl

Antingen är en jacka så tight att man inte får in ens en tröja under den, eller så är en rock så lång och klumpig att den fastnar i en taxi dörr :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.