Manolo logotype

Oliver Peoples Vintage

Oliver Peoples Vintage
Amerikanska ikonglasögonmärket Oliver Peoples firar i år 25-års jubileum. Detta uppmärksammas bland annat genom den limiterade kollektionen, Oliver Peoples Vintage, som består av tre modeller från märkets allra första kollektion.

Bland modellerna syns bland annat klassikern OP-505 som är Oliver Peoples allra första och kanske även kändaste modell. Modellen med sina karaktäristiska metallskalmar och plastfront, var ett av det allra första paret glasögon som gick att använda med Clip On-solglasögon. Tillsammans med Andy Warhol-inspirerande modellen O'Malley, som bland annat bars av Christian Bale i rollen som Patrick Bateman i filmatiseringen av American Pschyco, blev OP-505 stilbildande under sena 80-talets yuppie-era.   Tyvärr kommer ingen av modellerna att nå den svenska marknaden utan säljas exklusivt i Oliver Peoples egna butiker samt på Bergdorf Goodman och Barneys.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Glasögon

Andra artiklar om varumärkena: Oliver Peoples
#1 Halmstad säger
2011-02-07 20:57 - Anmäl

Grymma, men trist att behöva resa till annat land för att prova.
#2 Raderad säger
2011-02-08 14:40 - Anmäl

Ja O'Malley är ju mest känd idag skulle jag tro, mycket tack vare just Bale som Bateman, men också på grund av en uppmärksammad artikel i New York Times om bågen sedan den slutat tillverkas. Riley är väl en värdig utmanare. Den har hängt i länge medan andra bågar kommit och gått.

Jag fixar inte O'Malley själv riktigt. Mycket snygg båge men den största vidden på glasen är 45 mm (41, 43, 45) och det blir för snävt för mitt ansikte, så jag kör hårt på kusinen Finley som i princip är som en O'Malley som dragits ut något i sidled.
#3 Raderad säger
2011-02-12 15:48 - Anmäl

Inte behöver man åka till annat land! Bara ta bussen eller T-banan till BÅGAR & GLAS Kornhamnstorg 47 Gamla Stan eller Norrlandsgatan 7. Leveransen är på väg och bör komma nu i i mitten på februari.
#4 Raderad säger
2011-02-12 18:32 - Anmäl

Se upp för bågen Gregory Peck som kommer med OP:s nästa kollektion. Jag förutspår en hit!
#5 Raderad säger
2011-03-10 12:46 - Anmäl

De finns att köpa i malmö någon gång i mars. Optiker Preisler på Stortorget.
www.preisler.nu
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.