Manolo logotype

5 x lättviktssulor

5 x lättviktssulor
Få lär ha undkommit trenden med klassiska skomodeller på lättare gummisulor senaste säsongerna. Och för den som vill ha ledigare snörsko till hyfsat pris är detta ofta ett bra skoval. Manolo har valt ut fem alternativ.

Alden (www.blackbirdballard.com)

Rågummisula, Church's Fairfield.

Brunello Cucinelli (yoox.com)

Chukka boots med rågummisula från Lodger.

Mark McNairy (Trés Bien Shop)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Alden Brunello Cucinelli Church’s Lodger Mark McNairy
#1 Raderad säger
2011-02-07 08:16 - Anmäl

Fina skor. Känns det inte lite som att en mockasko gör sig bäst med lädersula dock?
#2 Raderad säger
2011-02-07 08:56 - Anmäl

Tycke och smak är ju som bekant olika.
Jag har aldrig hittat några plagg där det passar med mockasko.

Det är nåt B över mocka i sin helhet, vet inte om det är minnet av den där historien om han med mockajackan som gick gratis, men just mocka känns väldigt mycket norrland, skoter och storrutigt.

Finns det verkligen nån i publiken här som riktigt går i gång på dessa skor? Ni får gärna förklara mockans storhet.
#4 Raderad säger
2011-02-07 11:11 - Anmäl

"Och för den som vill ha ledigare snörsko till hyfsat pris är detta ofta ett bra skoval."

Tycker inte priset skiljer sig särskilt från liknande skor med lädersula.

Någon som vet vem som tillverkar Mark McNairy?, ryktas att det är Sanders.
#5 Halmstad säger
2011-02-07 11:16 - Anmäl

Mockaskor passar till nästan allt utanför kostym. Min ända tveksamhet är skötsel och långsiktig användning. Hur man än vrider på det får aldrig mocka en vacker patina med åldern. Jag skulle rent av säga att jag hellre köper ett par billiga en gång om året så jag alltid kan gå i fräscha.

Erfarenheter?
#6 Raderad säger
2011-02-07 11:17 - Anmäl

Jag har tre par mockaskor. Ett par chelsea-boots, ett par chukkas på danite-sula och ett par church's i oxfordutförande, dock inga med ren gummisula. Alla tre tillhör mina mest använda skor då de passar till det mesta som inte är formellt. Däri ligger mockans storhet.
#7 Mancini säger
2011-02-07 12:23 - Anmäl

Jag håller med Andrew och Halmstad (för en gångs skull :)) om att mockaskor hör till de kanske allra mest användbara och lättaste att kombinera. Sedan är det enorm skillnad på mocka och mocka. Sämre spaltmocka kan vara helt fruktansvärd och används ofta av tillverkare som gör allt för att hålla nere priset. Men tät fin mocka från exempelvis kalv kan ha en fantastisk lyster och verkligen åldras med värdighet, men visst materialet är lite svårare att sköta.
#8 Kopparstaden säger
2011-02-07 17:31 - Anmäl

Köpte ett par mörkbruna chukka boots i höstas och de blev snabbt mina favoritskor. Har inte haft problem med saltränder eller väta men då impregnerade jag dem direkt jag köpt dem. Använder Imprenex (http://www.herdins.se/?pid=37) som funkar grymt bra på både skor och kläder.

Olof - En fråga. Vet du varför det är en sådan orimlig prisskillnad på skor i Sverige och tex England? Kan ju beställa ett par Crockett & Jones för 60% av det svenska priset. Jag har alltid inställningen att stödja mina lokala handlare men med en sån prisskillnad kan jag inte motivera att köpa skorna i Sverige.
#9 Raderad säger
2011-02-07 20:13 - Anmäl

Halmstad: Oxfords i mocka är en killer till marinblå kostym.
#10 Halmstad säger
2011-02-07 20:54 - Anmäl

---> #8

Man borde kunna ta upp en prisdiskussion i det läget. När jag jämförde med min skomakare senast så var skillnaden kanske 10%.

---> #9 kan jag tänka mig, fast inte 1:a valet.
#11 Raderad säger
2011-02-07 20:58 - Anmäl

#9 Mörkbruna mockaskor mot ljusgråa byxor är underbart!

Mocka är som flera andra redan påpekat väldigt gångbart. Funkar väldigt bra till vardags. Att mocka har en matt yta och inte blank tycker jag är härligt. Mums!
#12 Raderad säger
2011-02-07 22:35 - Anmäl

Om man tittar på italienska män, så går de ju väldigt ofta i mockaskor, och jag skulle säga att rent formalitetsmässigt är det ingen skillnad på mocka och läder. Dessutom är mockaskor det absolut bästa valet om man vill ha en lättskött sko. Man borstar upp dem snabbt och lätt med en riktig borste i mässing, och går över dem på ett par sekunder med en färgad impregneringsspray och de ser ut som nya. Betydligt mer tidskrävande att torka ren en lädersko, för att sedan jobba in kräm, låta torka, borsta och polera... Dock är en mer "långhårig" mocka enklare att sköta i mitt tycke. En lite finare kvalitet, typ nubuck, blir mer känslig för stötar och det blir ljusskiftningar som ser ut som smuts om man inte har en borste i fickan och kan rätta till omedelbart.

För övrigt har Church's en maxad ökenkänga, Sahara, som nu kommit i sandfärg med en rödbrun sula likt McNairy-skon ovan. Riktigt schysst modell, som jag definitivt kommer att satsa på för våren...
#13 Raderad säger
2011-02-09 20:02 - Anmäl

Angående den lättare gummisulan red brick sole så kan jag dela med mig av mina erfarenheter efter snart ett års användning av ett par mockaskor med red brick sole.
Förutom att det är väldigt snyggt med sulan så är skorna fantastiskt sköna och lätta. Enligt skomakaren ska sulan dessutom vara väldigt bra för knäna. Sulan, som för övrigt känns mer som hård skumgummi, fungerar sämre vid halt underlag (som alltid när det gäller gummisulor) och grus fastnar väldigt lätt i sulan vilket man får pilla bort i efterhand, speciellt efter en utekväll när glas och annat har fastnat under skon. Men efter ett års flitig användning är de fortfarande mina skönaste skor
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen