Manolo logotype

Tod's leather bracelet

Tod's leather bracelet
Det flätade läderarmbandet har kommit att bli en självklar accessoar för att ge stilen ett mått av lekfullhet. Vårens kanske snyggaste exemplet står italienska Tod's för för säsongen satsat på en något mer dämpad färgskala.
Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Lädervaror

Andra artiklar om varumärkena: Tod’s
#1 Wictor säger
2011-02-04 00:42 - Anmäl

Sådana där läderarmband måste verkligen vara lätta pengar för företagen.
#2 dNo säger
2011-02-04 10:32 - Anmäl

Riktigt snygg, någon som vet om det säljs Tod's accesoarer för herrar någonstans i Stockholm. Tror bara de har dam på NK.
#3 Halmstad säger
2011-02-04 10:40 - Anmäl

Totalt meningslöst. Kritiskt tänkande efterlyses. Bara ett sätt att lura på den manliga befolkningen meningslösa, för tillverkaren starkt vinstgivande accessoarer. Bojkotta sådant trams. Det finns metaller av ädelt slag som faktiskt har ett inneboende värde och som man kan bära runt handleden.
#4 Mancini säger
2011-02-04 10:55 - Anmäl

dNo - Jag har för mig de även har ett mindre utbud av accessoarer för herr på Tod's butik i NK. Dock brukar utbudet vara ganska avskalat.

Halmstad - Det är väl ändå upp till var och en vilka accessoarer som är meningslösa eller inte? Med ditt resonemang kan man lika gärna sluta köpa parfym och solglasögon också, vilket jag tror har betydligt bättre marginaler är denna typ av accessoarer.
#5 alw säger
2011-02-04 11:12 - Anmäl

Klassiska och väldigt snygga i min mening!

Halmstad - Att du ens läser Manolo framstår som en gåta. Aldrig stött på någon som är så vansinnigt negativ till allt som publiceras. Personligen tycker jag att det är meningslöst att bära en blytung tweedkavaj i en för stor storlek men det verkar ju du finna ett värde i...
#6 ErikH säger
2011-02-04 11:19 - Anmäl

Angående denna typ av accessoar så finner jag mig väldigt borttappad, ser det som någonting som passar bäst ihop med en skinnjacka och slitna jeans. Vad passar det egentligen ihop med i en gentlemans garderob? Är det med scarfen och blazern? För har väldigt svårt att se det med en kostym av ett mer formellt snitt.

Även om det inte är något för mig så är det intressant att det blandas in en del oförutsedda accessoarer och andra plagg. Ger inspiration för nytänkande.
#7 Halmstad säger
2011-02-04 11:30 - Anmäl

Fair enough, men det här känns ovanligt ad hoc. Att vira remmar runt handleden i hemmagjort arrangemang är inget ovanligt (bara att besöka Grön Ungdoms årsmöte el dyl), men det här försöker vara någon ansträngd lyxvariant av detta som inte passar någonstans.
#8 Mancini säger
2011-02-04 11:30 - Anmäl

ErikH - Personligen tycker jag faktiskt det flätade läderarmbandet är som snyggast till just en enhetlig kostym. Ett metallarmband kan lätt bli lite brackigt medan ett dito i läder känns mer nedtonat och sofistikerat. Blir en snygg kontrast utan att kännas för utstuderat.
#9 ErikH säger
2011-02-04 12:22 - Anmäl

Olof - I jämförelse med ett metallarmband så håller jag med dig, men har fortfarande svårt för att se det med en marinblå alt. grå kostym. Men detta kan ju förstås bottna i min rädsla för alla accessoarer kring händerna som inte är klockor eller vigselringar.

Vidare ser jag fram emot mer inspirationsartiklar gällande vårjackan!
#10 dNo säger
2011-02-04 12:58 - Anmäl

Roligt med lite diskussion i ämnet. Jag har själv haft diskussionen flera gånger med kolleger och vänner om herr-accesoarer. Vilka som fungerar och vilka som bara blir helt fel.
Armband för killar är enligt mig don efter person. Vissa har en stil där ett alternativ-armband i läder kan kännas helt rätt, andra gör rätt i att hålla sig till enbart klocka eller metall. Precis som metallänken på klockan alternativt "Bond Nato".
Jag är en armbandskille och matchar armbandet med outfitten och trivs med det.
#11 Whedda säger
2011-02-04 13:50 - Anmäl

Jag gillar dessa armband och är helt på Olofs linje angående hur man kan bära dem. Titta bara på Diego Della Valle. Lyckas utmärkt även om det kanske inte är något jag skulle välja till formella sammanhang. Till vår och sommar däremot tycker jag både flätade läderband och diskreta pärlband i färg kan fungera utmärkt men behöver självklart inte vara från Tod´s eller Bottega Veneta.
#12 Kopparstaden säger
2011-02-04 14:15 - Anmäl

Helt klart roligt med blandade artiklar men ofta saknar jag bilder på någon som faktiskt bär det artikeln handlar om.

Det finns många stilar som jag tycker ser bra ut på andra trots att jag aldrig skulle bära det själv. Armband är en sån sak, har aldrig burit något smycke och kommer aldrig att göra det med undantag för vigselring och en schysst klocka.
#13 Vici säger
2011-02-04 15:45 - Anmäl

Jag tycker denna typ av armband är jättefina men jag har svårt att se sådana armband som personliga och det är just personligt ett armband för män borde vara enligt mig. Jag tycker ett armband ska gestalta bärarens stil. Sen kan det ha att göra med att i stort sätt alla av det manliga könet följer samma tråkiga klädnormer dag ut och dag in på min skola.
#14 Whedda säger
2011-02-04 16:40 - Anmäl

Det är lite roligt hur en sån här detalj direkt blir så kontroversiell som manligt smycke men att bära stora +44mm dykarur ala Hublot, planet ocean, IWC big pilot eller Royal oak offshore till businesskostymen verkar vara fullt normalt och kosher?

Bär hellre en diskret -40mm klocka och 1-2 diskreta armband.
#15 Andrew säger
2011-02-05 00:07 - Anmäl

Är det bara jag som tycker att armband av denna typ är oerhört ängsliga? Med armbanden följer hela spezzatura-linjen som känns så jävla konstlad och uniform. Klä er så här om ni vill vara precis lagom annorlunda, annars...
#16 Whedda säger
2011-02-06 01:36 - Anmäl

#15 Till skillnad från den typ av stil och klädsel du förespråkar?

För all del, utveckla gärna vad som vore mindre konstlat och uniformt och mer (eller mindre) annorlunda....Eller är det helt enkelt alltid lättare att hitta fel hos andra än att faktiskt bidra med något själv?
#17 Andrew säger
2011-02-06 14:42 - Anmäl

Jag inser att alla former av klädsel skapar en viss uniformitet. Samtidigt vidhåller jag att jag står undrande inför sådant som är menat att skapa individualitet men som istället binder individen till ett kollektiv. Mina kunskaper om sociologi är ringa men menar att även de välklädda är vanliga människor. Det är bara att titta på valfri bildserie från aktuell italiensk klädmässa för att inse att de markörer som är menade att skapa en egen identitet i själva verket placerar individen i en större kontext och binder honom till omgivningen och sammanhanget. Det kvittar om det handlar om punkare eller sartorialister med spezzatura-komplex, alla följer samma sociala regler.
#18 Halmstad säger
2011-02-06 15:35 - Anmäl

Mest stereotyp klädsel (och säkert inredningsstil också) har väl - paradoxalt - personer i s.k. kreativa yrken.
#19 Mancini säger
2011-02-06 16:04 - Anmäl

Andrew - Jag tror inte det är särskilt lyckat att göra en social studie utifrån bilder från en modemässa som exempelvis Pitti Uomo. Det är fem dagars skådespel där folk verkligen anstränger sig för att klä upp sig. Visst, man kan se det som ängsligt. Men man kan också ur ett något muntrare perspektiv se det som rätt roligt och inspirerande.

Och ja, även "de välklädda" är vanliga människor. Alla utom möjlitvis Brunello Cucinelli. Han kommer helt klart från en annan planet. :)
#20 Mancini säger
2011-02-06 16:16 - Anmäl

Man skulle ju också kunna säga att det finns inget ängsligare än rädslan att framstå som just ängslig..
#21 Whedda säger
2011-02-06 19:03 - Anmäl

Jag förstår ditt synsätt men är tveksam till om dessa människor desperat är ute efter individualitet eller snarare gemenskapen och egenkännandet hos likasinnade. Lite likt Punkare eller andra subkulturer du nämner.

Vad som dock inte jag lyckas få fram i ditt argument är hur du anser att en man BÖR visa på individualitet och god stil. Jag utmanar dig att länka till ett bra exempel som inte kan dissikeras på samma sätt som du själv gjorde med hänvisning till uniformt, ängsligt eller stelt.

För vad det verkligen handlar om är personlig smak. Du har rätt till din och jag tycker det berikar forum som dessa när åsikter ventileras MEN den stora skillnaden enligt mig är att de som förespråkar "sprezzatura", personlighet eller ängslighet om du så vill skiter fullständigt i hur vida du bär svarta skor till mörk kostym och följer varenda stilregel slaviskt...
#22 erpet säger
2011-02-06 20:35 - Anmäl

Ett armband buret till kostym uttrycker bara att man är den förste i släkten med studieskuld.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.