Manolo logotype

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen
Manolo fortsätter att tipsa om jackor för våren. Idag står funktionskavajen i fokus. En plaggtyp som vunnit allt mer mark senaste säsongerna. Frågan är bara vad den egentligen fyller för funktion?

Varför tillverka en kavaj i vattenavvisande funktionsmaterial fodrad med membrantyg?  Finns det verkligen ett behov av att kunna använda sin kavaj när man ger sig ut i skidbacken eller i löpspåret? Nej, detta bör nog ses som en elegantare jacka snarare än regelrätt kavaj eller uddablazer. Och sett ur det perspektivet fyller denna typ av plagg absolut en funktion.

För även om det finns jackmodeller som erbjuder ett betydligt bättre skydd mot regn så är de sällan lika smidiga eller stilfulla som denna typ av hybridplagg. Här får man en kavaj som står emot en lättare regnskur, och som samtidigt håller stilnivån. Nedan följer några exempel.

 

J.Lindeberg

Aspesi (The Corner)

Zegna Sport

Fay Campus Jacket.

J.Lindeberg.

Översta kavajen: Allegri. Tyg: Dormeuil Aquaplan.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Allegri Aspesi Fay J.Lindeberg Zegna
#1 Raderad säger
2011-01-31 21:35 - Anmäl

Nja. Det mesta här ovan ser krystat ut. Särskilt den översta JL-kavajen som ser ut att ha krympt i tvätten. De andra assosierar jag till ridkläder.

Dock måste jag poängtera att den nedersta JL-kavajen ser ut att vara ett intressant undantag (även om biljettfickan hamnat väl nära armhålan). Men egentligen krävs det att ha sett den i verkligheten för att se tyget ordentligt och så vidare.
#2 Raderad säger
2011-02-01 09:08 - Anmäl

Helt klart ett spännande alternativ när temperaturen tillåter endast en lättare jacka som ytterplagg. Vettigt med tyg som klarar av lite väder och vind. Alternativen från Zegna, Aspesi och Fay var i mina ögon de bästa alternativen med avseende på snittet.
#3 Raderad säger
2011-02-01 20:27 - Anmäl

Prasselvarning och fult även på en norditaliensk charmör.
#4 Raderad säger
2011-02-01 21:45 - Anmäl

Lindebergvarianterna var nog det fulaste jag någonsin sett, och då har jag både upplevt 60-, 70- och 80-talet...
#5 Raderad säger
2011-02-02 00:19 - Anmäl

#4 Vill inte vara en internethjälte och pessimist men är benägen att hålla med dig...
Vad hände med att gå bakåt i modet? Har inget emot att man kan spela lite på några cm i kavajens längd men det här va väl att ta i...Trodde tiden för dessa EXTREMT korta kavajer hade passerat förbi?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.