Manolo logotype

Converse X Comme des Garcons PLAY

Converse X Comme des Garcons PLAY
Det kryllar av samarbeten inom modevärlden. Några mindre lyckande än andra. Ett som definitivt hör till de mer lyckande exemplen är japanska Comme des Garcons PLAY:s samarbete med Converse, som lanserades våren 2009 och som gett ikon-sneakern Chuck Taylor All-Star ett nytt ansikte.

Modellen som finns i fyra olika utföranden, en hög och en låg i benvitt respektive svart, finns bland annat att köpa via Très Bien Shop. Perfekt till vårens chinos eller för den som vågar en ledigare bomullskostym.  

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

Andra artiklar om varumärkena: converse Commes des Garcons Play
#1 Raderad säger
2011-01-30 18:13 - Anmäl

Nej nej nej. Åh nej. Bakläxa Manolo. Usch! Gräsliga.

Däremot har skomärket Tom's några snygga, enkla modeller i tyg med gummisula för den som vågar, kan fungera till en bomullskostym eller linnekostym. T.ex: http://www.toms.com/mens/classics/earthwise-slate-men-s-classics

Riktigt snygga om man sprättar bort märket, och bärs med fördel utan strumpor :)
#2 Raderad säger
2011-01-30 18:35 - Anmäl

Sådana här skor vill jag inte läsa om på manolo :(

Trodde inte manolo's läsare var intresserade av "designersamarbeten". Resultaten av era undersökningar kanske har visat något annat?

Jag tycker sådana här skor är väldigt konstiga. Tycker de är skitfula. På sin höjd fulsnygga men de förlorar ju sin charm när modellen bärs av varannan ungdom under somrarna.
#3 Kopparstaden säger
2011-01-30 18:45 - Anmäl

Kollade in länken och det var ju helt galna priser på deras plagg! 900kr för en t-shirt eller 2500kr för en cardigan...det går tydligen att överprissätta street wear också :-D
#4 Mancini säger
2011-01-30 19:04 - Anmäl

Wictor - Jag har full förståelse för att inte alla gillar de här skorna, men vi kan ju inte bara skriva om klassiska brogues och loafers. För mig har sneakers en självklar del i den moderna garderoben och det är något som Manolo kommer fortsätta att behandla.

Kopparstaden - Observera att alla deras plagg också tillverkas i Japan. Och av det lilla jag sett och klämt på så finns det inget att klaga på gällande kvalitetsnivån. Visst, man kan säkert hitta plagg av motsvarande kvalité till bättre priser hos mindre kända tillverkare, men det är väl ändå positivt att det finns välsydda kläder även för de som gillar en lite ledigare stil?
#5 Raderad säger
2011-01-30 19:12 - Anmäl

Snyggare än de flesta sneakersna. Hellre mångfald än enfald.
#6 Kopparstaden säger
2011-01-30 21:43 - Anmäl

Jag är för alla produkter som är gjorda med omtanke och kvalitet men 900 spänn för en t-shirt...ok om den är skräddarsydd i finaste merionull men om den är gjord i bomull och masstillverkas så är det på gränsen till ocker. Av samma anledning skulle jag aldrig köpa en sko från Hugo Boss för 3-4000 kr utan en från C&J där man faktiskt köper kvalitet och inte ett märke.

Sen vill jag bara säga att jag själv är för en ledig stil. Håller på med elitidrott och där är det inget kostymkrav på "jobbet" om man säger så :-) Pga detta tycke jag det är extra roligt att vara "uppklädd" när tillfälle ges.

I övrigt tycker jag att variationen på produkterna du skriver om är en de stora fördelarna med denna sida.
#7 Raderad säger
2011-01-30 21:52 - Anmäl

Har inget emot designsamarbeten när det faktiskt tillför något och design blandas. I det här fallet verkar det vara ett par vanliga converse i speciella färger och med en logga, där man slänger på några hundralappar i slutpris. Handlar bara om branding och att sälja på varumärke och då kanske man kan köpa en hoody där det står JL på också?

Hade varit intressantare med en artikel om andra alternativ till Converse när det gäller tygskor, finns ju trots allt en hel drös med enkla sneakers som gör sig bra till både chinos och en bomullskostym.
#8 Raderad säger
2011-01-30 22:13 - Anmäl

En rätt stor del av att driva är en sån här site består av att pusha nytt content dvs hålla uppe intresset genom att det rullar in nya artiklar var 20-30 h.

Enckell gör ett kanonjobb med det.

Sedan är det beside the point att inte heller jag gillar just dessa sneakers supermycket, men visst, as sneakers goes så funkar de väl.

Om något vill jag likt nån annan i kommentarsleden efterlysa än fler bilder på alternativ, gärna rutiga och lite mer stand-outish, till dessa sneakers.

Tack för en bra artikelsite.
#9 Raderad säger
2011-01-30 22:28 - Anmäl

lano - Min fråga till dig är om du är ironisk? Du kritiserar en erkänt bra sko-modell och länkar sedan något av det fulaste som någonsin dykt upp på Manolo. Om du vill se ut som en bonde på Svennelands-semester så kanske TOMS-trasorna känns rätt, men aldrig annars.
#10 Raderad säger
2011-01-31 08:44 - Anmäl

Till mitt försvar så kan jag ifrågasätta om vinnares verkligen är en "erkännt bra skomodell". Jag har i mina ännu yngre dagar ägt ett par, och de var i mitt tycke allt annat än bra. Att döma av vad jag ser på stan så är detta fortfarande fallet då många converse är trasiga och fult slitna. Men kanske är converse idag bättre tillverkade än förr? Jag kan ju ha fel, men converse känns inte som en högkvalitativ sko.
#11 Raderad säger
2011-05-14 17:06 - Anmäl

Gulligt det blev med hjärtat på skorna. Converse är för dyra med tanke på kvaliten man får.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.