Manolo logotype

Försmak, skogarderoben våren 2011

Försmak, skogarderoben våren 2011
Vi tänkte fortsätta lite i ämnet skor genom att blicka mot våren. För även om det lär dröja innan all snö försvunnit från våra gator börjar det bli hög tid att syna skogarderoben för våren. För att ge lite inspiration har Manolo valt ut sex säkra skoval.

Ett par chukka boots hör tveklöst till en av skogarderobens mest mångfacetterade modeller. Här i ofodrad vårbetonad modell från amerikanska Alden.

Rågummisulan ger tillsammans med den ljusa färgen dessa i övrigt klassiska wingtips en lättare och ledigare känsla. Church's Fairfield Castoro Mud.

Pennyloafern gör sig kanske bäst utan strumpor till ett bomulls- eller linnekostym. Crockett & Jones Merton.

Derbyn är en klart underskattad skomodell som passar lika bra till jeansen som businessviden. Här en elegant modell med delat tåparti för Sutor Mantellassi. (shopthefinest.com)

Våren öppnar för skor i ljusare färger. Som Crockett & Jones klassiker Clifford.

Den mer nedtonade väljer en slät wholecut-modell. Här från Barker Black.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Halmstad säger
2011-01-10 15:40 - Anmäl

Fibrerna i sockan skapar luft mellan fot och lädret vilket närmast är en sanitär nödvändighet. Att gå i skor utan strumpor skapar fruktansvärd fotsvett, eller har någon kommit på sätt att undvika det?
#2 Classé säger
2011-01-10 16:08 - Anmäl

Största problemet för våren verkar dock vara leverans tider från tex Crocket & Jones som inte tar emot beställningar före mars i år. Gick bet på en beställning från Pediwear idag.
#3 Halmstad säger
2011-01-10 18:39 - Anmäl

C&J har tyvärr ett rätt skralt utbud av modeller egentligen. För mig som kör med G-vidd har de aldrig riktigt varit ett alternativ.
#4 DrT säger
2011-01-10 19:50 - Anmäl

En riktigt vacker samling skor! Hade själv helst velat ha de från Barker & Black, eller C&J Clifford, eller Merton, eller ...
#5 lano säger
2011-01-10 23:32 - Anmäl

Riktigt fina skor allihop! Gillar skarpt de sista. Personligen tänker jag gå i bräschen i vår för spectators, en ack så underskattad och outforskad kategori!
#6 Peter säger
2011-01-11 16:32 - Anmäl

Spectators; En syn för ögat, få klarar av att bära upp dem dock. Själv är jag intresserad utav Barkers wholecut, men funderade på Weymouth från C&J. Eller Edgware(medveten över oxford, ej wholecut), svårt val där :-\
#7 Albin J. G. säger
2011-01-25 18:49 - Anmäl

#1, prova på Falkes invisible. enda alternativet om du har vett nog att bespara dina skor onödig fukt men fortfarande önskar att se strumplös ut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

An evening with Ciardi

Läs mer

Shoegazing

Bilden – Solblekta skor

Läs mer

Hodinkee

Weekend Round-Up: A Confusing Sport...

Läs mer

The Armoury Lightbox

A pair of bespoke #Pommella trousers...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen