Manolo logotype

Manchesterbyxorna

Manchesterbyxorna
Manchester hör knappast till det sexigaste tyget i herrgarderoben utan förknippas kanske främst med akademikerstil och anglofilt herrgårdsmode. En symbol för kreativa och allmänt excentriska gubbar. Som tyg till höst- och vintersäsongens uddabyxor har manchester dock en given plats.

Ett par byxor i finspårig manchester i roströd eller olivgrön färg är en bra utgångspunkt som fungerar ihop med uddablazer såväl som en stickad tröja.  För den som vill undvika den mossiga känslan som materialet ofta dras med är det viktigt att välja en mer figurnära silhuett. Gärna i lite kortare längd så att byxorna precis når skornas översta kant. Som tyg är manchester väldigt slitstarkt och dessutom värmande vilket gör det optimalt för vintersäsongen. Nackdelen är att manchester har en tendens att töja sig ganska kraftigt varför ett bra tips är att bära sina manchesterbyxor några gånger innan man lämnar in de till ändringskräddaren.

Översta byxorna kommer från Incotex.

  

Paul Stuart

Polo Ralph Lauren

Epaulet

A.Sauvage

Wes Anderson har gjort manchesterkostymen till sitt signum. Foto: The Sartorialist.

Paul Stuart

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Incotex Paul-Stuart Polo Ralph Lauren
#1 Halmstad säger
2010-11-29 19:26 - Anmäl

Bara den fege nöjer sig med ett par byxor. En hel kostym är det som gäller för varje garderob.
#2 Raderad säger
2010-11-29 19:40 - Anmäl

Glöm inte slipsen!
http://corduroyclub.com/store/official-corduroy-ties.html
#3 Halmstad säger
2010-11-29 22:15 - Anmäl

--->#2

Mkt snyggt.
#4 Raderad säger
2010-11-30 01:23 - Anmäl

Om man vill ha något som är lätt att få tag på i Sverige, så har ju Morris en bra modell i många färger...
#5 Raderad säger
2010-11-30 12:03 - Anmäl

Olof!
Blir det någon repris på julkalendern, som förra året med presenter m,m?
#6 Mancini säger
2010-11-30 15:39 - Anmäl

Philip - Det blir det. Kör igång imorgon.
#7 Raderad säger
2010-12-01 12:50 - Anmäl

Köpte inför hösten ett par flaskgröna Filippa K i manchester, hyfsat smala och med rätt längd. Efter några månader hade ett fult och icke-lagbart hål uppstått vid ena bakfickan. "Utan föregående trauma" som det heter. När jag återsåg en gammal vän i Paris häromveckan berömde jag honom för hans snygga manchesterbyxor. Samma modell, visade det sig, och samma hål på bakfickan... Är all manchester lika klen?
#8 Raderad säger
2010-12-01 13:54 - Anmäl

#7: Manchester kan vara slitstark - men som vanligt beror det på "råvaran", d v s tygets täthet. Jag har haft manchesterbyxor som slitits upp på en halv säsong och andra som hållit flera år. Vad beträffar Filippa K så handlar det sannolikt om ett dåligt tyg, tyvärr (enligt min erfarenhet) ofta förekommande från denna dom. Kort sagt anser jag att får dålig valuta för pengarna hos Filippa K. Har själv köpt ett par rostfärgade från Sand som sitter väldigt bra, och är underbart sköna att bära. Och som än så länge håller stilen!
#9 Raderad säger
2010-12-01 14:22 - Anmäl

NN07 har manchesterbyxor i sitt höst/vintersortiment som har en smal silhuett och lite kortare avslut. Bra kvalité för pengarna.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.