Manolo logotype

Den välklädda dunjackan

Den välklädda dunjackan
Dunjackor förknippar många som sportiga ytterplagg för skidbacken. Men i takt med att det klassiska herrmodet rör sig mer mot sportens värld och vice versa har det börjat dyka upp flera modeller som kombinerar jacktypens lätta känsla och fantastiska egenskaper med en lite elegantare känsla.

Material

Jackor fyllda med dun är inte bara extremt lätta utan dessutom håller de värmen långt ner på termometerns minusskala. Som yttertyg används ofta nylon eller andra syntetmaterial, vilket kan utgöra en snygg kontrast till kavajen eller kostymen.  Senaste säsongerna har det dock börjat dyka upp versioner i finare ullkvalité som harmoniserar bättre med en lite mer välklädd garderob.

Snitt

Många förknippar dunjackor som bylsiga och allmänt otympliga, vilket inte längre stämmer. Idag finns många tunnare modeller med ett figurnära snitt som har samma egenskaper som många av de rejälare versionerna. En ständig tvistefråga kring dunjackan är dess längd. Detta är en jacktyp som ofta gör sig bättre i en lite sportigare och kortare midjelängd.  Den som vägrar rucka på den klassiska stilregeln att ytterplagget alltid skall täcka kavajen bör därför se sig om efter en annan jacktyp.   

 

Vändbara modeller är extra användbara för att kunna matcha stilarna.

Jacka Herno (6700 kr, Gabucci).

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Herno
#1 Raderad säger
2010-11-24 18:43 - Anmäl

Åter igen en mycket snygg jacka, väldigt smart idé med två olika sidor på jackan som kan ändras så det matchar resten av outfitten.

www.samanamel.blogg.se
#2 Raderad säger
2010-11-27 14:00 - Anmäl

Olof, hur är det med damm, katthår etc? Fastnar inte detta på dunjackor i ullkvaliteter, i sådana mängder att jackan förlorar sin utstrålning av kvalité? Eller tror du att det bara är för oss kattägare som detta kan bli ett problem?

Hugo, Style by Lindberg
#3 Mancini säger
2010-11-27 15:19 - Anmäl

Hugo - Du har absolut en poäng i att den här typen av borstade ullkvalitéer lättare drar åt sig damm och hår. Men den problematiken har man ju lite med de allra flesta yllerockar.
Inga större problem att hålla efter. Sedan vet jag inte riktigt varför man skall ha en katt. Köp en hund istället.. :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.