Manolo logotype

Glencheckrutigt

Glencheckrutigt
Glencheck-mönster är ett givet inslag i höstgarderob. Både för kostym som accessoarer, men kanske främst som mönster till uddakavajen. Manolo har valt ut några favoriter.

När basgarderoben med gråa och marinblå enfärgade kostymer börjar kännas komplett är en kavaj eller kostym i glencheck-tyg ett ofta naturligt steg. Förr var glencheck-kostymen ett ganska vanligt inslag i modebilden, men idag bärs det kanske främst till uddakavajen. Fördelen med en enhetlig kostym är dock att det verkligen går att maximera användningstillfällena genom att bära byxorna och kavajen separat. Exempelvis är en enfärgad marinblå blazer och glencheckrutiga byxor en strålande kombination.

Färgmässigt är grått det kanske allra mest klassiska valet, även om brunt är ett fullgott alternativ som ger en lite varma känsla. Om tyget har en diskret färgrand ta gärna upp det i någon övrig detalj i klädseln som skjortan eller färgnyans i näsduken utan att matchningen blir för uppenbar.  Eftersom mönstret i sig är ganska tongivande är det viktigt att välja övriga plagg med omsorg. Vill du bära exempelvis en rutig eller randig skjorta är det viktigt att mönstrets skala är mindre än kavajens för att slippa se ut som ett rutsystem. Ett annat bra tips är att bryta av det regelbundna rutmönstret med en prickig eller paisleymönstrad slips, halsduk eller bröstnäsduk. 

Sartoria Ravazzolo, även översta bilden.

Till vänster Luciano Barbera. Skor, Santoni.

Perfekt snitt från Cantarelli.

Glencheckkavaj i lite sportigare kombination från Brunello Cucinelli.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli Luciano Barbera Cantarelli
#1 Enth säger
2010-11-15 18:58 - Anmäl

Ingen som vet var man kan få tag på Sartoria Ravazzolo i Sverige, om det nu går? Tog en titt på deras hemsida och blev riktigt intresserad!
#2 Raderad säger
2010-11-15 19:49 - Anmäl

Luciano Barbera (bredvid Santoni) - ah, älskar det ljusblå. Går fantastiskt med det mesta, och lyfter verkligen hela klädseln.
#3 Halmstad säger
2010-11-16 00:14 - Anmäl

Nu börjar det likna nå't...

Riktigt snygga kombinationer. Enfärgade kostymer är ju så tråkiga att klockorna stannar. Tur man inte jobbar på bank.
#4 Raderad säger
2010-11-16 18:37 - Anmäl

Riktigt snyggt!
Glencheck / Prince of wales check mönster är enligt mig själv ultimat för en udda blazer..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.