Manolo logotype

Commando-sulan

Commando-sulan
Den som på allvar vill förbereda sina skor för eländigt höst- och vinterväder bör titta närmare på commando-sulan. Manolo har valt ut några favoriter.

Främst förknippas commando-sulan med grövre kängor, men efter senaste årens Tricker's-hype har denna typ av sula synts även på rustikare brogues. I många fall handlar det kanske mer om att skapa en överdimensionerad känsla än att krama ut mesta möjliga av själva funktionen.  I jämförelse med nättare gummisulor som Dainite så ger den grovmönstrade commando-sulan bättre grepp samt bättre tålighet mot vatten och smuts eftersom skorna kommer högre upp från marken. Nackdelen är att känslan blir hårdare och till skillnad från exempelvis Dainite-sulor blir skorna alldeles för kraftiga för att bäras inomhus. En annan nackdel med det grova mönstret undertill är att fästet i snö inte är helt optimalt utan då är det ofta betydligt bättre med en planare sula som Ballys klassiska Curlingkänga att rekommendera.

 

Lodger

Mark McNairy Commando Long Wing Brown (Très Bien Shop)

Oliver Spencer

Trickers Illkley (Très Bien Shop)

Santoni

Brunello Cucinelli (The Corner)

Alden 404 High Moc Toe Kudu Boot (Blackbirdallard.com)

Tricker's Grassmere

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Boots

#1 Raderad säger
2010-10-27 19:21 - Anmäl

de fyra nedersta, och likaså den från Spencer, var i min värld långt ifrån snygga. Skit i italien om vintrarna - de kan ju inget om snö
#2 Mancini säger
2010-10-27 20:48 - Anmäl

Arrhenius - Håller faktiskt inte alls med dig. Italienare kan med sin Norvegese-konstruktion göra riktigt snödugliga skor. Tyvärr är italienska tillverkare som ägnar sig åt detta idag rätt få, men man kan ju alltid hoppas att de blir fler. England i all ära, men de är ju inte direkt kända för sina fantastiska skidorter... :)
#3 Raderad säger
2010-10-28 19:38 - Anmäl

Kängan från Lodger är fruktansvärt snygg, topp fem på listan över önskade inköp till min garderob. Tyvärr en prislapp på närmare 5000 kr även med nuvarande gynnsamma växelkurs...
#4 Raderad säger
2010-10-28 20:48 - Anmäl

Underbara skor! Vet nån om skomakaren kan lägga på liknande sula på ett par befintliga skor? Behöver vinteranpassa några trotjänare.
#5 Halmstad säger
2010-10-29 00:28 - Anmäl

För mycket traktorsula för mig. Dainite är perfekt. Jag vill inte ha sulor där det kan fastna gruskorn. Men visst, sulan lär överleva skon.
#6 Raderad säger
2010-10-29 13:52 - Anmäl

Kommandosulan hör hemma på kommandoskängan. Möjligen ser det okej ut på Oliver Spencer-kängan och Alden 404 High Moc Toe Kudu-kängan här ovan men egentligen är det dödfött att försöka ha en sko som både är snygg och har grov sula.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.