Manolo logotype

Gabucci

Gabucci
För den som gillar italienskt herrmode med välskräddade kavajaxlar och smalt skurna ärmhål är Gabucci i Stockholm ett ofrånkomligt besök. Ägarna Bob och Måns handplockar konfektion från de främsta italienska tillverkarna med allt från Cesare Attolinis kompromisslösa napolitanska skräddarkonst till Bogliolis tvättade dekonstruerade kavajer. Allt blandat med ett brett utbud av skor och accessoarer i modern italiensk stil.

Gabucci (Smålandsgatan 2, Stockholm)

Öppettider: Måndag-fredag 10-18. lördag 10-16. Söndag stängt.

Kläder: Alessandro Gherrardi, Barba Napoli, Belvest, Boglioli, Caruso, Cesare Attolini, Doriani Cashmere, Finamore Napoli, Gallo, Gierre Milano, Herno, Incotex, Loro Piana, Luigi Borrelli, Roda,

Skor: Bontoni, Santoni, Tod's

Måttsytt kostym: Belvest, Caruso

Måttsytt skjorta: Alessandro Gherrardi, Finamore Napoli

Kostym från Caruso, skor Santoni.

Kavaj Boglioli.

Kavaj Caruso, byxor Incotex, tröja Doriani, skor Santoni.

Kashmirtröjor från Doriani.

Skräddarkonst av den högre skolan från napolitanska Cesare Attolini.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Butikskollen

#1 Halmstad säger
2010-10-01 17:12 - Anmäl

Vad har den där tråcklade sömmen längs axeln för funktion?
#2 Mancini säger
2010-10-01 18:35 - Anmäl

Ursprungligen var det ett tecken på att ärmpåsättningen och axeln sytts för hand, som kavajerna på bilden. Tror det kommer från klassiskt herrskrädderi där man tråcklar ihop plagget vid första avprovningarna innan man syr ihop det, vilket gör det lättare att göra justeringar i efterhand. Idag finns det dock tillverkare som missbrukar detta och sätter en vit tråd i all möjlig massproducerad/limmad konfektion...
#3 Halmstad säger
2010-10-01 21:45 - Anmäl

Men man tar väl bort det efter inköp...?
#4 Raderad säger
2010-10-01 22:10 - Anmäl

Ja, det är helt riktigt, den tar man bort. Oftast tar de bort den i butiken när du köper kavajen.
#5 Raderad säger
2010-10-01 22:42 - Anmäl

Prisbild?
#6 Raderad säger
2010-10-02 01:18 - Anmäl

De där sömmarna är stödsömmar, för att hålla plagget snyggare vid transport och häng i butik. De har samma funktion som tråckelsömmarna i kavajfickor etc. Även slitsarna och knapphålen är ju ofta ihoptråcklade av just anledningen att hålla plagget i form vid transport och förvaring.
#7 Halmstad säger
2010-10-02 12:01 - Anmäl

--->#6

Fast axlarna är ju inte "rörliga" till skillnad från slitsar, kavajfickor och knapphål. Om axelpartiet håller på att justeras (och fortfarande delvis rörligt) så fyller det ju en funktion, inte när det är färdigsytt.
#8 Raderad säger
2010-10-03 12:20 - Anmäl

Tråckling i axelsömmen görs för att hålla axelvadd och lärft (mellanlägg) på rätt plats innan de reglas fast, för hand, i ärmsömmen tillsammans med fodret. Att ha kvar tråckeltråden när kavajen är färdig fyller ingen praktisk funktion, jämfört med att ha kvar en tråckel i fickor etc.
#9 Raderad säger
2010-10-03 17:34 - Anmäl

Ang. butiken har de väldigt snygga kläder om än dyra. Jag har själv köpt både Herno jackor, Barba skjortor och slipsar, och Boglioli kostymer hos Gabucci. Tyvärr skulle jag vilja anmärka på servicen, som likt många andra ställen i Stockholm tyvärr är ganska dålig. Jag har personligen svårt att förstå att stockholmarna är så narcissistiska att dessa butiker känner sig tvingade att lägga till en arrogant och dryg attityd gentemot sina kunder. Hur som helst, Gabucci har trots allt stockholms bästa utbud av kläder för den medvetne mannen.
#10 Raderad säger
2010-10-03 20:25 - Anmäl

Håller med Mr Patrik. Snygga kläder - men dålig, dryg och oengagerad service. Om jag ska spendera tvåsiffrigt i butiken, borde ett trevligt bemötande är på sin plats.

Personligen tycker jag att det i Stockholm bara är Allde som håller toppklass på både kläder och bemötande.
#11 Raderad säger
2010-10-03 22:16 - Anmäl

Jag har själv handlat en del på Gabucci men jag kan inte påstå att jag har upplevt någon dryg attityd från personalen tvärt om har de alltid varit väldigt trevliga och hjälpsamma. Om det är någon affär som har en personal som är mindre, som man brukar säga, serviceminded så är det Göttrich. Där kan man prata om stel och dryg personal. Nu har ja visserligen aldrig handlat där utan bara tittat lite men det ska ju inte ha någon betydelse för det bemötande man får.
#12 Raderad säger
2010-11-04 00:49 - Anmäl

Någon som vet vad det är för väska på första bilden? Mycket fin.
#13 Raderad säger
2011-08-16 10:36 - Anmäl

De har smyglanserat sin hemsida på www.gabucci.se - bilder har figurerat tidigare här på Manolo men det kommer säkert mer snart.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.