Manolo logotype

Om kashmirstrumpor

Om kashmirstrumpor
Kashmirstrumpor är den ultimata lyxen för fötterna. Supermjukt och värmande utan att bli svettigt. Men hur praktiskt är det egentligen? Varför lägga 5-600 kr på ett par strumpor som i många fall håller sämre än betydligt billigare bomull- eller ullditon?

Även bortsett omotiverat höga märkespriser är det långt ifrån alltid prislappen står i relation till plaggets livslängd. Många blir besvikna efter att ha köpt dyra plagg som slits snabbare än betydligt billigare kläder. Men det är också viktigt att skilja på kvalité och livslängd. I många fall är det faktiskt att rekommendera att satsa en enklare kvalité för en ökad livslängd. Inte minst när det kommer till strumpor och byxor.

Kashmir kännetecknas liksom andra finare ullkvalitéer av extremt tunna fibrer, vilket ger en oslagbar mjukhet och andningsförmåga. Men tunnheten blir tyvärr lite av en nackdel när det kommer till plagg som utsätts för extra mycket slitage. Det är därför svårt att bortse från att kashmirstrumpor och byxor slits snabbare än andra kvalitéer med grövre fibrer som merinoull eller bomull.

Men det är också lätt att vara rationell. Kashmirstrumpor handlar om känsla. För den som vill lyxa till vardagen ger få plagg och accessoarer samma effekt. Tänk bara på att tvätta dem försiktigt, antingen för hand eller med tvättmaskinens ullprogram. Sedan finns det strumpor med blandningar av exempelvis kashmir, ull och nylon vilket inte riktigt ger samma känsla som strumpor i 100% kashmir, men som utgör ett vettigt alternativ för den något mer praktiskt lagda.

 

Strumpor från Gallo.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Gallo
#1 Raderad säger
2010-09-26 10:01 - Anmäl

Jag brukar bära mina Kashmirstrumpor hemma istället för tofflor. Särskilt mysigt och vardagslyxigt dessa ruggiga höstdagar. Då slits de inte så hårt heller som när man använder dem med skor.
#2 Halmstad säger
2010-09-26 17:16 - Anmäl

Varför inte kalsonger i kashmir om man nu är ute efter känslan? betydligt känsligare hud där än elefantskinnet på fötterna...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.