Manolo logotype

Höstskor - Double Monk Straps

Höstskor - Double Monk Straps
I artikelserien om höstens skor har turen kommit till monk strapsen. En modell, som även om det gått lite inflation i på stilbloggar och forum, fortfarande håller stilen. Manolo tipsar om några riktiga klassiker, men även något ovanligare tolkningar.

Att kalla detta för en utpräglad höstsko är dock inte helt rättvist. Detta är snarare en allround modell som i rätt utförande lämpar sig för nästan hela året. Den som vill kunna bära sina Monk Straps i svenskt oberäkneligt höstväder väljer med fördel en modell i mörkare nyans med dubbel lädersula för att klara av lite slitage.

 Stilmässigt är det här verkligen en mångfacetterad som passar ihop med allt från inslitna jeans till en businessviden. Modellen gör sig dock bäst ihop med något smalare och kortare byxben. Själva spännet riskerar nämligen att förstöra fallet i lite vidare och längre byxor.  

Alfred Sargent Exclusive Ramsey

Edward Green Westminster

Omåttligt populära Crockett & Jones Lowndes

John Lobb William

Santoni

Ralph Lauren Alston

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Monk Straps

#1 Raderad säger
2010-09-15 17:56 - Anmäl

Snyggt! Hur går det med bokmärkesikonen Olof? :)
#2 Raderad säger
2010-09-15 20:34 - Anmäl

John Lobb skorna var riktigt snygga, snyggt med lite karaktär på en svart sko, blir lite mer vardaglig, men brunt är snyggast förstås!
#3 Egon säger
2010-09-15 21:30 - Anmäl

Utöver Santoni så kan jag inte se vad som är mera ovanligt i tolkningen av en dubbel monkstrap. Fast jag kanske är okunnig om just den skomodellen.

I övrigt: automatisk inloggnignsmöjlighet, tack! Isf skulle jag dela med mig av mina insiktsfulla kommentarer oftare.
#4 Halmstad säger
2010-09-15 21:45 - Anmäl

En av få skomodeller jag verkligen inte tycker om, vare sig utseendemässigt eller funktionsmässigt. Man måste alltså hålla på med spännena varje gång de skall av och på?
#5 Raderad säger
2010-09-15 22:00 - Anmäl

Älskar double ms men jag har lite blandade känslor för att dessa figurerar så ofta på modesajter etc nuförtiden. Äger själv ett par Lowndes men RL skorna var ju hur lika som helst.
#6 Raderad säger
2010-09-15 22:52 - Anmäl

Allmän fråga om sulor - för oss som sliter ut lädret under tån särskilt snabbt: Vad tycker ni om att sätta ett sånt där litet metallbläck under? Måste väl vara en utmärkt lösning på problemet? Har aldrig sett någon diskussion om detta på Manolo men det pratas om det på Style Forum emellanåt. Tror bestämt att jag skall ha ett metallbläck vid nästa omsulning. Undrar om det klickar/låter mycket när man går?!
#7 Halmstad säger
2010-09-15 23:42 - Anmäl

#6

Jag har bara ett par skor med detta, och vet inte om det gäller generellt. Ja, det låter - speciellt om man tar stora steg - men det är nog avhängigt hur nedsänkt det är. Däremot är det inget man vill gå med inom hus på parkett och liknande. Men på ett par utpräglade utomhusskor är det helt OK. På vanliga, nättare lågskor som man oftast har inomhus skulle jag hellre ha något gummi där framme, men har inte sett det.
#8 DT säger
2010-09-16 09:59 - Anmäl

Jag har satt på det på 3-4 par skor och har bara gott att säga om det. Dom förlänger sulans livslängd markant om man som jag promenerar mycket och har ett kraftigt frånskjut i steget. Dessutom tycker jag det ser coolt ut, lite custom. Vet dock att några puritaner på SF är av motsatt åsikt. Tycker inte det klickar när man går på marmorgolv och liknande men det kanske är lite individuellt. Möjligt att det sliter liiite på ekparketten på kontoret men det lägger jag inte så stor vikt vid, då är det värre att gå omkring med ett gruskorn intryckt i klacken. Tåjärnen blir snabbt runda och släta till formen så det är inte som att gå över parketten med en rasp direkt. Själv kommer jag fortsätta sätta på tåjärn även på framtida skor.
#9 DT säger
2010-09-16 10:09 - Anmäl

Här är massor av skor med både infällda och utanpåliggande tåjärn, men det är grövre varianter än dem man brukar få hos skomakarna här i Stockholm:
http://www.flickr.com/photos/33311302@N02/
#10 Raderad säger
2010-09-16 10:36 - Anmäl

Nu dags för ett inlägg om spectators tack :)
#11 Raderad säger
2010-09-16 15:07 - Anmäl

Köper inte riktigt detta. Känns som den generella uppfattningen här är att man inte ska lägga på en gummisula på skor med lädersula, men hur smart är det då att benämna denna modell som höstsko? Har svårt att tro att någon av modellerna ovan har gummisula... Äger själv ett par Lowndes och de har jag satt på en gummisula på för att kunna använda även då det är fuktigt ute, men höstskor tycker jag verkligen inte man kan kalla dem.
#12 Mancini säger
2010-09-16 15:28 - Anmäl

Alw - Upptäckte precis att brödtexten försvunnit där jag just skrivat att detta kanske snarare är en allround- än höstsko. Tyvärr har jag brödtexten på en annan dator så kan inte lägga in den förrän ikväll.
#13 Raderad säger
2010-09-16 18:20 - Anmäl

oenckell - Ah. Då väntar vi med spänning på brödtexten då! :)
#14 Raderad säger
2010-09-16 19:59 - Anmäl

Halmstad och DT, tack för era svar. Känns definitivt som att det får bli tåjärn på mina lädersulor. Går aldrig inomhus med skor förutom på kontoret, och där har vi plastgolv.

Halmstad - jag har hört talas om tåjärn av plast. Det kanske är något för dig, om det nu inte finns gummi.
#15 Raderad säger
2010-09-19 14:20 - Anmäl

Så vart köper man Ralph Lauren-skorna?
De ser riktigt läckra ut men jag har sökt runt på internet och hittar inte någon butik (alls).
Någon som kan ge en hint? Olof?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.